Blog Posts - Tempat Pelancongan



Memori Stone Hill Garden Pagoh (Part 2)

Bukan main sukar lagi hendak update blog baru-baru ini gara-gara ‘line internet‘ yang kerap kali terputus dengan tiba-tiba. Tak tahulah apa masalahnya. Oklah, kita sambung cerita mengenai Stone Hill Garden Pagoh. Untuk pengetahuan, Stone...
by Nuristimewa.com on Oct 7, 2013

Meneroka Keindahan Alam di Air Terjun Kiwuwulanut

Musim cuti sekolah memang banyak aktiviti yang dijalankan. Saya dan beberapa rakan yang memiliki minat yang sama dalam fotografi juga tidak melepaskan peluang yang ada untuk meninjau ke satu lokasi air terjun yang terletak di tempat saya tinggal, di...
by SEMUA JADI SATU on Jun 5, 2013

10 Pulau Tercantik Di Malaysia

1. Pulau Perhentian Walaupun agak sukar untuk sampai ke sini, Perhentian merupakan antara pulau-pulau di pantai timur semenanjung Malaysia yang menjadi ikonik kepada para pengembara. Sebabnya kerana air di pulau ini begitu bersih hinggakan anda...
by aku pemerhati alam semesta on Oct 23, 2012

Tempat Makan Best - Kuala Gula Perak

assalam. hye uols, tentu masih sibuk beraya sakan kan (eh, sounds weird plk bila berulang sebut perkataan 'kan' ni kan.. opppss, kan lagik..hehe.. lepas nie lagi berderet-deret words 'kan' akan muncul, hambik ko klana.. huahua..). klana pun sama.. ba...
by aku pemerhati alam semesta on Sep 6, 2012

Tempat Menarik Di Pahang - Tasik Chini (Pt 2)

sambungan dr Pt. 1... 1st impression bila tenung jauh tasik chini.. blh nampak byk pokok-pokok rimbun tumbuh atas permukaan air... seolah-olah macam jadi identiti bagi tasik chini, lihat dari jauh macam pokok apa ye.. nak tau apa pokoknya, kena...
by aku pemerhati alam semesta on Aug 6, 2012

Tempat Menarik Di Pahang - Tasik Chini (Pt 1)

assalam. cuti sekolah baru nie klana n family telah melawat satu tempat yang dah lama sangat kami teringin nak pegi.. Tasik Chini, salah satu natural lake terbesar di Malaysia selepas Tasik Bera. Banyak perkara menarik tentang Tasik Chini nie. klana...
by aku pemerhati alam semesta on Jun 13, 2012

Tempat Menarik Di Melaka - Kg Morten

assalam.. masa naik river cruise, boat driver ada mention pasal kg morten. masa dalam bot, bila tengok secara sambil lalu perkampungan tu, timbul perasaan nak tahu. apa yang ada kat dalam kawasan situ. selama ni, macam-macam tempat menarik di melaka.
by aku pemerhati alam semesta on May 9, 2012

Tempat Menarik Di Melaka - River Cruise

assalam.. pernah dengar tak tentang 'Venice of the East'. aloo.. masa belajar subjek sejarah dulu xsilap ada disebut tentang  menda ni. haishh.. klana bukan nak cerita tentang sejarah pulak kali ni, okeh.. tapi nak bagitaw yg benda alah tu ialah...
by aku pemerhati alam semesta on Apr 30, 2012

Tempat Menarik Di Langkawi - 2 Hari Pusing Pulau (Pt 3)

(sambungan dr Pt 2)... detail tentang sejarah mahsuri a to z ada dipamer dalam muzium, tapi sayang kami xdibenarkan amik gambar. bila tiba show time, bunyi  caklempong bergema memenuhi ruang kompleks. bila dok dalam muzuim, baca satu-persatu...
by aku pemerhati alam semesta on Feb 15, 2012

Pusat Rekreasi atau tempat jenayah?

Saya tidak pasti apa ayat yang paling sesuai untuk menggambarkan tempat ini; pusat pembuangan sampah? Tempat jenayah? Tempat paling menjijikkan? Sangat memalukan? Atau perkataan yang paling mudah, pengotor dan pemalas! Itulah satu tempat yang dinamak...
by SEMUA JADI SATU on Feb 5, 2012


Trending Topics

Close