Blog Posts - Inside



Kebakaran pasar menjual mercun di Mexico

Bomba tak boleh masuk sehingga tiada mercun meletupSebuah pasar yang terkenal dengan penjualan mercun di Mexico hangus terbakar.Kebarakan itu menyebabkan 27 orang mati dan 70 orang cedera. Bomba yang bergegas ke tempat kejadian hanya memasuki kawasan...
by Wayne Harraz on Dec 21, 2016

Duta Rusia di Turki di tembak ketika berucap

Penembak balas dendam untuk Aleppo, SyriaDuta Rusia di Turki, Andrey Karlov telah di tembak ketika sedang membuat sidang media.Dia di tembak oleh polis pengiring, Mevlut Mert Altintas. Sejurus selepas menembak Andrey Karlov, Mevlu...
by Wayne Harraz on Dec 20, 2016

Top 10 Posts of 2016

It’s hard to believe the year is already ending! We’ve had a lot of fun providing you with job search and workplace tips. In fact, this year, we’ve posted 150 articles on Movin’ On Up! To help celebrate the year, here’s a look at the top 10...
by Movin' On Up on Dec 16, 2016

Cara buang rasa marah benda yang kecil

Ikuti pesanan DMFK ini.Lambat sidai baju pun nak marah. Lambat itu pun nak marah. Lambat ini pun nak marah. Asyik nak marah je kan? Kenapa ye?Kena bebel dengan pasangan tu biasalah. Lumrah. Tapi kadang-kadang sebab yang kecil, berdesing juga telinga...
by Wayne Harraz on Dec 15, 2016

Notis penutupan McDonalds Banting

McDonalds Drive Thru Banting KotorImej ini di sebarkan melalui Whatsapp.McDonalds Drive Thru Banting di arahkan di tutup bermula hari ini, 15 Disember 2016 sehingga 29 Disember 2016. SSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!Tukar Domain blogs...
by Wayne Harraz on Dec 15, 2016

Ya allah selamatkanlah Aleppo

Video terakhir pendudul AleppoSeorang aktivis Syria menggambarkan sebagai "penghapusan etnik" yang berlaku di jalan-jalan di Aleppo pada hari Isnin, beberapa jam sebelum laporan timbul bahawa tentera pro-kerajaan telah mengarahkan untuk mengepung ora...
by Wayne Harraz on Dec 14, 2016

Crystal Palace vs Man United

Khamis, 4.00 pagiPagi esok ada game Man U la. Tapi tu lah...4 pagi...Aduhai.... Kita tengok highlight je laSSPN i Plus Online, Segalanya Mudah? Klik Disini!Tukar Domain blogspot ke .com dengan hanya RM35Hilangkan masalah JERAWAT dan JERAGAT dengan se...
by Wayne Harraz on Dec 14, 2016

Pak Samad marah sampai bergegar TV

Watak penting 7 hari mencintaikuSiapa yang tak tengok drama ni? Rugi tau....Abe We memang tak miss tengok. Tapi ada la 2 kali miss.Abe We pun tak tahu ada drama ni dekat tv3. Tapi bila tengok ada Siti Saleha, kita layan la juga.Abe We la yang mempeng...
by Wayne Harraz on Dec 14, 2016

Selamat tinggal teman

Bertarung lawan kanser tahap 4Pagi ni, Abe We di kejutkan dengan berita yang amat menyedihkan.Sumber GoogleSeorang kawan, walaupun dia kawan kepada mama harraz (ekceli husband ofis mate mama harraz) pergi menghadap illahi.Kanser tahap 4, dan hampir 4...
by Wayne Harraz on Dec 12, 2016

Capture Garage - pelanggan tetap bengkel kereta di Dengkil

Setiap 4 bulan datang ke bengkel Capture Garage DengkilKalau nak cerita bab bengkel kereta ni kan, rasanya ada yang frust dan ada juga yang recommend mana yang ok.Macam Abe We, nak cari bengkel yang mudah berurusan, harga boleh diskaun sikit, tokey d...
by Wayne Harraz on Dec 10, 2016

Peringatan dari Bank Negara Malaysia (BNM)

