Blog Posts - Cerpen Grafik



Cerita Grafik : Teka - teki Malaikat

Kisah benar,Hari Khamis. Macam biasa aku masuk ke kelas Tingkatan Dua.Eh buat apa ko masuk kelas? ko student lagi ke? (mungkin ada yang tertanya-tanya macam tu)Aku masuk kelas nak mengajar, sambil belajar. Aku kerja tukang repair je. Tukang repair bu...
by Ilusi Dunia on Feb 9, 2014

Cerita Grafik : Sebuah Mini Cooper dan Senaskhah Al-Quran

Haikal termenung jauh ke luar jendela. Pandangannya menerobos ke ruang langit menembusi lapisan awan yang kelihatan mendung. Sebagaimana mendung hatinya tika ini.Digenggam erat keputusan UPSR di tangannya. Entah mengapa, keputusan 5A yang diraihnya t...
by Ilusi Dunia on Nov 16, 2013

Cerita Grafik : Cinta Suci bawah Umur

Waktu cuti.Melayan karenah adik2 , anak saudara dan sepupu yang masih kecil tak pernah membosankan.Kepada anak2 itu, kita mengajar sesuatu, dan daripada anak2 itu, kita belajar sesuatu.Alkisah.Aku sedang bersantai ditemani sebuah buku yang mempunyai...
by Ilusi Dunia on Nov 11, 2013

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 2- akhir)

sambungan dari kisah ; CERPEN GRAFIK  : AKU GADIS HOT (part 1) *********************** TIGA ***********************“Hmmm, buhsannyeee” Dia menekan button post. Mahu menguji trafik di facebook.Sebaris ayat pendek itu bertubi-tubi menerima lik...
by Ilusi Dunia on Dec 31, 2012

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 1)

*********************** PREVIEW*********************Pandangannya makin kabur. Kelam. Gelap.Tiba-tiba satu cahaya memancar terang. Menyilaukan pandangan. Dia merasakan bagai berada di sebuah pawagam.Meena meninjau-ninjau. Ada sesuatu sedang ditayangka...
by Ilusi Dunia on Dec 27, 2012


Trending Topics

Close