Blog Posts - Luar Negara



Nasib pekerja asing

Assalamualaikum!Sejak dua menjak ni, aku rajin bersembang dengan orang asing yang bekerja di Malaysia. Rata rata bekerja disini atas satu tujuan, untuk mengumpul duit bagi menyara anak bini dikampung halaman. Itu merupakan tujuan utama para pedagang...
by Luth Textile All in One on May 12, 2014

Bayi kembar lahir berpegang tangan

OHIO,AMERIKA SYARIKAT. Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka. Lebih ajaib, bayi tersebut mampu bernafas dengan sendirinya tanpa memerlukan bantuan a...
by Zonfiniti on May 12, 2014

Penulis blog dihukum 1,000 sebatan, 10 tahun penjara

Penulis blog dihukum 1,000 sebatan, 10 tahun penjaraRIYADH - ARAB SAUDI. Sebuah mahkamah di Arab Saudi, kelmarin menjatuhkan hukuman penjara 10 tahun dan 1,000 sebatan ke atas seorang penulis blog yang didakwa murtad selepas didapati bersalah kerana...
by Zonfiniti on May 9, 2014

Sewa rahim (perkhidmatan ibu tumpang) di India menguntungkan

Sewa rahim (perkhidmatan ibu tumpang) di India menguntungkan Siapa sangka perkhidmatan ibu tumpang kini menjadi industri komersial paling menguntungkan di India walaupun dikritik banyak pihak kerana dianggap sebagai kegiatan mengeksploitasi wanita m...
by Zonfiniti on May 6, 2014

[Video] Ritual Pelik Yahudi Bersunat Dengan Menghisap Kemaluan

Sebastian Phiu: Ritual sunat orang Yahudi di mana tukang sunat menghisap darah dari kemaluan anak yang baru lahir. Memang pelik ritual begini dan menurut laporan terdapat kes kematian akibat jangkitan herpes akibat dari perlakuan ini. <!-- goo...
by Sebastian Phiu on Apr 25, 2014

Tun M Persoal Kenapa Boeing Tidak Berminat Mencari #MH370Hilang #MH370 #TragediMH370

Sebelum ini kami ada menulis beberapa spekulasi berkaitan isu MH370 iaitu Barat cuba selindung fakta sebenar. Artikel ini agak mendapat sambutan berikutan fakta-fakta dari barat yang sangat mencurigakan. Baca di sini. Namun kami tertarik dan ingin k...
by Sebastian Phiu on Apr 25, 2014

[Video] Presiden Colombia Terkencing Dalam Seluar Ketika Sedang Berucap

Sebastian Phiu: Ketika sedang berucap, presiden itu tidak sedar yang seluarnya sedang dibasahi dan ianya semakin membesar. Namun dia tetap meneruskan ucapannya. <!-- google_ad_client = "ca-pub-2743737941008221"; /* Dalam_Post */ google_...
by Sebastian Phiu on Apr 25, 2014

[Video] Ritual Pelik Yahudi Bersunat

Sebastian Phiu: Ritual sunat orang Yahudi di mana tukang sunat menghisap darah dari kemaluan anak yang baru lahir. Memang pelik ritual begini dan menurut laporan terdapat kes kematian akibat jangkitan herpes akibat dari perlakuan ini. <!-- goo...
by Sebastian Phiu on Apr 24, 2014

@NajibRazak Ucap Takziah Kepada Keluarga Karpal Singh

Sebastian Phiu : Pemimpin berjiwa besar. Walaupun sentiasa dihina oleh mendiang Karpal, DS Najib tetap mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang Karpal. Lihat video kemalangan di sini. <!-- google_ad_client = "ca-pub-2743737941008221"...
by Sebastian Phiu on Apr 22, 2014

MH192 selamat mendarat di Bengaluru

MH192 selamat mendarat di Bengaluru NEW DELHI - Pesawat penerbangan MH192 tiba di Lapangan Terbang Bengaluru di sini pada 5 petang ini, selepas tergendala akibat pendaratan cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) awal hari ini.   Penerb...
by Zonfiniti on Apr 21, 2014

