Blog Posts - Tips Berjaya Dunia Dan Akhirat



Hilangnya jati diri seorang muslim

Bismillah..Assalamualaikum wbt. Aku terpanggil mencoret sebuah catatan di blog gurindam ini.Betapa aku melihat keadaan sekeliling begitu mencengkam menghilangkan, menjauhkan, menghindarkan, menyekatkan.ya begitu mencengkam..dimanakah jati diri seoran...
by GURINDAM RASA~ on Aug 18, 2011

"Aku tidak mampu nak berdakwah lagi, kerana aku bukannya orang baik pun."

Ramai yang berkata: "Aku tidak mampu nak berdakwah lagi, kerana aku bukannya orang baik pun."Sepatutnya anda perlu menyahut kata2 ini "أصلحْ نفسك وادعُ غيرك" (Perbaikilah diri kamu dan dakwahlah orang lain)...Sila buktikan kepada...
by GURINDAM RASA~ on Feb 25, 2010

26/2/2010 hari ini dalam sejarah Maulidur Rasul

salam..nak kenal nabi Muhammad s.a.w?bagaimana mencontohi baginda jika tak kenal baginda?tak kenal maka tak cinta kan?jangan bimbang, mari ke link ni (klik sini)...
by GURINDAM RASA~ on Feb 25, 2010

tips berjaya dunia dan akhirat

salam pembaca blog fatimah sekelian..sihat ke?alhamdulillah saya sihat je.saya telah menukar lay out blog ni..so macam mana? ok? saje nak bagi nampak personal sikit :)ok terus kepada cerita saya kali ini ;tips berjaya dunia dan akhirat1) akidah yang...
by GURINDAM RASA~ on Feb 11, 2010


Trending Topics

Close