Blog Posts - Resepi



Morfologi dan Klasifikasi Ikan Manyung (Arius Thalassinus)

semuaikan – Ikan manyung ini cukup luas yang dapat diaplikasikan dalam kehidupan sehari- hari. Manfaat yang paling besar dari ikan manyung ini adalah sebagai ikan konsumsi, bahan pangan dan bahan untuk campuran produk makanan lainnya. Kandungan pro...
by semuaikan.com on Dec 20, 2016

Morfologi dan Klasifikasi Ikan Layang (Decapterus spp)

    semuaikan – Ikan layang merupakan ikan perenang cepat dan hidup secara berkelompok dilaut yang jernih dan bersalinitas tinggi. Ikan layang hidup dengan salinitas tinggi yaitu ± 32‰. Ikan layang  juga termasuk dalam jenis ikan sten...
by semuaikan.com on Dec 19, 2016

Morfologi dan Klasifikasi Ikan Kodok/FrogFish (Antennarius Maculates)

semuaikan – Ikan kodok memiliki bentuk tubuh yang aneh, tidak seperti ikan lain pada umumnya. Ikan kodok Berwarna coklat diseluruh tubuhnya dan sedikit berduri. Ikan kodok bisa tumbuh hingga mencapai panjang 20 cm. Yang menjadikan ikan ini unik...
by semuaikan.com on Dec 16, 2016

Morfologi dan Klasifikasi Ikan Kod Atlantik (Gadus Morhua)

semuaikan – Ikan Kod merupakan salah satu dari jenis ikan genus Gadus, famili Gadidae yang hidup dilaut samudera. Terdapat berbagai jenis dari ikan kod. Ikan kod merupakan spesies yang penting untuk para pemancing profesional. Ikan kod merupaka...
by semuaikan.com on Dec 14, 2016

Morfologi dan Klasifikasi Ikan Kembung (Rastrelliger)

by semuaikan.com on Dec 11, 2016

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 2 : Resepi Ikan Rebus Kunyit

 Salam Ladiess ♥Resepi? sebenarnya aku takde resepi sangat. tak reti pun. masak pun bukan selalu. kalau masak pun yang simple je janji kenyang. suami pun tak kisah pasal makan. senang la hidup aku. wuahaha..tapi, aku ada jugak nak share r...
by Intan Saffyna on Dec 9, 2016

Resepi Spiral Spaghetti Goreng yang Mudah

Assalamualaikum Lama beno tak share tentang makanan kan..Asyik cerita pasal produk dan family..takut orang bosan pulak..Hah..Kali ni meh la aku share tentang resepi mudah Spiral Spaghetti Goreng ala tekak melayu..bhahaha.. Sekarang ni,aku rajin...
by kisah si dairy on Dec 5, 2016

Cara membuat cakoi dan donut

Cara membuat cakoi dan donut. Adakah anda suka makan cakoi dan donut? Teringin membuat sendiri cakoi dan donut tetapi tiada resepi dan tidak tahu cara membuatnya? Ingin memulakan perniagaan atau bisnes cakoi dan donut tetapi buntu dengan kosnya. Jika...
by Hairulafiz.net on Aug 17, 2016

Nasi Lemak Pandan Mieeza & Rendang Ayam

Nasi Lemak Pandan Mieeza & Rendang Ayam | Biasanya kita jumpa nasi lemak bersama sambal ikan bilis, sambal sotong, sambal kerang, sambal ikan bilis, tetapi kali ini saya nak ceritakan pasal rendang ayam pula.Rendang AyamNasi Lemak Pandan Mieeza &...
by sensasi2020 on Aug 16, 2016

Follow Blog Kongsi Resepi Anda

   HI Blogger,Selain Blog membuat Animasi Saya juga ada membuat Blog mengenai Kongsi Resepi Anda.Dalam blog uk ada page mengenai kongsi resepi,jadi saya nak pisahkan ke blog terbaru iaitu kongsi Resepi Anda.kepada yang ingin mengkongsikan r...
by ucing kadayan on Aug 4, 2016

