Blog Posts - Wed



Cukup Kuat Untuk Menempuhnya.

SalamBeberapa hari lalu abang aku ada buat sedikit sambutan hari lahir anak dia merangkap anak buah aku.Semua ahli keluarga dapat berkumpul meraikannya.Maka dapatlah aku bertemu dengan anak buah aku yang berumur 7 tahun seorang ni.Anak buah aku gelar...
by nULL & aLteRnate on Dec 20, 2016

Ayam, Abah dan 'Inilah Kehidupan'.

Salam,Tak ada komik sebab cuti panjang jadi aku pun berseronok bercuti.So if you read my blog (which is you should)beberapa minggu lepas aku bercerita tentang ayam jantan yang dibela Abah aku yang diberi nama Ayam.Baca tentang Ayam di sini.Baiklah ak...
by nULL & aLteRnate on Dec 13, 2016

Comel Gila!

Salam,siapa sini pernah duduk depan cermin lepas tu puji diri sendiri kacak/cantik/comel?**cEro angkat tangan**Okey,ini kisah versi panjangnya.Aku ada dua ikat rambut.Satu jenis getah kain, satu jenis getah sintetik.Aku selalu ikat rambut guna yang g...
by nULL & aLteRnate on Dec 6, 2016

6 Benda Luar Jangkaan Yang Pernah Aku Nampak Di Atas Jalan Raya.

Salam.Mungkin ramai yang perasan aku banyak bercerita tentang pengalaman aku sebagai penunggang motosikal untuk kebelakangan minggu ni, kan?(Ke...tak ada siapa perasan?)Itu adalah kerana aku meraikan tahun ke-10 sebagai penunggang motosikal yang seri...
by nULL & aLteRnate on Nov 29, 2016

Terowong Kecil Itu...

Salam.Secara peribadinya, aku masih tak pasti sama ada laluan khusus motosikal di lebuhraya adalah satu idea yang bagus ataupun tidak.Dari segi keselamatan bab terasing daripada kenderaan lain itu bagus.Tapi tahukah anda laluan motosikal di lebuhraya...
by nULL & aLteRnate on Nov 22, 2016

Melambung-Lambung Seperti Esok Tiada Lagi.

Salam.Salah satu cabaran utama penunggang motosikal ialah jalan yang tidak rata.Macam aku beritahu di entri lepas,motosikal tak ada suspension yang cukup hebat macam jenis kenderaan lain,jadi bila jalan tidak rata, perasaan melambung itu memang over...
by nULL & aLteRnate on Nov 15, 2016

Bonggol-Bonggol Itu.

Salam.Kalian tahu apa benda yang paling hitler sekali atas jalanraya?Bonggol jalanraya aka speed bump.Alkisahnya,hujung minggu aku akan berada di rumah parents aku di satu ceruk Selangor ni.Balik sana sebab nak makan masakan Emak yang superb.Perumaha...
by nULL & aLteRnate on Nov 8, 2016

Lelaki Yang Menunggang Motosikal.

Salam.Bila dikira balik,2016 adalah tahun di mana sudah 10 tahun aku menunggang motosikal secara serius.Ikutkan aku sudah ada lesen B2 lebih awal daripada itu lagi,tapi aku kira serius bermotosikal sejak dapat motosikal aku a.k.a Si Kuda Putihdan usi...
by nULL & aLteRnate on Nov 1, 2016

Diari Seorang Lelaki.

Salam.Untuk teruskan membaca (tiada komik hari ini),kalian perlu tahu 2 perkara tentang aku:1) Aku mildly introvert, jadi selalunya akan mengelak daripada bertemu dengan orang. Jika perlu keluar, aku akan berpakaian biasa (biasanya selekeh) demi untu...
by nULL & aLteRnate on Oct 25, 2016

Nombor Dua!

Salam.Quick updates of my life:1. Aku kini sudah tak ada roommate. Maka, bilik aku milik aku seorang.2. Aku sedang berat mempertimbang untuk menyertai satu pertandingan melukis komik, tapi semua idea yang aku ada melibatkan watak perempuan. Seperti y...
by nULL & aLteRnate on Oct 18, 2016

Ayam, Abah dan 'Saya Tidak Tahu'.

