Blog Posts - Jahit Manik



Jahit manik pukal

Masih mencari - cari tukang jahit manik untuk pukal?Kami masih lagi menerima tempahan jahitan manik individu atau pukal untuk jahitan manik jenis chunky/dwh beads, patch lace atau flowers etc sahaja. Slot adalah terhad!Untuk fancy2 design n special d...
by Jahit Manik @ beading on May 6, 2016

Blue diamond

Salam semua, saya dah lama tak pos gambar2 baju dalam ni, susah sikit nak bukak blogger ni. Biasanya lebih senang pos dalam FB page or Instagram. So boleh lah follow kami di Instagram dan Facebook page ya untuk update terkini.Anyway, saya nak share b...
by Jahit Manik @ beading on Apr 9, 2015

Interested? boleh call Ayu - 017-2836592 untuk tempahan ya :)Nak cuba jahit sendiri? barang2nya boleh didapati disini:CZ monteesGlass PearlMGB Beads...
by Jahit Manik @ beading on Aug 16, 2014

Throwback - baju lace dan manik

Throwback design, baju plain ditampal dengan lace dan dihiasi dengan manik2, pearl dan juga diamond untuk mak saya, 2 tahun lepas punya design, before baju ditampal lace menjadi trend :)...
by Jahit Manik @ beading on Aug 14, 2014

Design bunga-bunga manik fancy flower

Design manik beserta mutiara dan fancy flower di bahagian lengan dan leher untuk customer yang ceria ini.Fancy flower berbentuk bunga ros 3D sangat menarik untuk sesiapa yang ingin kan kelainan dikala trend lace dan mutiara menjadi ikutan dimasa ini.
by Jahit Manik @ beading on Aug 14, 2014

Another Fancy Diamond design

Ini adalah design terbaru Debeads Collection menggunakan Diamond with Housing (DWH) yang berbentuk tear drop (boleh dibeli disini). Saya memang suka diamond besar2 ni, berkilau2 kalau banyak dari jauh dah boleh nampak dah. :PLagi, gabungan 3 saiz pea...
by Jahit Manik @ beading on Jul 14, 2014

Pink, Pearl & Lace

The most favourite design this year, pearls on the patched lace :)Untuk tempahan sila contact Ayu 017-2258942...
by Jahit Manik @ beading on Jun 8, 2014

Design mutiara dan lace

Lagi design dress dengan lace, pearl dan manik :)...
by Jahit Manik @ beading on Jun 4, 2014

Beading Tutorial, tips and tricks

Subscribe to our Debeads Collection Channel for our latest tips and tricks and short tutorial for beading.
by Kedai Manik Debeads Collection on Nov 24, 2013

Jualan Online Tudung Bawal

Salam rakan-rakan blogger dan pembaca setia :)Bobo sekarang ni tengah nak berjinak-jinakkan diri dalam bidang keusahawanan ni hehe. So ni tengah buat bisnes kecil-kecilan. Tapi sebelum tu nak test market kat dalam blog ni. Tudung bawal ini kainn...
by iMBobo on Apr 11, 2012


Trending Topics

Close