Blog Posts - Sayu



Cara Membuat Nugget Sayur Enak dan Bergizi

Cara Membuat Nugget Sayur Enak dan Bergizi – Pada kesempatan kali ini kami akan berbagi resep nugget yang berbahan dasar sayur dan tepung. Untuk citarasanya sendiri nugget sayur sayur memang sangat enak dan yang pasti berbeda dengan sajian nugg...
by Resep Sedapku on Dec 2, 2015

Lontar Kamoksan

LONTAR KAMOKSAN Lontar Kamoksan ini berisi tentang cara-cara untuk mencapai tujuan hidup dengan melalui praktek-praktek/pelaksanaan ajian-ajian (mantra). Berbagai ajian-ajian ditawarkan dalam naskah lontar ini, dan apabila seseorang tersebut mampu me...
by nakbalibelog on Oct 9, 2014

Sukarnya Menjaga Hati...

Assalamualaikum,Entah kenapa saya rasa kesian sangat sangat kat si kiki steering tu. Takpelah, saya doakan semua ujian ni berlalu cepat dan moga dia mendapat hikmah atas dugaan berat yang menimpa dia ni. Harap harap semua rakyat malaysia berhenti lah...
by SILAMPUNEON on Jul 16, 2014

Mak, Abah Jangan Pergi Dulu...

Situasi di meja makan berbuka.Me : Mak, mak ready tak nak mati ?Mak : *diam...*Me : Ooo..mak, diam tanda setuju mak. Hehe...Mak : Tak ready lagi, banyaknya dosa dosaMe : Mak, kita manusia memang lah banyak dosa.Mak : Yela, kita ni buat amal tapi masi...
by SILAMPUNEON on Jun 30, 2014

[ Berita ] Sayu Hati Suami – Isteri Digilis Lori

Cheras – Kuala Lumpur: Pagi Selasa Berlaku Satu Kemalangan Ngeri Melibatkan Sepasang Suami Isteri Muhammad Hafiz Ab Rahmn, 28, menghantar isterinya, Norsha Ahmad,35 ke tempat kerja di Taman Shamelinyang dari rumah mereka di Baju 9 Cheras.Dalam kead...
by perihal negara on Jun 17, 2014

Dont Love You No More, Craig David.

HI ! Assalamulaikum..Gadget dengan saya memang tak dapat dipisahkan ke ? Heheh...entri ni ditulis ketika saya berbaring melintang dalam kereta..conquer semua seat belakang kereta Teana ni...:) Gadget wajib kalau balik kampung...Chrome book dan semest...
by SILAMPUNEON on Jun 6, 2014

Good, Better, Best.

Assalamualaikum..Hai blog silampuneon. Apa khabar blog ? Apa khabar tuan blog ? Blog stabil...tuan blog ni yang tak berapa nak stabil ni...tak tahu lah sampai bila...Dah lama tak update blog...dulu bila hati gembira je nak update blog. Gembira je nak...
by SILAMPUNEON on Jun 5, 2014

Akhiri Penantianku, Alif Satar.

Assalamualaikum...Rindu nak menulis di blog ! Bagi terkejut sikit blogger blogger yang masih sudi baca blog ni kan :) Mana laaa silampuneon ni menghilang..ape la cerita dia ek... :) kot kot ada lagi yang sudi membaca... !Nak menulis tu punya lah berk...
by SILAMPUNEON on Apr 29, 2014

[ Info ] Luahan sayu Shuhada, mangsa cabul Prof Izzi Haji Ali

Penulis kongsikan satu luahan sayu Nurul Shuhada Binti Shahadan terhadap tindakan Prof Izzi Haji Ali mencabulnya selepas diugut digagalkan dalam peperiksaan jika enggan dicabul.Kata Suhada, dia tidak akan memaafkan perbuataan sumbang yang dilakukan p...
by perihal negara on Apr 6, 2014

Kerinduan.

Assalamualaikum...Sedih kan bila kenang kenang balik. Seseorang yang dulu rapat dengan kita tapi kian menjauh dari kita. Entah mana silapnya...tapi mungkin besar hikmah disebalik semuanya...sebab tu Allah kata..jangan bergantung harap pada manusia...
by SILAMPUNEON on Mar 31, 2014

Umrah : Pertama kali & Pengalaman yang begitu berharga.

