Blog Posts - Saya



Dapat hadiah lagi la Kita

Assalamualaikum Lama dah tak cerita pasal hadiah-hadiah yang aku dapat hasil berblog,join giveaway dan segmen..Walaupun korang tak berapa kisah,tapi aku kisah..hahaha.. Sejujurnya,memang seronok jadi blogger ni.Dapat review barang,dapat meras...
by kisah si dairy on Aug 25, 2016

Warga Negara Dunia

Leangle.Net - Pasca kerusuhan mei 1998 banyak orang Indonesia yang memiliki warga negara lebih dari satu atau ganda.Memang untuk jadi warga negara Singapore, Kanada dan Australia tidak sulit seperti di Indonesia.Dengan jutaan dollar deposit sudah bis...
by Leangle Blog's on Aug 18, 2016

Cara Mengetahui Akun Banned Permanen Pokemon GO

Cara Mengetahui Akun Banned Permanen – Sebenarnya dulu pas waktu game pokemon Go pertama kali rilis itu masih merupakan versi BETA sehingga banyak terjadi bug atau beberapa kesalahan. Itulah tugas Niantic setelah perilisan game tersebut, yaitu...

Kumpulan Gambar DP BBM Jokowi

Kumpulan Gambar DP BBM Jokowi – TEKNOKITA.COM – Anda sedang mencari kumpulan gambar DP BBM Jokowi? Maka setelah anda memasuki dan membaca halaman ini sampai tuntas anda dapat melihat... [[ This is a content summary only. Visit my websit...
by Tekno Kita on Aug 2, 2016

Perfume itu Milikku Jua

Assalamualaikum Amboi..bukan main kan ayat entry tu..bhahaha...Siapa kan yang tak suka dapat perfume...uishhh...Biarlah perfume berlambak pun kat rumah tu,tapi kalau dapat perfume baru,betul-betul kesukaan tau.. Oklah,tuari aku ada join Giveawa...
by kisah si dairy on Aug 1, 2016

Dapat dah Hamper Tollyjoy

Assalamualaikum Segan pulak hari-hari terima bungkusan..Tapi semalam,bungkusan sedikit besar.Kotak besar dari Citylink weh...Kan best kalau ada orang bagi sejambak bunga...wahhh..berbunga-bungalah kan tengok bunga tu ..bhahahaa.... oklah.meh na...
by kisah si dairy on Jul 29, 2016

Saya Utha Ke Lela Bhojpuri Hot Video Song (2016) HD

  Saya Utha Ke Lela Bhojpuri Hot Video Song (2016) HD File: Saya Utha Ke Lela Bhojpuri Hot Video Song (2016) 720p HD Size: 60323383 bytes (57.53 MiB), duration: 00:03:20, avg.bitrate: 2413 kb/s Audio: aac, 44100 Hz, stereo (und) Video: h264, yuv...
by Smartrena on Jul 25, 2016

My Love,Ikrar Cinta Untuk Dunia Akherat

My Love - Waktu terasa sangat cepat berlalu, rasanya baru kemaren saya sekolah dan sekarang sudah berumur hampir 30 tahun dengan memiliki seorang istri dan anak perempuan yang kusayangi.Tidak ada manusia yang sempurna pasti setiap orang mempunyai kes...
by Leangle Blog's on Jul 19, 2016

Karen Cosplay – Gata da Semana

E lá vamos nós dar continuidade ao nosso já famoso especial de cosplayers gatinhas brasileiras! Como sempre este que vos escreve, traz as cosplays brasileiras que eu mesmo, mais gosto! […]...
by AFonteGeek on Jul 2, 2016

The Asterisk War- What happens after the tournament ends?

