Blog Posts - Info Makanan



Jangan Sampai Ketinggalan, Makanan Anti Kanker Prostat

Inilah  Makanan Yang Bisa Mencegah Kanker Prostat Seperti yang telah kita ketahui makanan juga bisa menjadi penyebab terjadinya suatu penyakit. Itupun bila kita mengkonsumsi makanan yang kurang baik, disisi lain ada beberapa jenis makanan yang kaya...
by Gudang Jelly Gamat on Dec 18, 2016

20 Menu Berbuka Puasa Paling Sedap, Lazat & Mudah

Boleh kata mesti ada antara kita tak pasti apa menu atau juadah berbuka puasa yg boleh kita masak time berbuka puasa nanti. Well, iolls ada beberapa cth cadangan menu berbuka puasa simple yg boleh kita masak atau beli kat bazaar ramadan nanti.All pic...
by Blog Leo Pluto on Jun 18, 2016

10 Menu Makanan Hari Raya Paling Popular Di Malaysia

Bila tiba hari raya, ada beberapa menu makanan yg pastinya pilihan majoriti penduduk di Malaysia. Tak kira negeri mana, pasti menu2x tertentu ini akan menjadi juadah utama utk hidangan utk hari raya masing-masing. Nak tahu apa menu makanan apa yg pal...
by Blog Leo Pluto on Jun 15, 2016

Manfaat dan Khasiat Buah Bit untuk Kesehatan

Manfaat dan Khasiat Buah Bit untuk Kesehatan - Buah Bit merupakan sejenis umbi-umbian yang memiliki ciri berwarna merah. Warna merah pada buah bit ini dihasilkan karena bit mengandung pigemn ungun betasianin dan pigmen kuningan betasantin. Buah Bit (...
by Devisologi on May 15, 2016

ABC (Ais Batu Campur) Paling Sedap di Shah Alam Selangor

Sepanjang 4 tahun iolls study epjj kat uitm niey, ABC kat seksyen 2 Shah Alam adalah ABC the best pernah iollss makan. Harga murah dan ABC dia mmg meriah. Rasanya majoriti budak UiTM & penduduk Shah Alam mesti tahu area kedai makan Seksyen 2 ni k...
by Blog Leo Pluto on Apr 18, 2016

OMG! - Inilah Keburukan Makan Organ Dalaman Haiwan yang Wajib Anda Tahu

TAOTAUAJER - Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa jika ingin mendapatkan vitamin B dan kalau ingin menambah darah kita kena makan hati haiwan atau hati ayam.Sains juga menggalakkan makan hati keran...
by BLOG TAOTAUAJER on Apr 8, 2016

Nasi Ayam Pasar Malam Paling Sedap Di Bandar Baru Bangi

Iollls selalu beli nasi ayam kat Pasar Malam Seksyen 16 Bandar Baru Bangi yg dekat ngan stesen minyak Shell tu. Nama gerai jual nasi ayam tu kalu x silap iollss ialah Aizza Nasi Ayam. Gerai ini senang je nak cam coz gerai ni jew yang letak ayam banya...
by Blog Leo Pluto on Apr 2, 2016

Chicken Chop Sedap Bandar Baru Bangi

Iolls ari tu ada try makan chicken chop Austin Steak House Bangi kat Seksyen 7 Bandar Baru Bangi. Mmg sedap uolls. Harga chicken chop tu dalam rm9.90 kalu x silap iolls. Ada roti, coleslaw dan kuah dia pun lazat. Ada lagi macam2x menu kat kedai ni ta...
by Blog Leo Pluto on Apr 2, 2016

Nasi Lemak Malaysia dalam Top Healthy International Breakfast - TIME Magazine

Nasi Lemak mmg trademark Malaysia kan. Dah la sedap. Nyum nyum. Plus, nasi lemak Malaysia juga termasuk dalam senarai sarapan yg menyihatkan hasil daripada kajian majalah antarabangsa TIME. Menurut majalah tu, semua bahan yg terdapat di dalam nasi le...
by Blog Leo Pluto on Mar 22, 2016

Chef Terkenal England masak Malay Chicken Rice

Mary Berry adalah food writer dan TV presenter yg sgt terkenal di England/UK. Iollss impress ngan dia coz dia ada wat video masak nasi goreng malay style. Kata Mary, hubby dia suka makan nasi goreng ayam malay style ni dan sebab tu dia belajar masak...
by Blog Leo Pluto on Mar 21, 2016

