Blog Posts - Biskut



Biskut Candy Pop

Bahan bahan :900 gr Planta.500 gr Tepung gandum.480 gr Tepung jagung.230 gr Gula halus.15 gr Esen vanilla.Topping :Kepingan coklat.Taburan bintang warna warni.sukatan ikut suka,gunakan bahan bahan yang selamat di makan.Cara penyediaan :Kacau planta b...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 6, 2016

Biskut Cream Cheese

Bahan bahan :250g cream cheese.500g butter.350g tepung gandum.200g gula halus.500g tepung jagung.50g tepung susu.2 biji kuning telur.1 sudu teh esen vanilla.250g keju Cheddar diparut.Cara penyediaan :Pukul Butter dan gula hingga sebati.Masukkan kunin...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 6, 2016

Biskut Coklat Swiss Roll

Bahan-bahanBahan A :125 butter.50 gula aising (diayak).1 biji kuning telur.1 sudu teh sirap chocolate Hersheys.Bahan B :50 gm badam kisar.50gm coklat urai.25 gm tepung potato starch.25 gm tepung jagung.10 gm susu tepung.120 gm tepung gandum.Bahan C :...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 6, 2016

Biskut Suji Royal Brunei

Bahan bahan :200 gram minyak sapi (jenama Gheeblend).100 gram lemak sayur @ shortening.180 gram gula halus @ kastor.100 gram cornflakes,kisar halus.1 kuning telur.80 gram suji.80 gram tepung jagung.Tepung gandum secukupnya(kurang lebih 370 gram).Baha...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 6, 2016

Biskut Teddy Bear

Bahan bahan :300 gm butter.20 gm lemak sayuran (shortening).180 gm gula icing.30 gm serbuk koko.200 gm tepung.200 gm tepung jagung.40 gm nestum.Cara penyediaan :Satukan butter,lemak sayuran dan gula icing.Putar hingga lembut dan sebati.Masukkan tepun...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 6, 2016

Biskut Dahlia Keju Dua Lapis

Bahan-bahan :125 gm mentega.3/4 cwn gula aising.3 sudu besar susu pekat.1/2 cwn keju.Sedikit esen vanilla.4 sudu besar tepung jagung.3 sudu besar tepung kastard.2 1/2 cwn tepung gandum.Ceri Hijau.Sedikit pewarna merah & hijau.Cara penyediaan :Put...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 5, 2016

Roti Biskut Jejari Coklat

Bahan bahan :Bahgian tepi roti di bakar 5 minit.Badam yang di cincang di bakar 5 minit.Coklat compuond di cairkan bersama sedikit mentega.Cara penyediaan :Celupkan bahgian tepi roti yg dibakar tadi kedalam coklat cair.Celupkan semula dengan badam yan...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 5, 2016

Biskut sarang semut

Bahan-bahannya:Cair dimulut 1cawan Majerin @ butter 1cawan gula halus @ aising 3cawan tepung gandum 1cawan tepung jagung 1cawan tepung kastard Hiasan Papercup, manik @ choc rice Beat hingga berkrim majerin @ butter bersama gula halus Cara-cara pe...
by Resepi Masakan Malaysia on Aug 1, 2016

Biskut Makmur

Bahan-bahan :Satu tin Pure Cream Butter macam dalam gambarTepung gandum beli anggaran 2 kiloGula 1/2 kilo kisarkan halusesen vanillakacang tanah untuk intiCara membuatnya:Tepung hendaklah diayak terlebih dahulu dan disangai (tepung sahaja, masuk dala...
by Resepi Masakan Malaysia on Jul 30, 2016

Biskut Ulat Bulu

Bahan-bahannya:250 gm butter1 cawan gula aising1 biji kuning telor3 cwn tepung gandum1 1/2 cwn tepung jagungCara Penyediaannya:pukul butter, gula dan kuning telor..jangan sampai kembang..saya guna senduk sahaja..masukkan tepung gandum dan tepung jagu...
by Resepi Masakan Malaysia on Jul 30, 2016

