Blog Posts - Macam -macam Ada 2



TELUR pun ada yg palsu

Saya petik: Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) menasihatkan pengguna di Malaysia supaya berhati-hati ketika membeli telur kerana terdapat telur tiruan dijual di pasaran. Pagi ini, seorang pengguna datang ke pejabat CAP bersama sedulang telur yang...
by Tanyalah ustaz on Apr 6, 2011

Selamatkan fitrah mu di aidil fitri ...

iklan macam nie lah baru bagus ...
by Tanyalah ustaz on Sep 8, 2010

Jangan dibiarkan ..nanti melampau !

Iklan yg dikeluarkan oleh TV 3 yg kontroversi ... jadi tegurlah wahai manusia sekiranya salah ...jika betul sokonglah !jadilah penonton yg bijak ... semakin banyak pula unsur-unsur ke situ ..dulu AJL sekarang Iklan raya ... esok lusa ?..lihatlah tv d...
by Tanyalah ustaz on Sep 8, 2010

2 bulan di bulan ramadhan

Fenomena aturan Allah s.w.t mempamirkan 2 bulan di dipertengahan bulan ramdhan . Itulah yg diperkatakan oleh budak -budak sekolah kepada sebahagian gurunya yg ditokok tambah dengan dengan cerita -cerita yg bersifat horror menyebabkan sebahagian manus...
by Tanyalah ustaz on Aug 28, 2010

Anda dah cipta kapal selam sendiri utk keluarga di tepi rumah ? ...

Kapal selam buatan sendiri ciptaan Tao Xiangli, 34 tahun, siap sepenuhnya pada 3 September, 2009. Beliau membuat kapal selam ini dari tong-tong minyak lama dan alat-alat yang di beli di kedai barang terpakai. Dia mengambil masa selama 2tahu...
by Tanyalah ustaz on Aug 15, 2010

Ok ke entry ini - Jangan lihat ..bulan ramadhan ..

http://www.malaysiasensasi.net...
by Tanyalah ustaz on Aug 13, 2010

Wang Emas - beginilah keadaannya nanti pada zaman akhir zaman

Kelantan berhasrat menjadi negeri pertama mempelopori penggunaan emas dan perak yang dikenali mata wang syariah emas dinar dan perak dirham.Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata adalah menjadi hasratnya untuk melihat Kelantan...
by Tanyalah ustaz on Aug 12, 2010

Di antara tempat -tempat Bani Ishak yg akan membuka KOTA ISTANBOL kali ke 2

Dua gambar di atas ialah gambar Stadium Wembley yang terkenal dengan seni binanya yang unik Kalau satu ketika dahulu tv sering menyiarkan perlawanan bola sepak England dan jika tidak silap tajuknya ialah The Road To Wembley. Hari ini kami menj...
by Tanyalah ustaz on Aug 12, 2010

Hikmah puasa - Anda sudah tempah baju raya ?

Anda sudah tempah / beli baju raya ? . Apa pula juadah berbuka nanti ye ? ala tak kan ayam goreng saja mak! Sayur pun sayur kangkung pulak tu !...Masak /belilah yg sedap-sedap sikit .Kita puasa sehari tau ... bila buka ini jer?...ah tak nak makanlah...
by Tanyalah ustaz on Aug 12, 2010

Gereja Jadi Masjid Setiap Jumaat ...

Sebuah Gereja Katolik berubah menjadi sebuah masjid setiap hari Jumaat, untuk membolehkan penganut Islam menunaikan sembahyang Jumaat. Dalam kariah gereja Our Lady of Assumption of Ponzano Veneto berhampiran Venice, sebuah bandar romantik Itali,...
by Tanyalah ustaz on Aug 10, 2010

Selingan : Walaupun di dunia di tindas dan sengsara ...ia nya berbaloi .