Salam.Entri kali ini sepenuhnya cerita.Mungkin sedikit ilmiah, atau sedikit satira bergantung kepada pembaca.Poinnya, tiada komik.Abah aku bela ayam. Seekor. Ayam jantan tua balung besar.Abah dapat ayam tersebut daripada nenek aku di kampung.Nenek ak...
by nULL & aLteRnate on Oct 11, 2016

How Long, How Long Will I Slide...

Salam.Aku ada satu soalan:Huruf jawi apa yang paling jauh sekali?Baru-baru ini seorang kawan datang bertanyakan teka-teki seperti dalam komik di atas.Dia tahu aku suka teka-teki, jadi dia datang direct dekat aku bertanya.Aku sangat sure aku pernah ba...
by nULL & aLteRnate on Oct 4, 2016

Apakah Aku Terlalu, Terlalu Banyak Berkelana?

Salam.Tiap hari adalah hari baru.Tiap hari baru, mesti ada pelajaran (pengajaran) baru.Maka, baru-baru ini aku baru tahu satu lagi perkara baru tentang diri aku.Ya.Aku baru tahu satu lagi kelemahan aku.Selain daripada tak pandai bersiul, tak cam muka...
by nULL & aLteRnate on Sep 27, 2016

Mengapa Waktu Tak Pernah Berpihak Kepadaku...

Salam.Sebenarnya,aku sudahpun schedule satu entri lain untuk minggu ini.Tapi aku terpaksa reschedule sebab aku nak cerita sesuatu.Sesuatu yang pada aku penting.Jenis kisah sedikit peribadi macam ni selalunya aku kongsi di blog satu lagi, tapi kali in...
by nULL & aLteRnate on Sep 20, 2016

Selagi Hobi Aku Melukis...

Salam.Nothing interesting minggu ini.Tapi sebelum terlambat, biar aku ucapkanSELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.Sedap tak makan daging korban? Daging fresh memang terbaik, kan?Macam ayat kedua aku di atas,nothing interesting happened minggu initapi kali ini...
by nULL & aLteRnate on Sep 13, 2016

Harapan untuk Kemanusiaan...

Salam.Ini adalah kisah yang dilalui satu hari aku.Aku minta kalian cuba bayangkan diri kalian berada di tempat aku ini.Aku mahu semua rasa apa yang aku rasa.Cuba fahami, selami dan hayati apa yang aku nak sampaikan.Anda sedang berada di dalam tren ko...
by nULL & aLteRnate on Sep 6, 2016

Kini, Semua Orang Mampu Menyumbang Kepada Negara.

Salam.Jika kalian sedang membaca ini pada rabu 31 Ogos 2016,SELAMAT HARI MERDEKA!Pada masa ini aku mungkin sedang berdiri di kalangan ribuan rakyat Malaysia yang lain di Dataran Merdeka melihat perarakan Hari Kebangsaan.Bagi yang belum tahu, tiap-tia...
by nULL & aLteRnate on Aug 30, 2016

Kelengkeng Menerobos.

Salam.Kalau kalian datang sini mengharapkan komik atau lukisan, ataupun hasil tulisan yang jiwang atau meruntun hati, maafkan aku. Aku masih di dalam mood malas tapi dalam masa sama tak mahu pecahkan rekod update setiap rabu.Dan aku sedang berat meni...
by nULL & aLteRnate on Aug 23, 2016

Kisah Lamborghini di Lebuhraya.

Salam.Hidup sentiasa ada jatuh bangun.Lebuhraya Persekutuan a.k.a Federal Highway.Bagi yang tidak tahu di mana, ringkas aku beritahu bahawa lebuhraya ini sentiasa ada penggunanya. Segala jenis kenderaan sentiasa berpusu-pusu menggunakannya kerana leb...
by nULL & aLteRnate on Aug 16, 2016

L untuk...

Salam.Present cEro's here.Life's suck!'Hidup ibarat roda.'Aku selalu tak puas hati bila orang guna ungkapan di atas.Kalau hidup ibarat roda, dan roda adalah bulat,maka kita akan tahu selepas atas, pasti akan ke bawah.Selepas bawah, pasti akan ke bawa...
by nULL & aLteRnate on Aug 9, 2016


Trending Topics

Close