Blog Posts - Monolog Aku



Upacara Menguburkan azam yang berkecai...

Assalamualaikum...Pantas sungguh masa berlalu. Dah masuk bulan ke-5 dalam kalendar 2014.Makin lama makin pemalas pulak aku update blog ni. Hangat -hangat taik lembu sungguh perangai aku.Berbekalkan bukti printscreen kat atas tu, maka dengan ini aku m...
by Ilusi Dunia on May 7, 2014

Peti Ajaib yang Pandai Berbohong...

Assalamualaikum...Dulu-dulu waktu kecik rumah aku takde TV macam rumah orang lain. Maklumlah bukan orang senang.Last -last adala sorang pakcik aku ni sedekahkan TV dia yang lama, sebab dia beli yang baru.Lebih kurang macam ni la rupanya.. TV hitam pu...
by Ilusi Dunia on May 12, 2013

Himpunan Kebangkitan Rakyat 112 vs Kejatuhan Blog aku...

Assalamualaikum...Hari ni 12 Jan 2013... satu peristiwa besar yg bakal tercatat dalam sejarah negara kita sedang berlangsung...Himpunan Kebangkitan Rakyat KL112.... puluhan malah mungkin ratusan ribu rakyat berkumpul untuk menyuarakan ketidakpuasan h...
by Ilusi Dunia on Jan 12, 2013

Ciri -ciri Pemimpin Yang Baik

Assalamualaikum...Kalau nak jadi pemimpin tu jadilah pemimpin yang boleh jadi contoh teladan...kalau tak mampu sila letak jawatan ye pakcik2 YB mahupun JKKK atau ketua kampung atau...Jangan jadi macam yang kat dalam entri ni --->myKOMIK : APABILA...
by Ilusi Dunia on Nov 26, 2012

Karangan UPSR : Sekolah Saya (Bukan dari Perspektif seorang pelajar)

Lukisan seorang pemalas, dengan gaya malas -_- SekolahSekolah... tempat memproses komponen-komponen kecil yang akan melengkapkan sebuah masyarakat.Sekolah... umpama dunia kecil dengan organisasi  tersusun.. nampak ringkas dan mudah namun cukup k...
by Ilusi Dunia on Nov 12, 2012

Bila Artis Pakai Seksi Terkantoi...

Sejak dua tiga menjak kebelakangan ni asyik kecoh pasal artis pakai seksi...pasal artis pakai pakaian sampai mencocok , menjolok dan menembus mata...pasal pelakon, penyanyi atau model bergaya sendat membonjol dedah sana sini...Senyap sorang, sorang l...
by Ilusi Dunia on Oct 9, 2012

Akhirnya....

Assalamualaikum...Sejak dua menjak ni kereaktifan aku dalam dunia blogging ni agak merudum... update yg memang dah tak berapa nak rajin tu pun makin jarang skang nih.Blogwalking pun sangat lah terhad kepada beberapa blog je... komen mengomen kat entr...
by Ilusi Dunia on Oct 5, 2012

Jangan putus asa : Belajar dari seorang insan kecil....

Suatu ketika dulu, kita dilahirkan ke dunia tanpa apa2 kemahiran dan pengetahuan.Sedikit demi sedikit kita mula belajar dan mengenal alam.Belajar untuk ketawa, memegang benda2 kecil, belajar bagaimana untuk minum dan makan.Betapa kita pernah keras be...
by Ilusi Dunia on Oct 3, 2012

Ulang Tahun Kelahiran

Assalamualaikum...Argh, camne aku bleh terlupa tarikh penting dlm sejarah hidup aku ni? semua gara2 TM yang lembab benor settlekan masalah talian Streamix aku yang dah masuk sebulan digantung tak bertali.Korang cubalah bayangkan kehidupan sebulan tan...
by Ilusi Dunia on Sep 17, 2012

Tentang Cinta : Pa, ma sayang papa...

  “Pa, ma sayang papa...”Bulu tengkuk aku tegak berdiri.Bulu roma meremang seram.Perasaan bercampur baur. Geram. Sedih, pelik. Aneh. Yang penting bukan rasa takjub.Bukan jua rasa “sweet” manis menggula hingga ke lelangit.Ungkapan indah r...
by Ilusi Dunia on Jul 10, 2012

EDISI RAMADHAN : Awak, masih ingatkah akan Janji kita dulu?

sumber gambar : google Dulu, satu masa dulu , awak pernah berjanji..Bukan janji dengan saya... bukan janji antara kita...Tapi janji pada diri sendiri, janji pada orang-orang yang awak sayang,Janji dengan orang-orang yang penting di sekeliling awak.Ki...
by Ilusi Dunia on Jul 2, 2012

ILHAM WAKTU MEETING

Assalamualaikum...Aku paling suka bila ada meeting (kecuali aku yang kena bentang/ bagi laporan)Kenapa?Bila masuk je meeting, ilham dan idea akan datang mencurah secara automatik, bukan idea bernas tapi idea merepek yang akan menyebabkan aku secara a...
by Ilusi Dunia on Jun 12, 2012

JOM FIKIR TENTANG MATI!!!!! (Kalau takut jangan baca)

Mati...Perkataan yang kita sering lupa...Atau sengaja dilupakanKerana bunyinya sudah cukup meremangkan romaBenda yang kita takut dan kita tak sukaBiasanya akan cuba kita lupakanPaling kurang buat-buat lupaKalau boleh, ramai yang tak nak matiAtau kala...
by Ilusi Dunia on May 18, 2012

Couple Untuk Kahwin?

Aku couple sebab ikhlas mahu kahwin ngan dia!Ustaz kata, klu niat untuk kahwin takpe. Kalau main2 tu yang takleh.Aku sayang dia, dia cinta aku. Jadi tak salahkan kalau kitorang teruskan hubungan ini sampai ke jinjang pelamin?Bukannya kitorang buat be...
by Ilusi Dunia on May 10, 2012


Trending Topics

Close