Blog Posts - Cinta-nya



Ilmu Tentang Ramadhan yang Patut Kita Pelajari

Assalamualaikum...Kat sini aku cuma nak kongsikan beberapa majalah yang biasa aku beli dan kebetulan pulak sempena Ramadhan ni ada artikel dan tulisan khas mengenai Ramadhan.1. Majalah SOLUSI (isu 69)Harga : RM 10/ RM 12 (Sbh Srwk)Majalah ni memang w...
by Ilusi Dunia on Jun 27, 2014

Cerita Tentang Son Gohan yang Korang Tak Pernah Tahu...

Selepas berakhirnya pertarungan Son Goku dan Vegeta melawan Majin Buu, dunia kembali aman.Penduduk Bumi akhirnya mengecapi ketenangan dan suasana harmoni untuk satu tempoh jangka masa yang agak panjang.Son Gohan kembali menjalani kehidupan normal seo...
by Ilusi Dunia on Jan 28, 2014

Sakit Tanda Allah Sayang

Assalamualaikum...Kat lukisan tu ada satu kecacatan yg besar. Nak buat macam mana, penconteng amatur macam ni la. Dah siap baru perasan :pIf you don't thank Allah for every smile, then you have no right to complain about every tear.“Hanya orang yan...
by Ilusi Dunia on Jan 18, 2014

Cinta High Class : Perlukah COUPLE?

Assalamualaikum...Kat sini aku nak kongsikan dua buah video yang sangat menarik berkisarkan tajuk "COUPLE"Kedua-dua video ni diedit oleh TH Filem. memang kreatif beliau edit video jenis typography.1. Cinta High Class- Ustzh Fatimah Syarha "Buang masa...
by Ilusi Dunia on Jan 8, 2014

VIDEO : Ramadhan vs Zombie : ANTIDOTE 1434

Assalamualaikum...Kali ni nak kongsi satu video dakwah super kreatif  hasil pelajar2 Perubatan Iskandariah.Satu analogi yang cukup tepat.Zombie.. makhluk rekaan khayalan manusia. Menyebarkan virus kpd org sekeliling menjadikan mereka mayat hidup...
by Ilusi Dunia on Jul 21, 2013

POSTER: Sebenarnya Saya tut tut Dia...

Assalamualaikum...Fuuh tajuk pun ntahapehape...Sebenarnya aku ni memang dah terlalu lama tak layan Drama Melayu ni...Kalau layan pun yg slot Ramadhan dan Syawal je.. sebab yg tu je nmpak kualiti jalan cerita dan moralnya..Jadi bila ada orang dok keco...
by Ilusi Dunia on Jul 6, 2013

My Doodle Notes #7 : Solat Yang Paling Baik...

Assalamualaikum...Tool : Paint Tool SAI + Photoshop"Solat yang paling baik bagi orang lelaki adalah solat di awal waktu secara berjemaah di masjid."Kata-kata di atas tu bukanlah daripada hadis. Aku petik kata2 tu dari seorang Ustaz semasa kuliah...
by Ilusi Dunia on Jun 23, 2013

Cara-cara Keluar Dari Belenggu Maksiat

Fadhilatus Syaikh Nuruddin Ali Jum’ah Hafizahullah ta’ala, dalam kitab ringkasnya, ‘ Langkah-langkah keluar daripada maksiat’, menyebut pada pendahuluan bahagian kedua :“ Ramai dalam kalangan orang Islam saling bertanya, dan berkata ‘sesu...
by Ilusi Dunia on Jun 19, 2013

MyDoodle Notes #6: Saya Calon Bidadari Syurga

Assalamualaikum....  Wanita Islam itu Ratu, martabatnya lebih tinggi dari seorang permaisuri.Wanita solehah perhiasan dunia, Wanita Solehah penyeri SyurgaPenyeri di mata , penyejuk di jiwa....Bukan sekadar cantik di mata, tetapi sepi di jiwa....
by Ilusi Dunia on Mar 6, 2013

Anak Kecil Main Api (Versi Baru)

Assalamualaikum...Virus kesibukan yang melanda aku 2-3 menjak ni menyebabkan mood mengupdate terbantut. Nak menconteng kat SAI n Photoshop pun hilang nafsu.Tapi datang pulak mood memutarbelitkan lagu. Jadi sambil2 nak tido tu aku pun ubahsuai lirik l...
by Ilusi Dunia on Feb 28, 2013

SUJUDLAH!

