Blog Posts - Dunia Blog



APA ITU PERMALINK? BAGAIMANA NAK TAHU PERMALINK ITU WUJUD ATAU TIDAK?

Bismillahirrohmanirrohim... Ada seorang blogger bertanya pada pendekar apakah yang dimaksudkan dengan permalink? Jadi di kesempatan ini pendekar ingin menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai permalink yang pendekar tahu. Atau mungkin saja sedikit m...
by Pendekar Berkuda on Dec 13, 2011

Menghitung Detik Hari Demi Hari

Tarikh dah masuk awal Disember ni bermakna dah menghampiri akhir semester. Biasalah,bila akhir semester ni semua akan sibuk memikirkan final exam. Jadual dah keluar dah sejak cuti hari raya Aidiladha lagi,awal betul! Mid semester exam tak habis lagi...
by izwanyusof.com on Dec 4, 2011

BLOG BUKAN LAGI MACAM DULU. KISAH BENAR DUNIA BLOGGING MASA KINI.

Bismillahirrohmanirrohim... Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... Sudah lama kiranya pendekar tidak menulis mengenai dunia blog..Begitu juga dengan dunia SEO..dunia yang mungkin bukan lagi dunia yang pernah pendekar kenal suatu...
by Pendekar Berkuda on Nov 23, 2011

Penganjuran Segmen Di Blog Perlu Mudah Dan Relevan

Sejak akhir tahun 2010 lagi aku perhatikan fenomena segmen anjuran blogger mendapat tempat. Kalau dulu diawal cetusan idea segmen ini ia dipelopori atau selalu dianjurkan oleh sebahagian kecil blogger, sekarang boleh dikatakan dalam 10 blogger, 7 dar...
by izwanyusof.com on Oct 27, 2011

7 Hari Tanpa Blog

Sedar tak sedar kalau korang tengok post sebelumnya kat blog ini bertarikh seminggu yang lepas. Ini satu pencapaian yang mana satu minggu aku tak usik atau kemaskini blog. 7 hari tanpa blog! Wow! Tak pernah lagi aku tinggalkan blog selama seminggu se...
by izwanyusof.com on Aug 26, 2011


Trending Topics

Close