Blog Posts - Negaraku



Lagu Negaraku

umum...
by Download Lagu on Nov 14, 2014

Merdeka Parade, Aug 31st, 2014

I know it's a little late but I wanted to include this post as it was a first for me.It was the first time I was at Dataran Merdeka to see the merdeka parade. August 31st is Malaysia's Independence Day, and each year a parade goes through Merdeka Squ...
by Our home called Kuantan on Sep 23, 2014

Puasa Si Miskin VS Puasa Si Kaya

Puasa Si miskin,Sahurnya alas perut, sekadar tuntutan Sunnah.Puasa Si kaya,Sahurnya memenuhkan perut, bimbang kelaparan tak larat melangkah.Puasa Si miskin,Seperti hari-hari biasa, makanannya dicatuPuasa Si kaya,Lebih daripada biasa, juadah istimewa...
by Ilusi Dunia on Jul 5, 2014

Bola Sepak dan Politik di Malaysia

Dua topik yang aku perhatikan paling rancak diperkatakan dan evergreen sepanjang masa tak kira musim atau cuaca adalah topik Bola Sepak dan Politik.Banyak persamaan dan keserasian antara dua topik ni. Sama ada yang baik ataupun yang buruk. Aku cuma s...
by Ilusi Dunia on Feb 7, 2014

AMBANG 2014 : SAMBUTAN TAHUN GULING- GULING

Assalamualaikum..2013 hampir melabuhkan tirainya. Apabila tabir disingkap menjelmalah tahun 2014.2013 akan kita tinggalkan bersama azam-azam lama yang mungkin telah tercapai, mahu diteruskan pencapaiannya ataupun berkubur sekadar azam yang bertukar a...
by Ilusi Dunia on Dec 30, 2013

Bekerja Untuk ke Syurga, Layakkah Kita?

Kerja oh kerja...Untuk hidup pada zaman kapitalisme ini memang perlu mengerah kudrat yang lebih untuk bekerja.Kos sara hidup yang semakin meningkat sedang nilai mata wang makin rendah dibandingkan kadar peningkatan harga barang.Dihimpit tekanan, rama...
by Ilusi Dunia on Nov 1, 2013

Hari Malaysia 2013: 16 September - Semenanjung & Sabah Sarawak ( Malaysia, happy birthday ! )

Sesekali Anem cuba mendengar teliti dan memahamkan apa butir percakapan mereka itu. Lain .Memahamkan perbezaan dan menerima keunikan adalah salah satu nikmat kesyukuran. Loghat dan percakapan penduduk semenanjung atau yang dikenali Tanah Melayu , yan...
by Kita Milik DIA on Sep 13, 2013

Doodle Poster Ramadhan : Salam Ramdahan

Assalamualaikum...Paint Tool Sai + Adobe Photoshop1 Ramadhan dah dekat, tapi belum tentu lagi kita sempat menyambutnya. Ajal maut boleh bertandang menjemput kita kembali kepada Sang Pencipta bila2 masa saja.Tapi biarpun kita tak sempat biarlah kita s...
by Ilusi Dunia on Jul 5, 2013

GEMPAR TERKINI!! TUN M GELAK BESAR PENGKHIANAT NEGARA DITANGKAP.. LEPAS NI ANWAR LA PULAK!! #INIKALILAH

GEMPAR TERKINI!! TUN M GELAK BESAR PENGKHIANAT NEGARA DITANGKAP.. LEPAS NI ANWAR LA PULAK!! #INIKALILAH INI KALI LAH nak hapuskan semua pengkhianat bangsa, perosak negara. Ini kali lah Anwar tak boleh nak angkat muka kita sumbat dia dala...
by Aktivis Kepayang Jr. on May 19, 2013

Peti Ajaib yang Pandai Berbohong...

