Blog Posts - Mamak



VIDEO: Kadir ajar cara membodek Anwar

Barangkali ramai yang berminat nak belajar cara membodek di dunia politik, Tan Sri Kadir memang berpengalaman dalam hal itu. Semasa dalam kerajaan UMNO/BN, setiap kali berucap memang tak sah kalau beliau tak membodek pemimpin UMNO. sedangkan sudah me...
by MELANAU BLOGGER™ on Jan 21, 2013

Dua Mamak Paling dibenci dalam PKR?

Di kalangan kawan-kawan PKR pun, tak semuanya seronok dan boleh terima kalangan politikus yang lompat masuk ke PKR di saat-saat akhir menjelang PRU ini. Pada mereka, kumpulan ini adalah KCR – kumpulan cari makan. Betul, mereka semua sudah kaya. Tap...
by MELANAU BLOGGER™ on Jan 15, 2013

VIDEO: Pesanan dari Tan Sri Kadir yang biasa menipu rakyat?

Kenyataan ini memang perlu diambil kira, kemungkinan Kadir adalah pemimpin yang memenangi pilihan raya melalui cara penipuan. Dalam satu pengakuan sebelum ini, berulang kali Kadir mengaku beliau pernah menyogok pihak-pihak tertentu untuk memenangi pi...
by MELANAU BLOGGER™ on Jan 15, 2013

Tosei Rawa atau tosei sayur

Selamat sejahtera kepada semua rakan. Tosei rawa atau tosei telur merupakan jawapan bagi Segmen Tanya Anda pagi tadi ( http://www.sop.name.my/2012/11/apa-nama-menu-sarapan-ini.html). Ramai yang menjawab tosei, jawapan boleh diterima :) Tosei rawa...
by Sop Nama Saya on Nov 4, 2012

Lobster Biryani!!! @ Fierce Curry House, Bangsar, Malaysia

Lobster Biryani - 900gm lobster serves three for RM170 Scallop, Mutton and King Prawn Biryani Crab Curry Lobster Biryani with Condiments, Salads and Curries King Prawn Biryani Nutella Thosai Gulab Jamun Lobster Biryani! Fierce Cu...
by The Yum List on Aug 8, 2012

Old Town Kopitiam Mamak (Closed)

This is going to be a historical post since the two Old Town Kopitiam restaurants in Melbourne have now closed. Their China Town location is now a Hong Kong/Taiwanese Dessert House, and their QV location is now a PappaRich store. I believe PappaRich...
by ohdenny. on May 3, 2012

Old Town Kopitiam Mamak (Closed)

This is going to be a historical post since the two Old Town Kopitiam restaurants in Melbourne have now closed. Their China Town location is now a Hong Kong/Taiwanese Dessert House, and their QV location is now a PappaRich store. I believe PappaRich...
by ohdenny. on May 3, 2012

Mamak Andersen, Publika, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur, Malaysia

 Mamak Anderson and the expert shisha chef. Mushroom Soup                                     Bruschetta Mamak Anderson style Mashed Potato and G...
by The Yum List on May 3, 2012

Beza Mamak Dulu Dengan Sekarang

Aku pernah mengalami situasi macam ni. Kalau dulu, datang-datang je kedai Mamak jerit je kalau nak order. Tak pun baru je duduk tak sampai 5 minit Mamak dah sampai nak ambil order. Itu dulu punya cerita la. Sekarang ni lain dah.Kalau sekarang ni, bia...
by bebeldotsorang on Apr 24, 2012

27.3.2012 FM MEE GORENG MAMAK

...
by Kotamalimblog on Mar 29, 2012

sesi teh tarik

...
by Kotamalimblog on Mar 27, 2012

Resepi Mi Goreng Mamak

Bahan-250 gm mee kuning50 gm daging50 gm fish cake  50 gm fish ball2 keping kueh cucur udang1/2 cawan taugeh   1/2 mangkuk sawi -potong kecil2 sudu cili mesin..1 sudu rempah kari2 sudu kicap pekat1 sudu minyak masak1/2 labu bawang besa...
by NZ resepi World on Mar 22, 2012

Kesian Kadir "Si Mamak Tongkang" : Membawa Diri Mengikuti Si "Pemain Belakang"?

'Menteri Riben' - Itulah gelaran yang diberikan kepada Tan Sri Sheikh Fadzir ketika beliau menjawat jawatan dalam kerajaan dahulu. Semalam veteran UMNO ini bertindak keluar UMNO yang mana ianya menjadi topik bagi sesetengah blog pembangkang.Sebelu...
by Laman Izz's on Mar 20, 2012

Mamak yang Gembira

Kali ni Spongebob Tercekik nak share satu cerita. Cerita kali ni tentang seorang lelaki bernama James Bond (bukan nama sebenar) pergi ke kedai Mamak untuk makan. So kat bawah ni [...]...
by Spongebob Tercekik on Mar 17, 2012

Sue's Chef Corner, Petaling Jaya, Malaysia

 Sue's Chef Corner  Chicken Vindaloo Fish Singgang   Har Lok  Mixed Vegetables                  White Steamed Rice  Portuguese Fish  Honey Chicken...
by The Yum List on Mar 10, 2012

Banana Leaf & More @ Fierce Curry House, Bangsar, Malaysia

Choice of curries   Fish biryani             Cooling coconut Basic banana leaf  Crab curry  Prawn curry                 Mutton curry &n...
by The Yum List on Mar 9, 2012

Nirvana, Bangsar, Malaysia

There's always a gaggle of hungry hordes flocking the entrance to Nirvana in Bangsar. Fortunately though, service is fast so tables are filled and released quickly. The reason for the queue is their tasty banana leaf. Turnover is HIGH so you can...
by The Yum List on Feb 17, 2012

Valentine Roti, Kuala Lumpur, Malaysia

Valentine in action Claimed by many to sell the best roti canai in all of Kuala Lumpur, Valentine Roti sounded like the ideal late night (after-a-few-drinks-get-something-in-your-tummy-before-you-go...
by The Yum List on Feb 7, 2012

Biryani @ Fierce Curry House, Bangsar, Malaysia

Fierce Curry House is a mamak with a twist. While the name gives a hint, you'd never guess from the humble entrance what magnificent delights steam away inside. Not only will the solid wooden tables and hand painted mirrors get you reminiscing about...
by The Yum List on Feb 3, 2012


Trending Topics

Close