Anak Kelahiran Malaysia Pertama Menang Masterchef Australia Season 2

Adam Liaw telah menang pertandingan Masterchef Australia Season 2. Adam adalah anak kelahiran Penang, Malaysia. Ayah dia org Malaysia dan mak dia org Singapore. Adam skang warganegara Australia. Dia menang pertandingan ini tahun 2010. Satu2x ayat iol...
by Blog Leo Pluto on Mar 21, 2016

Anak Kelahiran Ipoh Perak Malaysia menang Masterchef United Kingdom 2014

Rasanya yg ni semua tahu kan news ni. Catherine Chin Wan Ping Coombes menang pertandingan Masterchef UK ni dengan masak nasi lemak dan sup wantan. Catherine asal Ipoh Perak dan menetap di UK.Bangga sangat tgk dia masak nasi lemak kat pertandingan ni,...
by Blog Leo Pluto on Mar 21, 2016

Naib Juara Masterchef Australia masak Kari Nyonya Malaysia dan Roti Canai

Poh Ling Yeow ni sebenarnya anak kelahiran Malaysia. Dia ni asal org KL tp skang duk kat Australia. Pernah menang naib juara Masterchef Australia tahun 2009. Poh mmg selalu masak masakan Malaysia kt Australia. Iolls impress tgk dia masak kari nyonya...
by Blog Leo Pluto on Mar 21, 2016

Chef Terkenal Dunia Gordon Ramsay masak Rendang Malaysia

Rasa bangga jugalah tgk Chef Selebriti Terkenal Dunia Gordon Ramsay belajar masak rendang versi Malaysia  kat Malaysia. Rendang mmg peberet makanan time raya kan uolls. Chef Malaysia yg ajar tu bagitau Gordon yg dia masak guna konsep agak-agak j...
by Blog Leo Pluto on Mar 21, 2016

DONUT INSTAN

Apakah Anda penggemar donut…. mungkin produk yang satu ini pas buat Anda, Donut Dotuqu adalah Donut Instan Yang bisa anda kosumsi setiap saat, Cara pengolahannya pun mudah, tinggal digoreng maka Donut dengan cita rasa tinggi siap dihidangkan. I...
by wisata holiday on Feb 11, 2016

Inilah 10 Makanan yang Membuat Anak Cerdas

Anak yang cerdas adalah dambaan bagi setiap orang tua. Orang tua yang memiliki anak cerdas juga tidak akan direpotkan dengan mencari guru les untuk anaknya agar dapat memahami pelajaran. Selain karena faktor genetik, kecerdasan anak juga didapat d...
by Catatan Kecil on Aug 16, 2015

Buat Telur Rebus Menarik dengan Bentuk Hati

Salah satu keinginan orang memakan sesuatu adalah karena bentuknya. Ada juga makanan yang rasanya enak tapi bentuknya kurang menarik membuat orang malas mencobanya. Bahkan makanan yang belum tentu enak tapi bentuknya menarik malah ingin kita coba.
by Catatan Kecil on Aug 15, 2015

WOW! - Inilah 7 Idea Hidangan Sahur Ringkas Yang Kenyang dan Berkhasiat

TAOTAUAJER - Dengan kembalinya bulan Ramadan, sudah pasti kaum wanita antara yang paling sibuk memikirkan menu yang sesuai untuk disajikan kepada keluarga, khususnya untuk bersahur.Biarpun mungkin ada yang memandang ringan kepentingan sahur, tetapi...
by BLOG TAOTAUAJER on Jun 21, 2015

TAUTAK? - Inilah 7 Fakta Sejarah KFC Yang Kita Jarang Ketahui

TAOTAUAJER - Tidak dinafikan bahawa bisnes makanan segera KFC adalah antara restoran franchais paling terkenal bukan sahaja di Malaysia malah di seluruh dunia.KFC memang terkenal, tapi tahukah anda apa cerita di sebalik kejayaan KFC? Selama ini kita...
by BLOG TAOTAUAJER on Apr 9, 2015

SERIUS! - Inilah Perkara Yang Kita Ditipu Hidup-Hidup Oleh Orang Yahudi, Bodohnya Kita Selama Ini !!!

TAOTAUAJER - Bijak sungguh yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut...
by BLOG TAOTAUAJER on Dec 27, 2014


Trending Topics

Close