Penjuang Agama Tauhid yg ikhlas ..walaupun zahirnya menderita tetapi sebenarnya jiwa mereka bahagia terutamanya di sana ....apa yg kita katakan pada jenazah ini ? .... eh senyum pulak dia ?. Penganas ,penganas lah asalkan aku bahagia !
by Tanyalah ustaz on Jul 31, 2010

Selingan : Anda suka makan burger king ? mari saya tunjukkan sesuatu ..

Terima kasih MIA AINA TAKWA yg mahu berkongsi gambar ...gambar ini dihantar melalui E-MAIL...
by Tanyalah ustaz on Jul 30, 2010

Selingan : Anda selalu makan burger king ? ...mari ! ..saya tunjukkan sesuatu ..

Terima kasih kepada MIA ..Aina Takwa kerana perkongsian maklumat ini ...(gambar-gambar ini dihantar melalui e mail )...
by Tanyalah ustaz on Jul 30, 2010

Nukilan Sajak Dr.MAZA - Subsidi

kalian rampas subsidi kami, entah ke mana dibawa larikalian beritahu, wang mesti dicatu, kita menuju maju...kalian kata: jika tidak, semua menderita, habis harta negara...kalian berbahasa: bukan barang naik harga, cuma subsidi turun sahaja...kami...
by Tanyalah ustaz on Jul 20, 2010

Selingan : Bahtera Nabi Noh a.s

Kisah penemuan Bahtera Nabi Noh a.s sudah menjadi bualan sejak tahun 1960 an . Ia bukan perkara baru .Ia juga menjadi salah satu bahan yg popular bagi blog-blog di Malaysia dan juga di seluruh dunia .Di manakah lokasi penemuan Bahtera Nabi Noh a.s yg...
by Tanyalah ustaz on Jul 11, 2010

Selingan : Replika Bahtera Nabi Noh a.s - Mereka lebih menghayati sejarah para anbia'

Selain ke Timur Tengah, cubalah ke SCHAGEN, Belanda: Masuk dan jelajahilah bahagian dalam Perahu Nabi Nuh AS. Seorang rakyat Belanda, Johan Huibers, membangun Replika Perahu Nabi Nuh AS sendiri bersama dengan ukuran-ukuran detail seperti dijelaska...
by Tanyalah ustaz on Jul 11, 2010

selingan : Adakah Allah itu berdiam diri dengan kelakuan kita ?

2 klip yg sama isinya di bawah ini sudah lama beredar di u tube dan telah dimaklumi manusia tetapi ia suatu yg baru di blog ini ....samada benar atau tidak saya serahkan kepada para pembaca utk menilainya . terjadinya lubang besar di sebuah kelab dis...
by Tanyalah ustaz on Jul 3, 2010

Selingan : Rumah batu yg sebenar..anda mahukan satu?

Inilah rumah batu yg sebenar ,tulin lagi original di jamin tahan sampai bila -bila . Kalau nak lagi cantik ketika menebuk batu-batu besar ini gunakanlah teknologi yg terkini ,selepas itu rekakan dengan gaya rekaan yg anda suka , nascaya rumah batu a...
by Tanyalah ustaz on Jul 1, 2010

Selingan : Ibu dan keluarganya ( FACE BOOK ) Ibu dan kesedihannya dan Ibu dan nafsu sahwatnya

Lucu-lucu juga tetapi lihatlah hakikat kebenaran disebaliknya ... lagha dengan FACE BOOK sehingga perkara yg lain terabai ( sebahagian ibu sahaja , jangan marah ).Kalau klip yg pertama tadi berkenaan teguran seorang anak kecil di atas hobi baru ibuny...
by Tanyalah ustaz on Jun 28, 2010

Selingan : Kerja-kerja manusia yg sebenarnya bukan manusia

Mungkin para pembaca telah melihat gambar-gambar ini di blog-blog yg lain ataupun di dada -dada surat khabar pada masa lalu . Itu dulu dan mungkin sekarang agaknya lebih dahsyat lagi .Gambar yg pertamaSeorang lelaki TAIWAN membersihkan bayi manusia y...
by Tanyalah ustaz on Jun 26, 2010


Trending Topics

Close