[ Terkini ] Pesawat Airbus A320 berlanggar dengan Airbus A319

KUALA LUMPUR: Tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilaporkan ekoran perlanggaran antara pesawat Airbus A320, XY-AGT milik Golden Myanmar Airlines dengan pesawat Airbus A319, XY-AGR milik Myanmar Airways International hari ini.Kejadian yang berlaku...
by perihal negara on Apr 15, 2014

Adik Beradik Suka Makan Daging Manusia dan Mayat Ditahan Polis

 Manusia Kanibal Makan Daging Manusia 2 beradik lelaki yang digeruni penduduk Darya Khan, Pakistan kerana menjadikan mayat sebagai makanan utama ditahan polis selepas kepala budak lelaki berusia tiga tahun ditemui di dalam rumah mereka. Mohammad A...
by Zonfiniti on Apr 14, 2014

Presiden Russia, Vladimir Putin sah cerai isteri

Presiden Russia, Vladimir Putin sah cerai isteriKremlin mengesahkan semalam bahawa Presiden Russia, Vladimir Putin mengesahkan perceraian dengan isterinya, Lyudmila yang dikahwini selama 30 tahun berikutan perpisahan secara tiba-tiba pasangan itu pad...
by Zonfiniti on Apr 3, 2014

Isteri celupar mati di tangan suami

Isteri celupar mati di tangan suamiKaherah: Seorang lelaki dihukum penjara 15 tahun selepas mahkamah mendapati dia bersalah membunuh isterinya, lapor media semalam.Dalam keterangannya, lelaki terbabit berkata, dia terlalu berang dan terlanjur membunu...
by Zonfiniti on Mar 10, 2014

Hakim syariah dipecat kerana hubungan sulit

Hakim syariah dipecat kerana hubungan sulitJAKARTA: Dua hakim mahkamah rendah di Jambi, Sumatera Tengah, seorang daripadanya hakim mahkamah syariah, dipecat pada Selasa selepas didapati melanggar kod etika kerana melakukan hubungan sulit, lapor agens...
by Zonfiniti on Mar 4, 2014

Singapura rekod bulan paling kering sejak 1869

Singapura rekod bulan paling kering sejak 1869 SINGAPURA: Cuaca kering berlarutan yang melanda Singapura sejak pertengahan-Januari lepas mencatat rekod baru bulan paling kering sejak 1869, menurut Agensi Alam Sekitar Nasional (NEA).Di stesen iklim Ch...
by Zonfiniti on Mar 4, 2014

Hanya kerana mempunyai Akaun Facebook seorang wanita Syria dihukum Mati ( stoned to death ).

Rakka, Syria: Seorang gadis muda telah dilempar batu hingga mati oleh kumpulan Sunni-militan di Syria kerana mempunyai akaun Facebook. Fatoum Al-Jassem telah dibawa ke mahkamah syariah selepas dia ditangkap menggunakan laman web rangkaian sosial itu...

[ Info ] Linda Perez Cacat Seumur Hidup Kerana Implan

Linda Perez (18) ialah seorang ibu tunggal yang berasal dari Miami Florida. Ogos tahun lalu beliau memilih untuk melakukan pembedahan pembesaran buah dada di sebuah klinik kecantikan. Malangnya ketika prosedur dilakukan berlaku komplikasi dan beliau...
by perihal negara on Feb 11, 2014

[ Gosip ] Kecoh Will Smith Mati Accident Dalam Filem Hancock 2

Will Smith mati akibat kecederaan parah ketika jatuh dari aksi lakonan stunt Hancock 2. Itu lah berita yang tengah panas kat Facebook. Nak tengok video Will Smith mati, kena masuk dan share dulu di facebook. Ternyata berita macam ni berita tipu dan s...
by perihal negara on Feb 5, 2014

Hanyut di lautan selama 1 tahun, darah penyu sebagai air 'bersih' hidupnya seakan filem "Cast Away".

MAJURO, Kepulauan Marshall - Seorang nelayan El Salvador yang terkandas di laut bersyukur kepada Tuhan kerana dia masih hidup sejurus tiba dengan sebuah bot polis di sini semalam setelah dia hanyut di atas bot lebih setahun.Nelayan berusia 37 tahun i...


Trending Topics

Close