Blog Posts - Kewangan



Mohon Maybank Visa Debit Picture Card secara online

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Sejak Maybank menyediakan kad Debit Visa bergambar ini, ramai yang telah berkongsi kad masing-masing di laman sosial. Dengan adanya gambar sendiri pada kad, lebih menarik kad debit tersebut. Kiranya kad debit kita...
by Sop Nama Saya on Jul 25, 2016

Kerja Part Time Online Untuk Pelajar

Kerja Part Time Perlu ke nak kerja sambil belajar? Atau pun anda full time sutudent tapi nak kena buat kerja part time untuk tampung perbelanjaan duit poket you all? Entri ini memang special untuk student IPT yang sedang mencari-cari cara nak tambah...
by Info Pelajar on Apr 28, 2016

Kerja Part Time Online Untuk Pelajar

Kerja Part TimePerlu ke nak kerja sambil belajar? Atau pun anda full time sutudent tapi nak kena buat kerja part time untuk tampung perbelanjaan duit poket you all? Entri ini memang special untuk student IPT yang sedang mencari-cari cara nak tambah d...
by Info Pelajar on Apr 28, 2016

Kerja Part Time Online Untuk Pelajar

Kerja Part TimePerlu ke nak kerja sambil belajar? Atau pun anda full time sutudent tapi nak kena buat kerja part time untuk tampung perbelanjaan duit poket you all? Entri ini memang special untuk student IPT yang sedang mencari-cari cara nak tambah d...
by Info Pelajar on Apr 28, 2016

Tips Jimat : Kegunaan Kad Siswa 1 Malaysia (KADS1M)

“Apa sebenarnya guna kad siswa ni?” “Nak guna kad siswa, tapi tak tahu nak gunakan dekat mana, hmm.” Korang mesti tertanya-tanya, mana nak guna kad siswa ni kan? Kad siswa ni sememangnya banyak faedah dan kegunaannya. Bukan se...
by Info Pelajar on Apr 25, 2016

Tips Jimat : Kegunaan Kad Siswa 1 Malaysia (KADS1M)

  "Apa sebenarnya guna kad siswa ni?""Nak guna kad siswa, tapi tak tahu nak gunakan dekat mana, hmm."Korang mesti tertanya-tanya, mana nak guna kad siswa ni kan? Kad siswa ni sememangnya banyak faedah dan kegunaannya. Bukan setakat boleh di...
by Info Pelajar on Apr 25, 2016

Tips Jimat : Kegunaan Kad Siswa 1 Malaysia (KADS1M)

  "Apa sebenarnya guna kad siswa ni?""Nak guna kad siswa, tapi tak tahu nak gunakan dekat mana, hmm."Korang mesti tertanya-tanya, mana nak guna kad siswa ni kan? Kad siswa ni sememangnya banyak faedah dan kegunaannya. Bukan setakat boleh di...
by Info Pelajar on Apr 25, 2016

Cara Berjimat Untuk Pelajar

Susah sebenarnya menjadi seorang pelajar universiti ni.Assignment sana sini, kelas yang kadangkala boleh berlanjutan sehingga malam, masa untuk belajar yang sangat padat dan sebagainya.Tetapi, sedarlah itu merupakan lumrah sebagai seorang pelajar and...
by Info Pelajar on Apr 14, 2016

Cara Berjimat Untuk Pelajar

Susah sebenarnya menjadi seorang pelajar universiti ni.Assignment sana sini, kelas yang kadangkala boleh berlanjutan sehingga malam, masa untuk belajar yang sangat padat dan sebagainya.Tetapi, sedarlah itu merupakan lumrah sebagai seorang pelajar and...
by Info Pelajar on Apr 14, 2016

Cara Berjimat Untuk Pelajar

Susah sebenarnya menjadi seorang pelajar universiti ni.Assignment sana sini, kelas yang kadangkala boleh berlanjutan sehingga malam, masa untuk belajar yang sangat padat dan sebagainya.Tetapi, sedarlah itu merupakan lumrah sebagai seorang pelajar and...
by Info Pelajar on Apr 14, 2016

