Blog Posts - Rindu Itu Cinta



Rindu Itu Cinta - 4

 draw in Adobe Illustrator CS3, credit with permission: FATTAH AMIN ZURYA pandang aku dari hujung rambut sehingga ke hujung kasut. Kemudian, mata dia kembali naik memandang muka aku dengan kening bertaut. Macam ada benda tak kena aje.
by A Blog To Remember on Sep 25, 2013

Rindu Itu Cinta - 3

 draw in Adobe Illustrator CS3, credit with permission: FATTAH AMIN “AL! Bangun!” Rozan berteriak keras mengejutkan aku yang sedang enak berlingkar atas katil. Aku bergerak malas, bukan mahu bangun sebaliknya mencari posisi yang l...
by A Blog To Remember on Sep 23, 2013

Rindu Itu Cinta - 2

   *hero credit (with permission) to : Fattah Amin “PSSTTT…Nisa, mamat yang pakai baju merah hati, kat meja depan tu dari tadi asyik pandang ke sini aje…” Hanim berkata dengan suara separuh berbisik. Bibirnya diusahakan sedaya m...
by A Blog To Remember on Sep 23, 2013

RINDU ITU CINTA - 1

Salam...  Sebenarnya RIC ni cerita lama. Tapi aku revamp balik guna POV1. Cover pun tukar sebab baru jumpa lelaki yang sesuai untuk jadi Al-Hadi. Ini Fattah Amin ...Hero Remaja 2011/12. Aku tak pernah tau pun pasal dah tak baca majalah remaj...
by A Blog To Remember on Sep 10, 2013

Rindu Itu Cinta - Bab 9

MATA Nisa melebar dan mulutnya ternganga melihat keadaan Toyota Viosnya. Lampu depan pecah, mudguard kemek, skirting rebeh menjadikan kereta itu ‘cacat’! Nisa hampir terjerit geram tetapi saat itu juga dia terpandangkan sehelai kertas terselit pa...
by A Blog To Remember on Oct 3, 2012

Rindu Itu Cinta - Bab 8

DALAM suasana suram malam, mata AL terpaku pada Toyota Vios warna putih yang terparkir elok di petak bernombor 440 itu. Macam kenal sahaja kereta itu. Al berjalan mendekati dan membaca nombor platnya. Seketika, hati Al bagai dipalu gendang keriangan.
by A Blog To Remember on Oct 2, 2012

Rindu Itu Cinta - Bab 7

“MAK you suruh kita nikah?!” Suara Sharifah Rania melengking. Al menjeling tidak senang. Emak sudah marah tapi Rania pula tidak mahu mengalah. Cara Rania bertanya seolah-olah nikah itu perkara paling menakutkan. Tidak semena-mena Al merasakan k...
by A Blog To Remember on Sep 27, 2012

Rindu Itu Cinta - Bab 6

ZURYA memandang Nisa dari hujung rambut sehingga ke hujung kasut. Kemudian, matanya kembali naik memandang muka Nisa. Walaupun berasa kurang senang melihat cara Zurya menelitinya, Nisa tetap mempamerkan wajah beku tanpa perasaan. “Kenapa kau ten...
by A Blog To Remember on Sep 26, 2012

Rindu Itu Cinta - Bab 5

MELIHAT Nissan Grand Livina milik Amalia tiada di bawah porch, Al mengeluh lega. Itu tandanya Amalia tiada di rumah dan Al benar-benar berharap agar ibunya juga tiada. Sekurang-kurangnya dapatlah dia mempersiapkan diri dengan jawapan mantap sebelum m...
by A Blog To Remember on Sep 25, 2012

Rindu Itu Cinta - Bab 4

“AL! Bangun!” Rozan berteriak keras kepada Al yang sedang tidur berlingkar di atas katil. Al bergerak malas, bukan mahu bangun sebaliknya mencari posisi yang lebih selesa. Mata Rozan terjegil melihat Al bertambah enak menyambung tidur. Itul...
by A Blog To Remember on Sep 23, 2012


Trending Topics

Close