Blog Posts - Lukisan Tangan



PENCIL 3D

Keren, Nyata, 3D, Asli, Gokil, itu karya hasil dari seorang seniman tato Dino Tomic, tidak habis akal melukis kulit, kini dia melukis lewat kolaborasi dari selembaran kertas dengan goresan pensil,   L...
by Seniman Hebat on Nov 15, 2014

DOODLE: KNOWLEDGE IS POWER!

Assalamualaikum...Lamanya tak update blog (cesss.. tulah ayat ngko tiap kali update blog. Pemalas!)Dah jarang menulis ni dah terkial-kial nak taip panjang -panjang. So aku ringkaskan entri ni.Biar lukisan yang berbicara, terjemahkan ikut kefahaman se...
by Ilusi Dunia on Aug 11, 2014

Poster :Berkawan sampai ke Syurga?

Assalamualaikum...Fuuh kemain lama tak update, nasib baik tak lupa password je.Lukisan ni pun dah lama peram dalam sketchbook baru ada masa nak update.Kita selalu dengar orang kata “Friend till jannah” atau “harap kita kekal berkawan sampai ke...
by Ilusi Dunia on Jun 25, 2014

PANDA yang bertuah

Assalamualaikum..Sempena Hari Panda SeMalaysia hari ni, aku secara tak sengaja terconteng makhluk ni ...Rintihan seorang pakcik duda beranak lapan penoreh getah hujung kampung:Untunglah ko Panda, ramai orang sayang,Makan minum kau mewah, ada orang ja...
by Ilusi Dunia on May 21, 2014

Upacara Menguburkan azam yang berkecai...

Assalamualaikum...Pantas sungguh masa berlalu. Dah masuk bulan ke-5 dalam kalendar 2014.Makin lama makin pemalas pulak aku update blog ni. Hangat -hangat taik lembu sungguh perangai aku.Berbekalkan bukti printscreen kat atas tu, maka dengan ini aku m...
by Ilusi Dunia on May 7, 2014

Sakit Tanda Allah Sayang

Assalamualaikum...Kat lukisan tu ada satu kecacatan yg besar. Nak buat macam mana, penconteng amatur macam ni la. Dah siap baru perasan :pIf you don't thank Allah for every smile, then you have no right to complain about every tear.“Hanya orang yan...
by Ilusi Dunia on Jan 18, 2014

AMBANG 2014 : SAMBUTAN TAHUN GULING- GULING

Assalamualaikum..2013 hampir melabuhkan tirainya. Apabila tabir disingkap menjelmalah tahun 2014.2013 akan kita tinggalkan bersama azam-azam lama yang mungkin telah tercapai, mahu diteruskan pencapaiannya ataupun berkubur sekadar azam yang bertukar a...
by Ilusi Dunia on Dec 30, 2013

Manusia... Makhluk yang Pelik

Assalamualaikum...Traditional Art(bila lah nak rajin lukis pakai tablet yg dah berkarat tu)Putaran masa berlalu terlalu pantas. Sehingga kita tak sedar.Usia kita takkan selamanya muda. Setiap hari bertambah tua.Bertambah umur, maknanya baki waktu keh...
by Ilusi Dunia on Dec 20, 2013

Cerita Grafik : Sebuah Mini Cooper dan Senaskhah Al-Quran

Haikal termenung jauh ke luar jendela. Pandangannya menerobos ke ruang langit menembusi lapisan awan yang kelihatan mendung. Sebagaimana mendung hatinya tika ini.Digenggam erat keputusan UPSR di tangannya. Entah mengapa, keputusan 5A yang diraihnya t...
by Ilusi Dunia on Nov 16, 2013

EMOSI (doodles) : Melahirkan Emosi dengan Cara Betul

Assalamualaikum...Ni Artwork lama... buat untuk aktiviti Group WeLoveArt...Manusia memang diciptakan bersama2 dengan sekeping hati yang boleh menjelmakan pelbagai emosi dan perasaan.. yang kemudiannya diterjemahkan kepada mimik muka atau riak wajah.E...
by Ilusi Dunia on Jul 28, 2013