Teknik / Tips Menyimpan Untuk Pelajar

Teknik ini adalah gabungan teknik menyimpan oleh individu yang terkenal dalam pengurusan kewangan seperti Shamsuddin Kadir, penulis buku Hidup Tenang Walaupun Berhutang, Arkad, orang terkaya di Babylon dan Abang Abu, pengasas Mekanik Wang.#1 – Simp...
by Info Pelajar on Apr 11, 2016

Teknik / Tips Menyimpan Untuk Pelajar

Teknik ini adalah gabungan teknik menyimpan oleh individu yang terkenal dalam pengurusan kewangan seperti Shamsuddin Kadir, penulis buku Hidup Tenang Walaupun Berhutang, Arkad, orang terkaya di Babylon dan Abang Abu, pengasas Mekanik Wang.#1 – Simp...
by Info Pelajar on Apr 11, 2016

Teknik / Tips Menyimpan Untuk Pelajar

Teknik ini adalah gabungan teknik menyimpan oleh individu yang terkenal dalam pengurusan kewangan seperti Shamsuddin Kadir, penulis buku Hidup Tenang Walaupun Berhutang, Arkad, orang terkaya di Babylon dan Abang Abu, pengasas Mekanik Wang.#1 – Simp...
by Info Pelajar on Apr 11, 2016

Ada Masalah Kewangan? Ini Cara Nak Atasi

1. Korang mesti tetapkan menteliti korang yang duit pinjaman tu macam duit gaji korang yang telah terkumpul selama 6 bulan sebab admin anggap satu semester 6 bulan. Bila korang nak keluarkan duit tu, korang mestilah menetapkan berapa banyak yang kora...
by Info Pelajar on Apr 9, 2016

Ada Masalah Kewangan? Ini Cara Nak Atasi

1. Korang mesti tetapkan menteliti korang yang duit pinjaman tu macam duit gaji korang yang telah terkumpul selama 6 bulan sebab admin anggap satu semester 6 bulan. Bila korang nak keluarkan duit tu, korang mestilah menetapkan berapa banyak yang kora...
by Info Pelajar on Apr 9, 2016

Ada Masalah Kewangan? Ini Cara Nak Atasi

1. Korang mesti tetapkan menteliti korang yang duit pinjaman tu macam duit gaji korang yang telah terkumpul selama 6 bulan sebab admin anggap satu semester 6 bulan. Bila korang nak keluarkan duit tu, korang mestilah menetapkan berapa banyak yang kora...
by Info Pelajar on Apr 9, 2016

Nak Jana Duit Simpanan Melalui ASB?

Ketahui cara jana SIMPANAN RATUSAN RIBU dalam ASB di saat masalah ekonomi mencengkam 'poket' anda1ASB GENIUS© jadi Fenomena rujukan utama Bumiputera✔👎 Anda RUGI jika kenal ASB tapi tak tahu potensi keuntungan yang boleh dijana HANYA dengan ASB.
by Info Pelajar on Apr 3, 2016

Nak Jana Duit Simpanan Melalui ASB?

Ketahui cara jana SIMPANAN RATUSAN RIBU dalam ASB di saat masalah ekonomi mencengkam 'poket' anda1ASB GENIUS© jadi Fenomena rujukan utama Bumiputera✔👎 Anda RUGI jika kenal ASB tapi tak tahu potensi keuntungan yang boleh dijana HANYA dengan ASB.
by Info Pelajar on Apr 3, 2016

Nak Jana Duit Simpanan Melalui ASB?

Ketahui cara jana SIMPANAN RATUSAN RIBU dalam ASB di saat masalah ekonomi mencengkam 'poket' anda1ASB GENIUS© jadi Fenomena rujukan utama Bumiputera✔👎 Anda RUGI jika kenal ASB tapi tak tahu potensi keuntungan yang boleh dijana HANYA dengan ASB.
by Info Pelajar on Apr 3, 2016

Baucer Buku 1 Malaysia 2016

OlehDr. Zaharuddin Abd Rahmanwww.zaharuddin.netRamai yang bertanya berkenaan menjual baucer buku 1Malaysia dengan sama ada harga yang sama atau harga diskaun. Contohnya, baucer yang bernilai RM 200 itu ingin dijual kepada orang lain dengan harga RM 1...
by Info Pelajar on Mar 26, 2016


Trending Topics

Close