Terima mesej dari Bank Negara Malaysia (BNM)Huiii...Alangkah tergezutnya Abe We bila Bank Negara Malaysia (BNM) hantar mesej ni.Tapi di sebabkan ianya hanya lah untuk peringatan kita untuk tidak respon dari mana-mana pihak yang ingin mengesahkan...
by Wayne Harraz on Dec 9, 2016

BIODATA RASULULLAH S.A.W

BIODATA RASULULLAH S.A.Wsumber Google *Nama* : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalibs bin Hashim. *Tarikh lahir :* _Subuh hari Isnin, 12 Rabiulawal_ bersamaan 20 April 571 Masehi (dikenali sebagai Tahun Gajah; sempena peristiwa tent...
by Wayne Harraz on Dec 8, 2016

Ubah muka jadi watak komik Red Skull

Henry Rodriguez habis £30,000 jalani pengubahsuai mukaSeorang lelaki warga Venezuela,  Henry Rodriguez telah berhabis sebanyak £30,000 dengan melakukan pengubahsuaian muka termasuk memotong hidungnya semata-mata untuk kelihatan seper...
by Wayne Harraz on Dec 8, 2016

Sokong Petisyen hadiah Noble Aung San Suu Kyi di tarik balik

Sebarkan petisyen ini agar nasib Rohingya terbelaPembunuhan di Rohingya bukanlah perkara baru. Malah sudah terjadi lama. Cumanya, berita ini tidak di siarkan ke seluruh dunia. Mungkin akibat dari sekatan pihak Myanmar ataupun ada dalang yang memang t...
by Wayne Harraz on Dec 8, 2016

Gambar Acheh di landa gempa bumi

Gempa bumi 6.8 skala richter landa Acheh26 orang meninggal dunia dan yang lain hilang tempat perlindungan akibat dari gempa bumi yang melanda Acheh semalam.Antara gambar yang di rakam ialah :-Gempa bumi ini melanda setelah gempa bumi melanda New Zeal...
by Wayne Harraz on Dec 7, 2016

Cara daftar BR1M 2017

BR1M 2017 di buka untuk pendaftaran mulai 5 Disember sehingga 31 DisemberKepada penerima BR1M 2017, jangan lupa untuk daftar ye. Pendaftaran di atas talian mula di buka pada 5 Disember dan tutup pada 31 Disember 2017.Cara daftar BR1M 2017Berikut adal...
by Wayne Harraz on Dec 7, 2016

Kemaskini borang BR1M sehingga 31 Disember 2016

Borang BR1M 2017 boleh di kemaskini sehingga 31 Disember 2016Kepada penerima BR1M, MOF (Ministry of Finance) telah pun mengumumkan tarikh kemaskini borang BR1M boleh di buat mulai 5 Disember 2016 sehingga 31 Disember 2016.Panduan kemaskini...
by Wayne Harraz on Dec 7, 2016

Jangan Sebar Berita Tanpa Periksa di Mana-mana Media Sosial.

Periksa berita yang hendak di sebar dahuluPagi ni, terkejut Abe We bila dapat mesej dalam satu group Whatsapp yang mengatakan 13 December ni public holiday.Abe We pun pelik. Di hantar oleh orang yang mempunyai kedudukan dalam sebuah organisasi yang b...
by Wayne Harraz on Dec 6, 2016

Underworld Blood Wars di pawagam 1 Disember

Peminat Underworld jangan lepaskan tonton Blood Wars di pawagamSiapa minat tengok cerita Underwold? Abe We memang tak follow sangat. Tengok gitu-gitu je la. Kalau tengok pun setakat tengok pelakon dia Kate Beckinsale . Hihihi.....Cerita ini tela...
by Wayne Harraz on Dec 6, 2016

Khidmat hantar warga emas 60 tahun keatas ke hospital secara percuma

Khidmat hantar warga emas ke hospital secara percumaSatu pesanan dari group Whatsapp untuk menghebahkan khidmat ini kepada semua warga KL.Satu khidmat menghantar warga emas yang berusia 60 tahun ke atas ke hospital di beri secara percuma bagi mereka...
by Wayne Harraz on Dec 6, 2016


Trending Topics

Close