Blog Posts - A KifutónA kifutón: DKNY

Értem én, hogy a kilencvenes évekből táplálkozó nagy revival van, meg azt is, hogy a márka épp huszonötödik születésnapját ünnepli, ezért kedvenc klasszikusaikat küldték kifutóra... Csak azt nem értem, miért kellett ezekhez egy e...
by Topánka - cipőblog on Sep 9, 2013

Mikrotrend: a sarok hiánya

Újabb mikrotrendet veszünk górcső alá, mégpedig a sarok hiányával operáló cipellőkkel foglalkozom most. Itt nem a klasszikus értelemben vett sarok nélküli lábbelik kapják a főszerepet, hanem egy bizonyos fokú nemléttel, hiánnyal o...
by Topánka - cipőblog on Aug 28, 2013

A kifutón: Iris van Herpen

Igen, a couture bemutatók ismét elkezdődtek, és ki más is kerülhetne be egyből a heti válogatásomba, mint Iris van Herpen? A tervezőtől a megszokott extremitást vártam, és nem kellett csalódnom. Csodálatos, művészien kivitelezett é...
by Topánka - cipőblog on Jul 3, 2013

A kilencvenes évek zenei irányzatai újra divatban

Keményen visszatér a kilencvenes évek - legalábbis ez az érzésem a legutóbbi Saint Laurent kollekció és Stella McCartney borzalmas traktortalpai láttán. Míg Hedi Slimane egy jól-rosszul összerakott... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Mar 10, 2013

A kifutón: Christian Dior

A legújabb Christian Dior-kollekcióban minden cipőmániás megtalálja a számítását, sőt! Ezúttal nem csak a modellek lábait kell lesnünk, hogy az érdekes vesszősarkakat csodálhassuk, hiszen Andy Warhol... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Mar 5, 2013

A kifutón: Dolce & Gabbana

A pápa lemondásával érdekes felhangot kapott a Dolce & Gabbana legújabb kollekciója is. A tavaszi kampányban már megismerhettük a szicíliai életérzésből táplálkozó, stukkódíszeket és hímzést is... ...olvasd tovább a blogon...
by Topánka - cipőblog on Feb 26, 2013

Állatvédők a milánói divathéten

Az olasz divattervezők valahogy mindig is vonzódtak a szőrméhez, a festett bőrökhöz - talán nem véletlen, hogy pont a milánói divathétre időzítette néhány környezetvédő csoport - köztük a Greenpeace... ...olvasd tovább a blogon...
by Topánka - cipőblog on Feb 24, 2013

A kifutón: London Fashion Week

Hümmögök magamban, és próbálom az átvonuló frontokra és az influenzaszezonra fogni, hogy miért is nem vagyok odáig az épp véget érő London Fashion Week felhozatalától - de a hiba nyilván az én... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Feb 21, 2013

A kifutón: Prabal Gurung

Az első Prabal Gurung-kollekció, ami csalódás - hát, ezt is megértük. Hiába került a katonazubbonyra nőies hímzés, hiába oly puha a military-kapucnikra kerülő prém, számomra ez a felhozatal nagyon... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Feb 13, 2013

Tiltólistán: Alexander Wang

Ha divathét, akkor a legújabb kollekciók... és a csodálat mellett egy kics csodálkozás is: ezt vajon tényleg komolyan gondolta a tervező? Alexander Wang egyáltalán nem praktikus, és még scak nem is... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Feb 12, 2013

Tündérmese a Red Valentino-tól

Ami a tavalyi Moschino pre-fall kollekció, az most az idei Red Valentino AW2013.... vagyis egy szóval: LOVE! Újra bokapántos cipellők, térdzokni, A-vonalú ruhácskák, amelyek egyszerre idézik az orosz... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Feb 8, 2013

A kifutón: Jan Taminiau

Jan Taminiau bemutatóját azért vártam, mert a holland tervező a legmeghökkentőbb lábbelikben küldi kifutóra modelljeit. Idén azonban egy sokkal kifinomultabb, kevésbé a polgárpukkasztásra játszó... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Jan 24, 2013

A kifutón: Versace Atelier

Donatella Versace sok mindenre tesz magasról: hogy ennyi idősen milyen ruhákat kellene hordania, hogy mikor kellene a hivatalos kalendárium szerint bemutatnia haute couture kollekcióját - és hogy... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Jan 22, 2013

A kifutón: Martinez Lierah

Daniel Lierah és Arturo Martinez alig két éve alapította meg a Martinez-Lierah tervezőműhelyt, és mi is lenne jobb reklám egy induló vállalkozásnak, mint a meghökkentés? Talán ebből a megfontolásból... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Nov 14, 2012

Tiltólistán: Céline

A Prada parádés űrplatformja után újabb kollekció kerül a kifutóról egyenesen a tiltólistára... Ezúttal a Céline cipői találtattak túl rondának. Nem is akármilyen topánkák, a 2013-as tavaszt Phoebe... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Oct 5, 2012

A kifutón: Fatima Lopes

Fatima Lopes a nyár jegyében egy víz alatti utazásra invitál bennünket. A hűvös türkizek, örvénylő lilák, hínárzöldek elnyelik a divatbúvárt, és hirtelen egy furcsa élőlényekkel benépesített... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 27, 2012

Faragott sarkak harca: melyik jobb?

Kedveseim, készülhetünk a szoborszerűen faragott cipősarkak - és platformtalpak térhódítására... legalábbis jövő tavasszal mindenképp! Bár a spanyolviaszt azért egyik tervező sem most fedezte fel,... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 26, 2012

Ki korán kel, aranyat lel...!

Ki korán kel, aranyat lel! - úgy látszik, Fred Butler ismeri a közmondást, és most bebizonyítja, hogy az állítás igaz is. A tervező, akit Lady Gaga hírhedt telefonos fejfedőjének kreátoraként... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 21, 2012

A kifutón: Matthew Williamson

A Matthew Williamson márka fennállásának tizenötödik évfordulóját ünnepli idén - és ez alatt a tizenöt év alatt bizony eléggé kiismerték a vásárlóikat, akik imádják a lenge ruhákat, a feltűnő... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 20, 2012

A kifutón: Mary Katrantzou

Mary Katrantzou jól megkülönböztethető, grafikus kelméi immáron jelenségszámba mennek. A korábbi kollekciók írógépes, porcelánbabás, szürreális alkotásai után idén a postai bélyegek és bankjegyek... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 18, 2012


Trending Topics

Close