Assalamualaikum...Dulu-dulu waktu kecik rumah aku takde TV macam rumah orang lain. Maklumlah bukan orang senang.Last -last adala sorang pakcik aku ni sedekahkan TV dia yang lama, sebab dia beli yang baru.Lebih kurang macam ni la rupanya.. TV hitam pu...
by Ilusi Dunia on May 12, 2013

KELANTAN DARUL MISKIN

:: KELANTAN DARUL MISKIN ::.Di negeri miskin itulah,Mempunyai seorang Sultan, kesayangan rakyat.Di negeri miskin itulah,Seorang ulama' memimpin penuh hikmah.Di negeri miskin itulah,Jual beli dihentikan bila azan berkumandang..Di negeri miskin itulah,...
by Ilusi Dunia on Apr 23, 2013

Politik, manifesto, provokasi , fitnah , Pornografi dan kebodohan.

Parlimen Bubar. Gendang perang dipalu. Gegak gempita. PRU-13. Manifesto dicanang. Kempen bermula. Politik membosankan? Penuh kekotoran? Benci politik?Apa pun pandangan kita terhadap dunia politik, kita kena akur bahawa apa yang kita kecapi hari ini h...
by Ilusi Dunia on Apr 14, 2013

WAJIB TONTON!! [VIDEO] GUNS & ROSES MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU..

WAJIB TONTON!! [VIDEO] GUNS & ROSES MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU.. Guns & Roses plays negara ku...
by Aktivis Kepayang Jr. on Mar 27, 2013

CELAKA! Macai Hina Lagu Negaraku! Kurang Ajar!

Celaka sungguh budak hinggus nih! Lagu Kebangsaan Negeraku dihina sebegitu rupa. Kalau tak suka mana-mana pemimpin pun, jangan la dihina lagu kebangsaan. Teman rasa budak ni tak boleh lari jauh! Semua orang tengah cari dia nih! Nak tengok dia nyanyi...
by Apple Biru on Mar 23, 2013

Anak Kecil Main Api (Versi Baru)

Assalamualaikum...Virus kesibukan yang melanda aku 2-3 menjak ni menyebabkan mood mengupdate terbantut. Nak menconteng kat SAI n Photoshop pun hilang nafsu.Tapi datang pulak mood memutarbelitkan lagu. Jadi sambil2 nak tido tu aku pun ubahsuai lirik l...
by Ilusi Dunia on Feb 28, 2013

Argh.. sampahnya Drama dan Filem Melayu

ASSALAMUALAIKUM... Skang ni tengah kecoh pasal sebuah drama terbitan Astro yg dikatakan mencemarkan imej islamik.Aku tak heran pun. Sebab benda ni memang dah lama terjadi, Cuma orang je kurang perasan.Dah lama cerita2 Melayu hilang identity ke Mela...
by Ilusi Dunia on Jan 31, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum..Dah lama aku tengok segmen ni baru terfikir nak join sebab baru je terlepas dari hari2 yg menyibukkan.Asal : KELANTANAda Apa dengan Kelantan?Kelantan ni negeri yang sentiasa heboh dengan kontroversi (kat media massa, elektronik dan m...
by Ilusi Dunia on Jan 26, 2013

Himpunan Kebangkitan Rakyat 112 vs Kejatuhan Blog aku...

Assalamualaikum...Hari ni 12 Jan 2013... satu peristiwa besar yg bakal tercatat dalam sejarah negara kita sedang berlangsung...Himpunan Kebangkitan Rakyat KL112.... puluhan malah mungkin ratusan ribu rakyat berkumpul untuk menyuarakan ketidakpuasan h...
by Ilusi Dunia on Jan 12, 2013

Ambang 2013 : Negaraku Malaysia

Assalamualaikum...2012. Sekelip mata berlalu.  2013 menjelma. Bermakna baki umur yang dipinjamkan kepada kita berkurang setahun lagi. Kalaulah Allah membuka hijab dan kita mampu menyemak baki umur kita… sepertimana kita menyemak baki top up te...
by Ilusi Dunia on Dec 30, 2012

Ciri -ciri Pemimpin Yang Baik

Assalamualaikum...Kalau nak jadi pemimpin tu jadilah pemimpin yang boleh jadi contoh teladan...kalau tak mampu sila letak jawatan ye pakcik2 YB mahupun JKKK atau ketua kampung atau...Jangan jadi macam yang kat dalam entri ni --->myKOMIK : APABILA...
by Ilusi Dunia on Nov 26, 2012


Trending Topics

Close