Assalamualaikum....maaf ayat tak puitisPaparan lebih jelas KLIK SINIAku rasa ramai dah tahu, tapi aku nak kongsikan jugak kat sini.KELEBIHAN SUJUD 1. Membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempat asalnya.2. Membetulkan pu...
by Ilusi Dunia on Feb 25, 2013

Demi CINTA, Lautan Neraka sanggup kurenangi

Entri sempena Valentine's Day (adakah kau sangka jika kau berjaya rentasi lautan api itu, ada syurga menunggumu?)Saat terpandang wajahya, terasa ada getaran di kalbu, halus tetapi cukup mengganggu ketenangan hati...Saat terdengar  lunaknya aluna...
by Ilusi Dunia on Feb 9, 2013

Random Video : Kreatif dalam Dakwah

Assalamualaikum...Macam yang pernah aku buat sebelum ni, video pilihan yang aku suka dan aku rasa banyak manfaatnya buat semua.1. Test Dulu Api Dunia (Ust Azhar Idrus) 2.  Aku ingin Berubah.. Tapi...  3. Istighfar dan keampunan Allah Selama...
by Ilusi Dunia on Feb 7, 2013

My Doodle Notes #5 : Melangkah ke Syurga dengan SOLAT

Assalamualaikum....*Adobe Photoshop + SAI If your legs cannot take you to prayers, then how do you expect them to carry you to paradise?Jika kakimu tak mampu melangkah ke tempat sujud (Solat), bagaimana kamu mahu mengharapkannya membawamu ke Syurga?
by Ilusi Dunia on Feb 3, 2013

KOMIK : China, Paris, Korea dan Makkah

Assalamualaikum....KLIK SINI UNTUK KESELESAAN RETINA Orang2 zaman sekarang ni terutamanya anak2 muda remaja kalau dengar je ada member pegi melancong  luar Negara mesti tergedik-gedik tergeliat sebab jeles nak pergi jugak. Tambah2 lagi kalau per...
by Ilusi Dunia on Jan 28, 2013

SHORT FILM : Pappu Pass Ho Gaya

Assalamualaikum....Video ini kreatif dan mesejnya.. POWER!!! Ringtone yg Pappu guna ntuk dia punya henset tu comel giler. Haha.Kaum lelaki itu diciptakan kuat dari fizikal dan mentalnya. Namun ramai tersungkur akibat tewas pada rayuan seorang peremp...
by Ilusi Dunia on Jan 25, 2013

Lagenda Lelaki Terkuat di Alam Semesta

Assalamualaikum... Ingatkah lagi korang tentang cerita komik dan animasi mengenai seorang lelaki yang digelar lelaki terkuat di alam semesta? Kisah Son Goku atau nama sebenarnya Kakaroct yang mengembara ke seluruh dunia untuk mengumpul Dragon Ball at...
by Ilusi Dunia on Jan 20, 2013

VIDEO | Berhibur tapi mendidik

Assalamualaikum....Cuma nak kongsi video-video best dari seluruh dunia :Harap video2 seperti ini boleh menjadi alternatif kepada hiburan yang tak berkesudahan 1. Fatih Seferagic Bacaan al-Quran oleh seorang Al- hafiz muda yg baru  berusia 1...
by Ilusi Dunia on Jan 13, 2013

Jangan putus asa : Belajar dari seorang insan kecil....

Suatu ketika dulu, kita dilahirkan ke dunia tanpa apa2 kemahiran dan pengetahuan.Sedikit demi sedikit kita mula belajar dan mengenal alam.Belajar untuk ketawa, memegang benda2 kecil, belajar bagaimana untuk minum dan makan.Betapa kita pernah keras be...
by Ilusi Dunia on Oct 3, 2012

Muhasabah : Andai aku nampak dosa itu...

Seorang lelaki sedang berjalan di sebuah taman, tiba- tiba lalu seekor burung dan melepaskan najis jatuh atas kepalanya.Cepat-cepat dia berlari mencari paip air lalu membersihkan kotoran tersebut.Seorang gadis sedang makan di sebuah restoran. Tanpa d...
by Ilusi Dunia on Sep 30, 2012


Trending Topics

Close