Resepi Sambal Kacang Mudah dan sedap

Assalamualaikum Wah..macam pro pulak nak up resepi kan..Walhal baru pertama kali dalam hidup ni,buat sambal kacang.Selalunya bila nak dan teringin nak makan sambal kacang,roger-roger mak je suruh buat..Hah!! Ni dah duduk rumah sendiri,nak panggi...
by kisah si dairy on Jul 28, 2016

Pau Cendawan Yang Viral

Assalamualaikum Mesti korang teringat kan di pertengahan bulan puasa agaknya,Viral tentang kisah orang ramai beratur panjang untuk mendapatkan Pau Cendawan ni..Di putrajaya kalau tak silap aku,orang sanggup beratur panjang untuk mendapatkann...
by kisah si dairy on Jul 15, 2016

Koleksi Resepi, Masakan, Kuih Raya & Juadah Berbuka / Ramadhan

Di sini saya senaraikan facebook resepi, blog masakan dan youtube channel serta instagram yang berkongsi dan mengandungi resepi. Jika ada penambahan boleh tambah di ruangan komen. Boleh merujuk link disediakan untuk tahu banyak resepi lain. Moga kita...
by Kita Milik DIA on Jun 29, 2016

Resepi Chicken Butter Yang Mudah

Assalamualaikum Beberapa hari yang lalu,aku cuba-cuba untuk buat resepi mudah dan cepat.Haruslah mencuba resepi yang mudah dan cepat ni kerana waktu untuk masak sebelum berbuka adalah 2 jam je.So kalau masak yang sarat-sarat sangat,tak cukup masa...
by kisah si dairy on Jun 25, 2016

Resepi Makanan bayi 11 bulan ke atas

Assalamualaikum Dah 11 bulan Naura sekarang ni dengan berat 9kg..Alhamdulillah..Badan pun semakin montel.Sekarang ni memang nak makan je kerjanya.Sampai umi ni buntu nak masak apa untuk dia..Tapi dia lebih prefer bubur nasi yang di campur dengan i...
by kisah si dairy on Jun 13, 2016

Beef Taco Lasagna – Easy Recipe

Need a fun dinner idea? Here is a fun one that i love : Beef Taco Lasagna Recipe . Yummy Yum! What is great about this recipe that it makes two big pans. Freeze one or both — or make one for tonight and freeze the other for another meal anothe...
by Coupons Do Work! on May 12, 2016

Akhirnya Menjadi Jugak APAM PADDLE POP Version Kukus @ Oven !!

Assalamualaikum :) BismillahhirrahmanirrahimJom cedok resepi cepat !Semalam baru je share sal resepi ni , syukur resepi semalam dah mencapai Ratusan pembaca Woww.. Buka hari ni agak terkejut dan tsersnyum leborrrr..Ini versi Oven , ingatkan tak menja...
by NilamHimawari on May 11, 2016

Sera Syahirah Dengan Resepi Apamnya !

Assalamualaikum :) BismillahhirrahmanirrahimAgak teruja Nil seketika bila lihat resepi ni Viral di facebook. Sis Sera Syahirah sendiri yang berniat untuk sharekan resepi ni. Alhamdulillah tak semua orang nak share resepi diorang. Dan sangat bersyukur...
by NilamHimawari on May 10, 2016

SAWI IKAN MASIN

Assalammualaikum dan salam sejahtera.SAWI IKAN MASIN adalah resepi yang ingin is kongsi pada kali ini, is harap anda semua boleh membuat SAWI IKAN MASIN selepas membaca posting ini, insyaallah.Masakan ni paling sedap dan menyelerakan, tapi syara...

ASAM PEDAS MUDAH

Assalammualaikum dan salam sejahtera.ASAM PEDAS MUDAH adalah resepi yang ingin is kongsi pada kali ini, is harap anda semua boleh membuat ASAM PEDAS MUDAH selepas membaca posting ini, insyaallah.BAHAN-BAHANNYA :-)3 - 4 ekor anak ikan pari@tuka3 kuntu...


Trending Topics

Close