Consider this a mini-review because, for better or for worse, a lot of the problems from the first cour carried over to the second cour. Aniplex’s 2-cour “titan” Asterisk finally comes to an end and boy does it end on an extremely b...
by The Anime Tree on Jun 27, 2016

Nih, 12 Meme Twit Lucu di #SayaMauMelamarAnakOm

#SayaMauMelamarAnakOm... Jika anda ingin membaca artikel ini lebih lanjut, silakan klik link judul diatas atau kunjungi langsung di http://alfido.com...
by Alfido.com on Jun 21, 2016

Bukan Uang Semata Tapi Kepuasan Batin

Bukan Uang Tapi Kepuasan Batin - Ada seorang teman yang menanyakan udah dapat berapa dari blogmu.Mungkin mereka tidak tau apa itu blog, yang sebenarnya bukan hanya semata-mata untuk mendapatkan uang dan meraup dollar.  Mereka mungkin tau dari saya...
by Leangle Blog's on May 30, 2016

Jejak Kasih di rumah emak saya di kampung, setelah lebih 10 tahun tak berjumpa.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Syukur Alhamdulillah... Semalam dengan izin Allah S.W.T, saya telah bertemu dengan Room Mate semasa belajar di KUiTTHO dulu... Azlan namanya.. atau lebih dikenali dgn nama glamor Wak Lan..Dah lebih 10 tahun kami t...
by Coretan Anuar on May 24, 2016

Inilah Dunia Kerja Harus Kamu Ketahui Sebelum Lulus Kuliah

Inilah Dunia Kerja Harus Kamu Ketahui Sebelum Lulus Kuliah - Masa-masa kuliah memang indah dan menyenangkan apalagi ada seorang pacar yang hadir saat kamu kuliah.Kehidupan masih berjalan normal dan mudah karena kita masih dapat meminta sesuatu yang k...
by Leangle Blog's on May 21, 2016

Ustaz Asraff Bayar RM520 melalui satu artikel di blog saya. Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sebelum ini, saya pernah share satu post di facebook (akaun Peribadi) tentang seorang Ustaz yang telah membayar sebanyak RM520 kepada saya..... hanya melalui satu artikel yang diterbitkan di blog saya...Yurp... In...
by Coretan Anuar on May 18, 2016

Ustaz Asraff Ayob Bayar RM520 melalui satu artikel di blog saya. Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sebelum ini, saya pernah share satu post di facebook (akaun Peribadi) tentang seorang Ustaz yang telah membayar sebanyak RM520 kepada saya..... hanya melalui satu artikel yang diterbitkan di blog saya...Yurp... In...
by Coretan Anuar on May 18, 2016

Jalan-jalan Cari Makanan di Din's Cafe Sungai Besar dan Kek Coklat yang Gebu dan Sedap by Puan Isteri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Sabtu Ahad baru ni, kami tidak bercadang untuk kemana-mana.. disebabkan anak-anak nak periksa pertengahan tahun pada minggu ini.Perancangan awalnya macam tu lah....TAPI...Baru teringat Hari isnin Hari guru... Anak...
by Coretan Anuar on May 15, 2016

Spring Anime 2016 Week 4

Let’s do this So apparently, the reason for Kabaneri’s Episode 2 being available last week was because of the Chinese Broadcast that aired it. So this week, we got our Sakamoto back but Kabaneri’s Episode 3 will be for next week. Th...
by The Anime Tree on Apr 26, 2016

Mencoba Menelaah Kata-Kata Maestro Bapak Gandung Paryono bahwa Menyilangkan Tanaman Puring itu Mudah

Menyilangkan tanaman Puring merupakan cara menambah atau lebih memperbanyak lagi varian dari yang sudah ada. Caranya dengan menyerbukkan bunga jantan pada bunga betina. Setelah itu ditunggu berbiji. Sampai bijinya matang, kemudian disemai. Dalam satu...
by ariefmas on Apr 17, 2016

Perlukah Saya Detoks?

Bila orang bercakap tentang detoks, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah? Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak? Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan...
by Vitamin Cerdik on Apr 13, 2016


Trending Topics

Close