Blog Posts - Tips Kesihatan



Tips : Mengatasi masalah period pain

Salam Ladiess ♥Pernah rasa sakit akibat senggugut? Pernah rasa betapa sakitnya senggugut..sampai tak boleh nak duduk, nak berdiri lama pun sakit, baring pun tergolek sini sana. Kaki rasa kejang, perut memulas, pinggang sakit..mungkin pernah dirasai...
by Intan Saffyna on Dec 16, 2016

Info : Keistimewaan Kunyit

Assalamualaikum ♥Khasiat Kunyit Isi kunyit dapat menyembuhkan penyakit sengugut. Makan kunyit mentah sebagai ulam ketika makan nasi. Anda akan rasai kemujarabannya.Melancarkan Perjalanan DarahKunyit juga mencegah kulit daripada cepat berkedut.
by Intan Saffyna on Dec 2, 2016

INFO | 6 Kesan dan Akibat Kafein Kepada Tubuh

Assalamualaikum ..Siapa penggemar minum coffee, teh atau seangkatan dengannya ? Ye ! Lyssa mengaku ! Lyssa memang seorang makhluk yang gemar minum coffee. Rasa macam kalau sehari tak dapat coffee, rasa maca tak sah ! haih . ketagih mungkin . :(Ramai...
by LYSSA FAIZUREEN on Jan 12, 2016

INFO | Punca Dan Cara Menghilangkan Sakit Kepala

Assalamualaikum ..Hi korang.. Sihat tak ? Lyssa alhamdulillah sihat . Musim-musim panas sekarang ni kan, macam-macam penyakit yang hinggap kat badan manusia kan . Kadang kesemua penyakit ni muncul sampai kita tak larat langsung nak buat apa-apa kerja...
by LYSSA FAIZUREEN on Jan 11, 2016

INFO | Resepi Menghilangkan Jeragat

AssalamualaikumHai korang.. Wah wah Lyssa ni ! Kejap update blog , kejap tak . Maaf ye . hihi ! Tapi kali ni , Lyssa nak share kat korang resepi atau tips untuk korang hilangkan jeragat kat muka korang tu ..Apa itu jeragat ? Jeragat atau melasma...
by LYSSA FAIZUREEN on Dec 23, 2015

Susah Nak Tidur ?

Assalamualaikum ...Seumur hidup korang , pernah tak korang rasa susah gila nak tidur ? Pernah alami benda-benda macam ni tak ... Badan rasa letih, mata rasa mengantuk , tapi susah nak tidur. Untuk entri kali ni , Lyssa nak kongsikan pada korang apa p...
by LYSSA FAIZUREEN on Dec 8, 2015

10 Tisp Nak Kempiskan Perut

Petang nie layan tips kempiskan perut kebetulan  jumpa kat mr. google yang super senang semua benda.. hahahkredit Natasha,  pinterest.com10 Tips Kempiskan Perut- Minum segelas air sebelum makan- Makan hidangan sederhana 5kali sehari- Makan...

Khasiat Limau Purut Untuk pemakai Hijab

Sharing info remaja.karangkraf.comKEKALKAN KESEGARAN & KEHARUMAN RAMBUT, KECAPILAH IMPIANMU.Berhijab bukan alasan untuk mengabaikan kebersihan dan kecantikan rambut di sebalik hijab itu.Malah terdapat pelbagai kaedah, cara dan juga petua yang bol...
by Jom SInggah Shoppe & Boutique on Jul 24, 2015

Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

Berita baik untuk golongan yang suka mandi sebelum subuh. Ada kelebihan tau sebab tu kita digalakkan mandi awal pagi atau dengan kata lain sebelum subuh. Nak solat subuh pun rasa selesa kan.. Musim ramadahn memang sesuai untuk amalkan ye sebab boleh...
by Jom SInggah Shoppe & Boutique on Jun 23, 2015

Kebaikan Minum Air Lemon Setiap Pagi

kredit sportmusang.comLemon ni memang sedia maklum dengan dua khasiatnya yang terulung iaituSebagai antibakteria dan antiviral yang kuat serta sebagai kuasa untuk boost immune system.Sebagai ‘ubat kurus’ kerana jus limau membantu dalam prose...
by Jom SInggah Shoppe & Boutique on May 29, 2015

Lemon - Pemusnah Sel Kanser

Lemon antara buah jadi favorite bila minum air tea hijau suam.. campur hirisan lemon dan madu.. bestnya.. tapi tak sangka sebab lemon ni merupakan anti kanser tau.. jadi boleh start amalkan air lemon panas untuk kesihatan yang berpanjangan dan menceg...