Cookies Ala Ala Famous Amous

 250gram salted butter ANCHOR 300GRAM CHOC CHIP (+ BOLEH CAMPUR DENGAN CRANBERRY KERING,ROLLED OAT, BADAM HANCUR DAN, KISMIS HITAM) SAYA CAMPURKAN CHOCHOLATE CHIP 100G, ROLLED OAT 100G DAN CRANBERRY 100G 100G GULA CASTOR 100G GULA...
by Resepi Masakan Malaysia on Jul 22, 2016

Biskut Lidah Kucing Rainbow Rangup

Bahan-bahan250 gm mentega175 gm gula kastor100 ml putih telur200 gm tepung gandum50 gm tepung jagung1/4 sudu teh emplexPewarna merah, oren, kuning, hijau dan biruLoyang khas lidah kucing di gris dengan sedikit mentegaCara PenyediaanAyak tepung jagung...
by Resepi Masakan Malaysia on Oct 27, 2015

Biskut Kelapa Cornflakes

BAHAN-BAHANNYA :200 gram mentega80 gram gula aising, diayak2 kuning telur200 gram tepung gandum50 gram tepung jagung1 camca teh emplex (penggaring biskut)1 camca teh esen vanilla80 gram kelapa kering, disangai hingga harum dan sejukkan50 gram serbuk...
by Resepi Masakan Malaysia on Oct 24, 2015

Biskut Lapis Koko Cheese Meleleh

Bahan-Bahan:2 bungkus biskut keju500 gm krim keju1 cawan susu segar3/4 cawan susu pekat manis1 sb jus lemonserbuk koko secukupnyaCara Membuat:Putar krim keju (dalam suhu bilik) bersama susu pekat dan jus lemon hingga sebati. Ketepikan.Celup biskut ke...
by Resepi Masakan Malaysia on Oct 13, 2015

Cara buat biskut raya paling mudah

Cara buat biskut raya paling mudah. Disini ada perkongsian mengenai cara paling mudah buat biskut raya yang boleh anda pelajari. Biskut raya adalah antara menu wajib yang perlu disediakan dalam setiap rumah. Hampir setiap rumah yang dikunjungi pastin...
by Hairulafiz.net on Jul 14, 2015

Biskut Dinda Delights

Tangan lembut milik wanita bertudung kuning itu rancak menguli adunan tepung gandum, gula, mentega dan beberapa bahan lain sehingga sekata.Usai diuli, jari-jemarinya mengambil sedikit demi sedikit bahan yang diuli untuk diterap di atas loyang sebelum...
by Satu Juta Idea on Jul 8, 2015

Acuan Tembaga Kuih Tradisional Tok Wan

Lebih lima dekad lalu, di tangannya hanya ada sebilah gunting, playar dan kepingan tin sebagai peralatan untuk memproses acuan pelbagai jenis biskut raya, kuih-muih atau makanan tradisional.Selain kekurangan peralatan, dia juga tidak mempunyai bengke...
by Satu Juta Idea on May 8, 2015

Resepi Crunchy Caramel Almond

Assalamualaikum!~ Segmen Dapur Chikicicok kembali lagi! Hihi. Memandangkan sekarang ni tengah cuti sekolah, mood nak main masak-masak ni tiba-tiba je datang. Sebenarnya resepi crunchy caramel almond london ni dah lama trending dalam dunia makanan ni.
by Chikicicok.com on Nov 30, 2014

Resepi Biskut Sarang Semut

Salam!~ Dah berapa purnama tak menjenguk blog kesayangan beta ni. Sayu hati.. Sayu sekaliii~~ *motip?* Tuan tanah agak busy, takde la busy sangat sebenarnya, more to buat-buat busy. Heh. Ade je entry dalam draft tu, tak sambung-sambung sampai sudah.
by Chikicicok.com on Jul 25, 2014

Resepi Biskut Sarang Semut

Salam!~ Dah berapa purnama tak menjenguk blog kesayangan beta ni. Sayu hati.. Sayu sekaliii~~ *motip?* Tuan tanah agak busy, takde la busy sangat sebenarnya, more to buat-buat busy. Heh. Ade je entry dalam draft tu, tak sambung-sambung sampai sudah.
by Chikicicok.com on Jul 25, 2014


Trending Topics

Close