Assalamualaikum...Baru sahaja touch down 24 jam yang lepas...belum lagi ada kudrat untuk buat entry yang panjang lebar tentang pengalaman pergi Umrah Ziarah dengan Travel & Tours Andalusia...huhu...tapi dengan battery yang dah malap ni...ku terus...
by SILAMPUNEON on Mar 30, 2014

[ Berita ] Status Sayu Biker Di Facebook Sebelum Maut Kemalangan

Status Sayu Biker Di Facebook Sebelum Maut Kemalangan di Kangar (6 Gambar) | Difahamkan yang status sayu pemilik Facebook Tengku Joe yang dimuatnaik sehari sebelum akhirnya menjadi kenyataan apabila motorsikal berkuasa tinggi ditunggangnya terlibat d...
by perihal negara on Feb 28, 2014

Najwa Latif, Hilang - MP3 Download.

Assalamualaikum !Dan aku...hilang...hilang....dari cinta mu...dari hidupmu..dari segala galanya....milikmu...milikmu..Hu...sadis nya lagu ni..layan je lagu Najwa Latif ni kali ni kan... (T__T) Hanya lagu je yang macam boleh faham jiwa..ouppppss ! Mog...
by SILAMPUNEON on Feb 28, 2014

Sugar Glider Homebreed For Sale!! (CHERAS....URGENT!!)

PRICE : Homebreed sugar gliders, each RM230Pair RM440.00 Sugar Glider Whiteface RM1,500. Free stuff : 2 unit 1.5 feet cage, bonding pouch, travel cage or carrier dll. (yang ni saya ada banyak so siapa cepat dia dapat)shemie (jantan) ni...
by SILAMPUNEON on Feb 22, 2014

Out of Reach, Gabrielle.

Lagu ni sedih wuo. Layankan saja ... :')"Out Of Reach"Knew the signsWasn't rightI was stupid for a whileSwept away by youAnd now I feel like a foolSo confused,My heart's bruisedWas I ever loved by you?Out of reach, so farI never had your heartOut of...
by SILAMPUNEON on Jan 24, 2014

Sugar Glider Homebreed Untuk Dijual : URGENT !! {2014}

Assalamualaikum, Allahummasolli ala saidina muhammad waala alihi wasobbihi wabarik wassalim. I have to sell all of my sugar gliders..dengan rela dan redha hatinya...Please jangan tanya kenapa...sebab ada personal reason la ye...agak sedih untuk melep...
by SILAMPUNEON on Jan 19, 2014

This Is For You...

Assalamualaikum...If i was and still your friend i hope i bring something good to you..a good thing to be memorize, a good reminder, a good advisor, a good friend,a good sister, a good helper, a good human...and if its happen to be a horrible thing o...
by SILAMPUNEON on Dec 18, 2013

Kelebihan Surah Alam Nasyrah {Doa Untuk Ketenangan Hati & Memudahkan Urusan}

Assalamualaikum...Hati resah ? Jom baca Surah Alam nasyrah. surah alam nasyrah...2 kali ayat ni diulang...sesudah kesulitan itu ada kemudahansesudah kesulitan itu ada kemudahan!Dan ini saya copy paste saja info Kelebihan surah alam nasyrah...
by SILAMPUNEON on Dec 18, 2013

Suci Sekeping Hati, Saujana

Ya Allah, damaikanlah hati yang resah ini Ya Allah...moga moga ada sinar disebalik ujian hati ini. Kuatkanlah semangat ku untuk terus berjuang demi MU ya Allah...Hati ini lemah ya Allah... Suci sekeping hati...jaga hati kita baik baik...jangan m...
by SILAMPUNEON on Dec 17, 2013

Aeman, Buatmu Ibu.

Assalamualaikum semua, dah tidur ke ? 12.18am / 16 dec. Saya tak boleh tidur pulak sebab pukul 8 tadi dah tidur sampai pukul 10malam. Huhu now nak jadi kelawar :) Malam malam ni sambil siapkan packaging pos laju, sambil layan nasyid. Wuuu...sayu...
by SILAMPUNEON on Dec 16, 2013


Trending Topics

Close