Blog Posts - CipőérdekességekSzandál az örökkévalóságnak?

Szeretnétek olyan cipellőt, amely gyakorlatilag örök életeteken keresztül kiszolgálna benneteket? Nincs többé lehorzsolódott sarok, lerúgott orr, felkarcolt bőr... főleg, ha a cipő teljes egészében platinából készül! Ez a nemesfé...
by Topánka - cipőblog on Sep 2, 2013

Sergio Toro apokrif vadállatai

Sergio Toro egy félresikerült evolúció végtermékeit tervezi és gyártja New York-i stúdiójában. Vázlatfüzetében keveredik az ősi kopoltyús, szárazföldet nem ismerő lény rajza a grafit által életre keltett nőstény ragadozóval,...
by Topánka - cipőblog on May 14, 2013

Iron Man cipők - Julian Hakes-től

Julian Hakes neve ismerősen cseng...? Ha nem, akkor is bizonyára találkoztál már a 'Mojito' fantázianevű szandál-prototípusával, amelyet számtalan designblog mutatott már be. A tekervényes topán kisebb módosítások után 2010-től má...
by Topánka - cipőblog on May 9, 2013

Húsvéti nyúl-cipők az Irregular Choice-tól

Idén igen nagy fejszébe vágta baltáját a húsvéti nyúl - már ha indíthatok ezzel a szolid képzavarral. Most ajándékok hordása helyett tart; mégpedig az ember lányának egész testsúlyát. Szegény kis tapsik ugyanis cipősarkakká let...
by Topánka - cipőblog on Mar 31, 2013

Programajánló: cipőkiállítás a FIT-ben

Valójában nem is egy, hanem egyből két cipőkkel foglalkozó kiállítással kedveskedik nekünk a Museum of Fashion Institute of Technology. A New York-i idvathétre időzített első kiállítás a 'Shoe... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Mar 1, 2013

Hamupipőke újratöltve

Nyugodtan elfelejthetjük a Christian Louboutin-féle túlcsicsázott üvegcipellőket, de a Disney klasszikusból ismert áttetsző körömcipőt is... megérkezett ugyanis a huszonegyedik század modern... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Nov 20, 2012

Ki mondta, hogy a cipőd nem öltöztet?

Ki mondta, hogy a cipő nem öltöztet? Wyman Wong buiztosan nem... A hongkongi DJ és (élet)művész ráadásul gyakorlati példákkal is alá tudja támasztani elméletét, sőt, nem is akármilyen garderóbbal: az... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Oct 25, 2012

Kólásdobozról a cipődre...?

Úgy érzem, jópár év blogolás után már nem sok meglepetés tud érni, de az alábbi ötlet azért elgondolkodtatott. A fém üdítősdobozok nyitófüleinek alternatív felhasználása ihlette meg Berny Demore-t,... ...olvasd tovább a blogon...
by Topánka - cipőblog on Oct 21, 2012

Tiltólistán: "fogas" cipő

Na ez fogas kérdés... minek is lehet nevezni ezt az otrombaságot? Mariana Fantich és Dominic Young művészek az 'Apex Predator' nevet adták az ezerötven darab foggal ékesített modelljüknek, én azonban... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Oct 18, 2012

Tiltólistán: dínócipő

Rejtélyes cipellő tartja lázban az internet furcsaságokra éhes részét: egy dinoszuruszfigurával keresztezett platform bukkant fel a semmiből, hogy radioaktív hányásra emlékeztető neonzöld színével... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 30, 2012

Képregényőrületben

Terry Richardson újabb csemegével örvendeztette meg a Lady Gaga - és nem utolsósorban - a cipőrajongókat is, mikor blogján ezt a cipős képet tette közzé: Gaga egy olyan képregényfigurrákkal... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Sep 14, 2012

A spanyolcsizma reneszánsza

Úgy látszik, nem csak a nyári csizma, de bizonyos keretek közt a középkori kínzóeszköz, a spanyolcsizma is reneszánszát éli. Na azért nem kell ezt annyira komolyan venni, hiszen a fiatal belga... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Aug 6, 2012

Fűrész és fa - Omar Angel Perez cipői

Mi történik akkor, ha egy grafikus húsz évnyi munka után otthagyja az állását, hogy famunkával, műbútorasztalossággal foglalkozzon? És mi történik, ha a profilváltás után történetesen cipőket kezd... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Jun 23, 2012

A cipőtervezés már a géneknél kezdődik

Lassan új értelmet nyer a "génjeiben van" kifejezés, mikor ezekre a színes bőrökre pillantunk. Nem, ezek nem festett felületek, hanem génsebészek által megálmodott valódi, "élő" minták a rájabőrben.... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on May 31, 2012

Tiltólistán: "gogotáncos konyhásnéni"

Ne aggódjatok, szörnyűségekből ezen a héten sem lesz hiány... most épp azt az eszement cipőt raktam tiltólistára, amelyet legutóbbi eBay-es látogatásom alkalmával fedeztem fel, és mivel mostanában... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 27, 2012

Hoon Chung - 3D cipők

Kíváncsi vagyok, a háromdimenziós nyomtatás itthon mennyire része az iparművészeti tanulmányokat folytatók tanrendjének... a London College of Fashion curriculumában helyet kapott, ahogy azt Hoon... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 25, 2012

Fogyj magassarkúval!

Hamarosan itt a bikiniszezon és a tavaszi méregtelenítő kúrák mellett milyen jó lenne úgy leadni azt az egy-két feles kilót, hogy gyakorlatilag nem is csinálunk semmit... A hiszékenyeknek könynen... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 24, 2012

Tiltólistán: kukac-papucs

Konkrétan a hideg futkároz a hátamon az alábbi kép nézegetése közben... Egyszerűen iszonyodom a gondolattól, hogy ezeket a fényes-kövér hernyókat (csontkukac? lisztkukac? - egyformán undorító!)... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 17, 2012

Visszafelé is cipő

Ez a cipő visszafelé is cipő... egy egész estés kutatás során bukkantam rá újra  Zeynep Baran rég elfeledett érdekes nagy dobására, és úgy gondoltam, veletek is meg kell osztanom. Ha már ilyen... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 13, 2012

Tojás-cipőt húsvétra!

Egy igen aktuális cipővel készültem nektek mára, amelynek érdekessége a tojást formázó sarok. Ez egy 1998-as Johnny Moke alkotás, amelyet a 2009-ben elhunyt tervező barátai Adeline Andre és a magyar... ...olvasd tovább a blogon!
by Topánka - cipőblog on Apr 9, 2012


Trending Topics

Close