Blog Posts - Cinta Dan Couple



Borang Kebenaran Melakukan Maksiat [Free Download]

Assalamualaikum..Tak payah buat muka terkejut la sangat,aku bukan nak buat fatwa baru pun.Memandangkan umat Islam di Malaysia ni dah kemaruk sangat nak buat maksiat dan dosa jadi aku cuba la fikirkan cara untuk diorang melampiaskan nafsu kehaiwanan t...
by Ilusi Dunia on Feb 10, 2014

Cinta High Class : Perlukah COUPLE?

Assalamualaikum...Kat sini aku nak kongsikan dua buah video yang sangat menarik berkisarkan tajuk "COUPLE"Kedua-dua video ni diedit oleh TH Filem. memang kreatif beliau edit video jenis typography.1. Cinta High Class- Ustzh Fatimah Syarha "Buang masa...
by Ilusi Dunia on Jan 8, 2014

Cerita Grafik : Cinta Suci bawah Umur

Waktu cuti.Melayan karenah adik2 , anak saudara dan sepupu yang masih kecil tak pernah membosankan.Kepada anak2 itu, kita mengajar sesuatu, dan daripada anak2 itu, kita belajar sesuatu.Alkisah.Aku sedang bersantai ditemani sebuah buku yang mempunyai...
by Ilusi Dunia on Nov 11, 2013

KITAB CINTA BUDAK SEKOLAH : "Rukun COUPLE"

Assalamualaikum...Sebenarnya dah berbulan2 aku dok perhati status macam kat bawah ni di wall facebook..Ok ni versi kedua yang lebih lengkap (kot)Dan versi blog pun ada... buat entri konon nak kongsi tips "Rukun Couple"Ok mari kita bincangkan...Status...
by Ilusi Dunia on Oct 7, 2013

MyDoodle Notes #6: Saya Calon Bidadari Syurga

Assalamualaikum....  Wanita Islam itu Ratu, martabatnya lebih tinggi dari seorang permaisuri.Wanita solehah perhiasan dunia, Wanita Solehah penyeri SyurgaPenyeri di mata , penyejuk di jiwa....Bukan sekadar cantik di mata, tetapi sepi di jiwa....
by Ilusi Dunia on Mar 6, 2013

Demi CINTA, Lautan Neraka sanggup kurenangi

Entri sempena Valentine's Day (adakah kau sangka jika kau berjaya rentasi lautan api itu, ada syurga menunggumu?)Saat terpandang wajahya, terasa ada getaran di kalbu, halus tetapi cukup mengganggu ketenangan hati...Saat terdengar  lunaknya aluna...
by Ilusi Dunia on Feb 9, 2013

SHORT FILM : Pappu Pass Ho Gaya

Assalamualaikum....Video ini kreatif dan mesejnya.. POWER!!! Ringtone yg Pappu guna ntuk dia punya henset tu comel giler. Haha.Kaum lelaki itu diciptakan kuat dari fizikal dan mentalnya. Namun ramai tersungkur akibat tewas pada rayuan seorang peremp...
by Ilusi Dunia on Jan 25, 2013

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 2- akhir)

sambungan dari kisah ; CERPEN GRAFIK  : AKU GADIS HOT (part 1) *********************** TIGA ***********************“Hmmm, buhsannyeee” Dia menekan button post. Mahu menguji trafik di facebook.Sebaris ayat pendek itu bertubi-tubi menerima lik...
by Ilusi Dunia on Dec 31, 2012

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 1)

*********************** PREVIEW*********************Pandangannya makin kabur. Kelam. Gelap.Tiba-tiba satu cahaya memancar terang. Menyilaukan pandangan. Dia merasakan bagai berada di sebuah pawagam.Meena meninjau-ninjau. Ada sesuatu sedang ditayangka...
by Ilusi Dunia on Dec 27, 2012

MyKomik : Sudikah Awak Menjadi Yang Halal Buat Saya?

Mungkin ramai yang mengimpikan situasi lamaran penuh romantik macam kat atas tu. “Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?” ungkapan keramat seumpama itu adalah impian setiap pasangan yang bercinta. Mendamba cinta yang HALAL.Maknanya yang tenga...
by Ilusi Dunia on Dec 17, 2012

Sweetnya Berbuka Puasa dengan Boyfren/ Girlfren...

Assalamualaikum.......Alhamdulillah, dah masuk hari ke-5 di bulan Ramadhan. Harap2 ibadat yang kita buat dalam bulan ni diterima dan diberi ganjaran pahala.Sejak dari dulu (waktu aku study universiti) sampailah skarang ni ada satu fenomena yang menja...
by Ilusi Dunia on Jul 24, 2012

Tentang Cinta : Pa, ma sayang papa...

  “Pa, ma sayang papa...”Bulu tengkuk aku tegak berdiri.Bulu roma meremang seram.Perasaan bercampur baur. Geram. Sedih, pelik. Aneh. Yang penting bukan rasa takjub.Bukan jua rasa “sweet” manis menggula hingga ke lelangit.Ungkapan indah r...
by Ilusi Dunia on Jul 10, 2012

Monolog Cinta : Cinta Bertopengkan Cinta

Assalamualaikum.......Sebut tentang CINTA, semua mahu tunjuk bahawa dia pakar cinta, dewa cinta, Dewi Cinta, Doktor Cinta hatta seorang budak sekolah sekalipun begitu petah bila berbicara falsafah cinta.Falsafah cinta suci yang didefinisikan mengikut...
by Ilusi Dunia on Jun 23, 2012

MyKOMIK: Ironi#2: Gambar di Facebook

Assalamualaikum....Dekat Facebook berlambak2 gambar gedik menggoda yg diupload tiap saat.Banyak jugakla gambar style muka di blur atau diedit supaya tak nampak muka tapi body tetap ditayang dengan pose yang mengganggu minda.Seolah-olah muka dianggap...
by Ilusi Dunia on May 25, 2012

JOM FIKIR TENTANG MATI!!!!! (Kalau takut jangan baca)

Mati...Perkataan yang kita sering lupa...Atau sengaja dilupakanKerana bunyinya sudah cukup meremangkan romaBenda yang kita takut dan kita tak sukaBiasanya akan cuba kita lupakanPaling kurang buat-buat lupaKalau boleh, ramai yang tak nak matiAtau kala...
by Ilusi Dunia on May 18, 2012

Couple Untuk Kahwin?

Aku couple sebab ikhlas mahu kahwin ngan dia!Ustaz kata, klu niat untuk kahwin takpe. Kalau main2 tu yang takleh.Aku sayang dia, dia cinta aku. Jadi tak salahkan kalau kitorang teruskan hubungan ini sampai ke jinjang pelamin?Bukannya kitorang buat be...
by Ilusi Dunia on May 10, 2012

KOMIK: Calon Awek VS Calon Isteri

Assalamualaikum.... Situasi yang cuba aku gambarkan melalui lukisan kat atas tu bukanlah bermaksud perempuan yang seksi dan seksa ni langsung tak layak dibuat isteri. Tak, bukan camtu.Cuma daripada apa yang aku perhati dan alami, hampir semua orang m...
by Ilusi Dunia on Apr 21, 2012


Trending Topics

Close