Give Away | Bagi Belah Kartunster #2

Assalamualaikum...Tema : Kenangan Ramadan, Raya & AkuZaman aku berpuasa dan beraya masa kecik-kecik dulu best gila. Aku ingat lagi, masa tu walaupun adik beradik aku tak ramai lagi cam sekarang tapi puasa dan raya tetap meriah.Masa kecik dulu, ak...
by Ilusi Dunia on Jul 25, 2013

Entri tanpa tajuk dan tanpa tema... Tapi berdudel

Hari ini, aku bukak intenet, bukak mozilla firefox dan jari aku mula menari2 atas keyboard menaip sesuatu...Ya, niat aku nak blogwalking ke blog2 yang selalu aku jengah tanpa rasa jemu.Dan blog pertama yang aku bukak adalah BLOG NI... Hajat di hati n...
by Ilusi Dunia on Mar 31, 2013

SUJUDLAH!

Assalamualaikum....maaf ayat tak puitisPaparan lebih jelas KLIK SINIAku rasa ramai dah tahu, tapi aku nak kongsikan jugak kat sini.KELEBIHAN SUJUD 1. Membetulkan kedudukan buah pinggang yang terkeluar sedikit daripada tempat asalnya.2. Membetulkan pu...
by Ilusi Dunia on Feb 25, 2013

Random Video : Kreatif dalam Dakwah

Assalamualaikum...Macam yang pernah aku buat sebelum ni, video pilihan yang aku suka dan aku rasa banyak manfaatnya buat semua.1. Test Dulu Api Dunia (Ust Azhar Idrus) 2.  Aku ingin Berubah.. Tapi...  3. Istighfar dan keampunan Allah Selama...
by Ilusi Dunia on Feb 7, 2013

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 2- akhir)

sambungan dari kisah ; CERPEN GRAFIK  : AKU GADIS HOT (part 1) *********************** TIGA ***********************“Hmmm, buhsannyeee” Dia menekan button post. Mahu menguji trafik di facebook.Sebaris ayat pendek itu bertubi-tubi menerima lik...
by Ilusi Dunia on Dec 31, 2012

CERPEN GRAFIK : AKU GADIS HOT (part 1)

*********************** PREVIEW*********************Pandangannya makin kabur. Kelam. Gelap.Tiba-tiba satu cahaya memancar terang. Menyilaukan pandangan. Dia merasakan bagai berada di sebuah pawagam.Meena meninjau-ninjau. Ada sesuatu sedang ditayangka...
by Ilusi Dunia on Dec 27, 2012

MyKomik : Sudikah Awak Menjadi Yang Halal Buat Saya?

Mungkin ramai yang mengimpikan situasi lamaran penuh romantik macam kat atas tu. “Sudikah awak menjadi yang halal buat saya?” ungkapan keramat seumpama itu adalah impian setiap pasangan yang bercinta. Mendamba cinta yang HALAL.Maknanya yang tenga...
by Ilusi Dunia on Dec 17, 2012

MyKomik: Ironi #4: DIET vs ROKOK

Assalamualaikum...*Diadaptasi dari kisah benar ... ahaks[sorry tulisan petak pertama tu macam kecik sket, sila zoooooM untuk keselesaan retina mata anda]...
by Ilusi Dunia on Nov 24, 2012

CERITA : Luahan kecewa seorang Anak Kecil...

Cuaca tenang, angin sepoi-sepoi language... di sebuah pasar raya...  Sedang aku tengah beratur nak membayar barang yang aku beli, datanglah seorang akak dengan anak perempuannya yg berumur dalam lingkungan 4-5 tahun. “mak, nak tuu” sambil ta...
by Ilusi Dunia on Nov 23, 2012

1001 Ragam Calon SPM ...

Assalamualaikum...Memandangkan 2-3 minggu ni dan 2-3 minggu seterusnya tugas aku berkaitan dengan budak-budak yang tengah ambik exam SPM, maka banyaklah benda-benda remeh yang sempat aku tengok, conteng dan update tentang diorang.Gelagat sama ada sec...
by Ilusi Dunia on Nov 19, 2012


Trending Topics

Close