Blog Posts - Senaman



Ayuh Sihat Dengan Detox

AssalamualaikumEntry nie Elsa repost dari Mohd Noor Shawal sebab Elsa nak sihat dan kurus sejak berkurun lamanya lagi hakhak. Biasalah gadis gadis kalau kata plan nak kurus, yes itu hanya plan, start nya belum tentu lagi kan. So Elsa nak share d...
by Elsaalicious on Jun 12, 2016

5 Tips Tampil Kurus Dalam Masa 1 Bulan

AssalamualaikumHari nie Elsa nak kongsi tentang bagaimana cara untuk kuruskan badan dalam masa 1 Bulan. Tips nie amat berguna jugak untuk Elsa yang berangan angan nak kurus cantik comel lotey haa so baca nie hakhakBerminat untuk turunkan berat b...
by Elsaalicious on May 21, 2016

Jom berzumba bersama D'Adza Extravaganza Zumba Love Party

Assalamualaikum guys.. Korang pernah berzumba tak? Apa itu zumba? Zumba seakan2 senam aerobik. Zumba ini adalah perpaduan gerakan olahraga dengan tarian iringan musik. Jika diperhatikan, gerakan Zumba ini mirip gerakan2 tarian gaya latin yang diiring...
by KongSibeRsamaNora on May 3, 2014

2 Round 7 Kilometer !

Assalamualaikum semua !Love love you all. Kita kena kurangkan benci dendam kesumat walaupun benda tu normal wujud dalam hati. Betul tak ? Tak payah nak hipokrit sangat lah. Tapi ingat la...kalau tak suka seseorang tu..janganlah benci pada orangnya..b...
by SILAMPUNEON on Jun 28, 2013

Jom Keluarkan Peluh...

Assalamualaikum selapat pagi dunia.Alhamdulillah masih bernafas lagi hari ni ye.Allah nak bagi peluang tengok muka mak ayah adik beradik, tengok awan, burung, makcik jual nasi lemak dan kucing dan juga taik kucing. (busuknye seisi taman cheras utama...
by SILAMPUNEON on Jun 4, 2013

Buka & Lipat Basikal Dahon (Video) =)

Assalamualaikum :)Kalau cari info pasal Dahon bike ni, memang banyak kat internet..kebanyakkannya di review oleh orang omputih. Heh,,meh saya buat review pulak camne nak buka dan lipat basikal ni...tengok omputih buat cam easy peasy jer...tapi bila s...
by SILAMPUNEON on May 24, 2013

Basikal Baru Saya, Dahon Vybe C7S Foldbike !!

Asssalamualaikum semua.....Weehueee saya tengah happy ni you oollss...ada berita best ! Saya dah beli basikal ! Weehu...sebenarnya dah lama sangat sangat nak beli basikal, dari tahun lepas lagi nak beli. Tujuan beli sebab nak get fit lah kononny...
by SILAMPUNEON on May 24, 2013

Basikal Baru Saya, Dahon Foldbike !!

Asssalamualaikum semua.....Weehueee saya tengah happy ni you oollss...ada berita best ! Saya dah beli basikal ! Weehu...sebenarnya dah lama sangat sangat nak beli basikal, dari tahun lepas lagi nak beli. Tujuan beli sebab nak get fit lah kononny...
by SILAMPUNEON on May 22, 2013

Larian Hijrah 1434H 2012

im ready - A504 alhamdulillah pagi tadi ada kesempatan untuk join Larian Hijrah anjuran JAWI larian sejauh 5km yg bermula di hadapan Masjid Negara. agak mengah dah memenatkn sebab aku ni dah lama nyer lah kan tidak senaman tiba-tiba pegi join...
by Angah Judin on Nov 24, 2012

Gila ! Buat Senaman Kat Atas Puncak Gunung Tinggi 3500 Meter !

Nampak tak..? Cuba perhatikan kat hujung puncak tu..Ada seorang manusia yang tengah buat senaman gila pada ketinggian 3500 kaki di atasnya..! hahaLelaki ini dikatakan sedang membuat senaman yoga di atas sebuah puncak berlatarbelakangkan gunung M...
by buatbest on Nov 5, 2012

Wanita Ini Hampir Mati Akibat Rajin Bersenam

VIVAnews - Danielle Yallop tak menyangka obsesinya memiliki tubuh sihat dan segar justru membuat nyawanya terancam. Pegawai marketing Manchester United ini mengalami pembekuan darah yang cukup serius akibat terlalu sering berolahraga. Danielle, ya...
by borak kosong on Aug 7, 2012

Alat senaman orang dulu-dulu

...
by borak kosong on Jul 21, 2012

Jom tengok cara nenek 82 tahun ni bersenam

Wanita tua yang di dalam gambar ini berusia 82 tahun dan seorang nenek yang cukup cergas.Lihat pada cara senaman ini sungguh menakjubkan.Senaman ini mengabungkan Yoga,Wushu (seni mempertahankan diri) dan Qigong (senaman pernafasan).Dia bersenam selam...
by borak kosong on Jul 18, 2012

Cara Senaman Di Pejabat @ Office Stretching !

Salam,Kalau korang jenis duduk lama kat pejabat mengadap komputer je kejenye...better lah korang print benda alah ni dan tepek di kawasan pejabat korang tu...alang alang kalau badan dah lemau tu bolehlah korang amalkan senaman di pejabat ni...heheheL...
by SILAMPUNEON on May 17, 2012

Alat senaman orang dulu-dulu

...
by borak kosong on Apr 30, 2012

JENIS-JENIS LATIHAN KECERGASAN FIZIKAL

Latihan bermaksud satu proses persediaan dan latihan oleh atlet untuk mencapai tahap kecergasan fizikal dan kemahiran yang tinggi. Kecemerlangan atlet dalam bidang sukan atau permainan hanya akan tercapai hasil dari latihan fizikal yang bersistematik...
by Zaireey@Sports on Feb 27, 2012

MATLAMAT LATIHAN

Bagi mencapai tujuan utama latihan, iaitu, peningkatan tahap kemahiran dan prestasi, beberapa matlamat umum latihan perlu dicapai terlebih dahulu. Antara matlamat-matlamat  tersebut adalah: Pembentukan atau Peningkatan Pelbagai Aspek FizikalPemb...
by Zaireey@Sports on Feb 27, 2012

Jom tengok cara nenek 82 tahun ni bersenam

Wanita tua yang di dalam gambar ini berusia 82 tahun dan seorang nenek yang cukup cergas.Lihat pada cara senaman ini sungguh menakjubkan.Senaman ini mengabungkan Yoga,Wushu (seni mempertahankan diri) dan Qigong (senaman pernafasan).Dia bersenam selam...
by borak kosong on Feb 26, 2012


Trending Topics

Close