Blog Posts - Airlines And Airports



The Long Way to South America: Flights

Salah satu pertanyaan yang sering saya dapet setelah pulang liburan ke Brazil dan Peru adalah: habis berapa tiketnya? Sebenernya nggak murah-murah banget juga sih, tapi mengingat liburannya sekalian mampir sana-sini jadi kalo dipikir lumayan murah. K...
by JambuKebalik on Jul 23, 2016

Pengalaman Transit di Dubai International Airport (DXB)

Perjalanan saya dari Cairo ke Mumbai menggunakan Emirates mengharuskan saya untuk transit di Dubai International Airport (IATA code: DXB) yang merupakan hub atau markas Emirates. Sebagai salah satu maskapai dengan rute dan fleet yang banyak, tentunya...
by JambuKebalik on Mar 8, 2016

Ketika Tiket PP ke Eropa Nggak Sampe 5 Juta Rupiah...

Hah, nggak sampe 5 juta?! Naik getek?!Ceritanya adik saya akan solo traveling ke Eropa pas winter ini. Sebagai kakak yang baik, saya harus memastikan kalo tiket pesawat yang dibeli merupakan yang paling murah. Jadilah beberapa hari belakangan ini say...
by JambuKebalik on Nov 8, 2015

easyJet: Pilihan Penerbangan Murah di Eropa

Dengan memiliki visa Schengen berarti kamu bisa mengunjungi negara-negara anggota Schengen Area hanya dengan 1 visa. Hal inilah yang terkadang membuat seeorang maruk ingin mengunjungi negara anggota sebanyak mungkin. Mumpung udah di Eropa, gitu loh.
by JambuKebalik on Nov 2, 2015

Pengalaman Terbang dengan KLM Royal Dutch Airlines

Setelah dari siang muter-muter nggak jelas di KLIA, saya mampir ke Food Garden untuk isi perut.Burp! Baru inget mau foto setelah udah abisOh ya, sebelumnya saya udah online check-in dan pilih seat di webnya KLM. Mereka juga support Passbook untuk pen...
by JambuKebalik on Jun 24, 2015

Luntang-Lantung di Kuala Lumpur International Airport

Melanjutkan post yang ini.Setelah selesai beli tiket baru di Orbitz, saya mutusin buat beli pulsa supaya bisa nelpon Mama. Kebetulan waktu itu saya iseng WhatsApp Mama ternyata langsung dibales, padahal waktu itu masih jam setengah 4 pagi di rumah. B...
by JambuKebalik on May 23, 2015

Ketinggalan Pesawat ke Eropa

It was back in late January 2014 when I bought this ticket. Ceritanya waktu itu lagi transit di Kuala Lumpur dalam perjalanan menuju Brunei Darussalam. Berhubung udah beli tiket Kuala Lumpur-Sydney, maka saya harus beli tiket Jakarta-Kuala Lumpur. Se...
by JambuKebalik on May 10, 2015

Membuat Reservasi Tiket Pesawat (Dummy Booking) Gratis

UPDATE 10 MEI 2015Barusan saya dikontak oleh salah satu pembaca. Beliau mengatakan bahwa sekarang sudah nggak muncul pilihan pembayaran "In Person". Saya mencoba untuk kroscek dan menemukan bahwa pilihan "In Person" tidak muncul jika mencari penerban...
by JambuKebalik on Feb 13, 2015

Manuel Tienda Leon Ezeiza Airport Transfer

Transfer from Ezeiza Airport with Manuel Tienda Leon. Manuel Tienda Leon is a reputable transport company in Buenos Aires that offers transport to and from Ezeiza Airport and other places. It was the first time that I have used them and I was very im...
by Nelmitravel on Sep 22, 2014

Ezeiza International Aiport (EZE) in Buenos Aires

Ezeiza International Airport in Buenos Aires. Ezeiza International Airport is the main Airport in Argentina. Many International flights land here before you fly to other parts of the country. It is situated 35kms from Buenos Aires City. The airport h...
by Nelmitravel on Sep 21, 2014

Visa free travel to russia for 72 hours by train

Russia visa free by train. I have written previously about a Visa free entry to Russia if you arrive by Cruise Ship or Ferry for up to 72 hours. The Rossiiskaya Gazeta has announced a couple of days ago, that parliament is in discussions to extend th...
by Nelmitravel on Feb 7, 2014

Vnukovo International Airport in Moscow

Vnukovo international airport in Moscow. Vnukovo International Airport is situated 28 kms from Moscow city. The airport was recently renovated (They were still busy with renovations when we were there). It is one of the most modern airports in Moscow...
by Nelmitravel on Jan 9, 2014

What annoy fellow passengers on planes – Top 10

What annoy fellow passengers on planes? Recently CNN did a survey to find out what things irritate or annoy fellow passengers on planes the most. The list made me smile because most of the things mentioned annoys me too. One person even went as far a...
by Nelmitravel on Dec 13, 2013

Getting around in a London Black Taxi

Getting around London in a famous london black taxi A trip to London is not complete without a ride in a famous black taxi. These black cabs are London`s official taxis and they have been in the city for many years. In fact they are so popular that y...
by Nelmitravel on Nov 1, 2013

Full Body Scanners at Airports

full Body Scanners at airports I have often heard about Full Body Scanners that are used at many International Airports but I have never experienced one – until we arrived in Russia. Full Body scanners have been in operation since 2011 at Domod...
by Nelmitravel on Oct 22, 2013

Getting around Moscow in a wheelchair

Getting around in Moscow with a wheelchair Planning a trip to Moscow when disabled and in a wheelchair can be tricky. Sadly, Moscow is not one of the cities that are wheelchair friendly and you might find that you run into difficulties. wheelchair ac...
by Nelmitravel on Oct 15, 2013

Getting around in Moscow with a wheelchair

Getting around in Moscow with a wheelchair Planning a trip to Moscow when disabled and in a wheelchair can be tricky. Sadly, Moscow is not one of the cities that are wheelchair friendly and you might find that you run into difficulties. wheelchair ac...
by Nelmitravel on Oct 15, 2013

Sky Express – Budget Airline in Russia

Sky express budget airline Sky Express is a budget Airline that operates in Russia. They have fixed routes to and from Moscow Vnukovo Airport. Andrey and I have used SkyExpress for the first time when we flew from Kaliningrad to Moscow and St. Peters...
by Nelmitravel on Sep 19, 2013


Trending Topics

Close