Petai Dan Strok

 Petai Dan StrokPetai Dan Strok  Kalau sebut petai, mesti ramai yang boleh bayangkan bau dia yang kurang menyenangkan. Petai ni memang bukan pilihan kita tapi bila baca artikel ni tak sangka pulak ada khasiat yang tersendiri rupanya petai n...
by Blog Santai on Aug 9, 2014

Bestnya Juz Avocado!!!!

Avocado Juz Vs AlpukatJuz AvacadoYou all suka makan buah avocado tak? Rasa dia lemak-lemakkan dan isi dia sangat halus. Actually ramai juga yang suka makan avocado ni macam tu aje atau dijadikan salad maupun sup.  Tapi kita kurang sikit kalau ma...
by Blog Santai on Apr 8, 2014

How To Determine Your Body Type ? HOT or COLD

http://www.silampuneon.com/feeds/posts/default?alt=rss...
by SILAMPUNEON on Mar 30, 2014

Jom Shopping Online Promosi “Pink Week” Di The Crescent

Assalamualaikum dan Salam Sayang…. Boleh dikatakan perempuan tak dapat dipisahkan dengan sifatnya yang suka shopping termasuk cik tom. hee… Walaupun duduk di tengah ladang kelapa sawit di Jengka ni tak menyekat hobi cik tom untuk shopping...
by ! Cik Tom ! on Mar 19, 2014

Awas: Cendol Ni Sedap, Tapi....

Cendol Kegemaran (Source)Cendol Bakar Cendol adalah salah satu desert kesukaan kita selain ABC. Waktu panas macam ni memang bestkan kalau dapat makan. Bila sebut cendol teringat Cendol Bakar. Dah lama teringin nak makan tapi belum berkesemp...
by Blog Santai on Mar 1, 2014

5 Masalah Yang Anda Hadapi Bila Ambil Produk Kuruskan Badan

Baru-baru ini saya lihat ramai orang yang memperkatakan tentang masalah kegemukan atau obesiti. Semalam saya lihat berita pun, ada memberitahu fakta yang kononnya rakyat Malaysia adalah antara yang terbesar menghadapai masalah kegemukan. Disebabkan f...
by Nuristimewa.com on Nov 8, 2013

6 Angka Penting Yang perlu kita tahu!!!

 1.Keperluan kalori harian  Pengambilan kalori yang mencukupi mempunyai pengaruh yang besar ke atas kesihatan kita. Kebanyakan wanita memerlukan 2,000 kalori sehari untuk kesihatan yang baik, dan lelaki umumnya memerlukan kira-kira 255...
by Blog Santai on Feb 2, 2013

Kenapa Perlu Sarapan

 Sarapan penting sebagai permulaan mencergaskan aktiviti harian sebaik saja bangun daripada tidur. Seandainya tidak sempat menyediakan sarapan, anda boleh makan biskut atau sekadar minuman bijirin penuh sebelum keluar bekerja. Rasa lesu...
by Blog Santai on Dec 5, 2012

Facebook Boleh Jejas Mental

Pelajar yang menggunakan cuti sekolah untuk melayari laman sosial Facebook selama tiga hingga tujuh jam sehari dibimbangi mengidap kemurungan pada masa depan. Ha dengar tu, jadi kurang kuranglah berpesbuk tu. Bahaya jugak kalau dah ketagih ni. &nb...
by Cerita Apakah?? on Nov 13, 2012


Trending Topics

Close