Blog Posts - Hukum-hakam



Borang Kebenaran Melakukan Maksiat [Free Download]

Assalamualaikum..Tak payah buat muka terkejut la sangat,aku bukan nak buat fatwa baru pun.Memandangkan umat Islam di Malaysia ni dah kemaruk sangat nak buat maksiat dan dosa jadi aku cuba la fikirkan cara untuk diorang melampiaskan nafsu kehaiwanan t...
by Ilusi Dunia on Feb 10, 2014

My Doodle Notes #7 : Solat Yang Paling Baik...

Assalamualaikum...Tool : Paint Tool SAI + Photoshop"Solat yang paling baik bagi orang lelaki adalah solat di awal waktu secara berjemaah di masjid."Kata-kata di atas tu bukanlah daripada hadis. Aku petik kata2 tu dari seorang Ustaz semasa kuliah...
by Ilusi Dunia on Jun 23, 2013

Random Video : Kreatif dalam Dakwah

Assalamualaikum...Macam yang pernah aku buat sebelum ni, video pilihan yang aku suka dan aku rasa banyak manfaatnya buat semua.1. Test Dulu Api Dunia (Ust Azhar Idrus) 2.  Aku ingin Berubah.. Tapi...  3. Istighfar dan keampunan Allah Selama...
by Ilusi Dunia on Feb 7, 2013

Salam Aidil Adha.. Pedoman Hukum Hakam Ibadah Qurban

Alhamdulillah, pagi ini dapat lagi kita bersua di hari yang mulia di Hari Raya Aidiladha. Sebelum kita mendalami serba sedikit ilmu berkaitan hukum dan hakam ibadah qurban, PM sajikan terlebih dahulu para pembaca setia blog ini dengan VC dari raihan...
by Laman Izz's on Oct 25, 2012

Bila Artis Pakai Seksi Terkantoi...

Sejak dua tiga menjak kebelakangan ni asyik kecoh pasal artis pakai seksi...pasal artis pakai pakaian sampai mencocok , menjolok dan menembus mata...pasal pelakon, penyanyi atau model bergaya sendat membonjol dedah sana sini...Senyap sorang, sorang l...
by Ilusi Dunia on Oct 9, 2012

Koleksi Soal Jawab Ramadhan : 50 soal jawab

Assalamualaikum... Dipetik daripada : http://ihyaramadhan.com/ Soalan 1:Apakah kita dibolehkan memberus gigi selepas waktu subuh ketika berpuasa?Jawapan:Sengaja bersugi atau memberus gigi dalam berpuasa dengan benda basah atau kering tidaklah membata...
by Ilusi Dunia on Jul 29, 2012


Trending Topics

Close