Blog Posts - Wed



4 Cerita 1 Hari.

Salam.Aku Past cEro.Jika kalian terbaca entri ini,malangnya, Present cEro masih lagi berada di dalam hiatus a.k.a kemalasan untuk melukis.Present cEro ni tamak orangnya.Dia nak kekal record up entri setiap rabu,tapi dalam masa sama dia pemalas hanya...
by nULL & aLteRnate on Aug 2, 2016

Tanpa Tajuk #12

Salam.Bertemu sekali lagi kita di dalam entri Tanpa Tajuk,satu entri di mana beberapa isu mahu aku kongsikan tapi isunya terlalu pendek untuk diberi satu post khusus, jadi aku rangkumkan kesemuanya di dalam satu entri.Sebenarnya,cEro minggu lepas (Pa...
by nULL & aLteRnate on Jul 26, 2016

H untuk...

Salam,nama aku cEro.Beberapa hari lalu aku terbangun daripada angan-angan dan tersedar bahawa aku hanyalah manusia biasa, bukannya manusia luar biasa seperti yang selama ini aku fikirkan.Maka,selaku manusia biasa, aku juga mengalami masalah, cabaran,...
by nULL & aLteRnate on Jul 19, 2016

Ringkasan Raya Tahun Ini.

Salam.Seminggu Syawal sudah berlalu.Seperti biasa, aku akan buat ringkasan raya aku untuk seminggu pertama Syawal ini.Disebabkan mood melukis aku ke laut,jadi izinkan aku recyle lukisan lama.Maaf~Bagi yang tidak tahu,aku demam di hari raya pertama.Ba...
by nULL & aLteRnate on Jul 12, 2016

Salam Syawal 1437H

Salam.Di kesempatan ini,saya cEro, ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidilfitri.Seperti klise post blog sempena hari raya,saya juga mahu memohon maaf andai ada salah silap sama ada dalam percakapan, penulisan dan lukisan.Jika ada yang mah...
by nULL & aLteRnate on Jul 5, 2016

Masa Depan Masih Lagi Jauh ke Hadapan.

Salam.Post kali ini adalah teks sepenuhnya.Tiada komik, tiada soalan retorik, tiada gelak tawa lawak sendiri.Kali ini, sepenuhnya luahan hati.Kanser.Sering kali kita didedahkan dengan perihal kanser.Sakitnya, deritanya, ceritanya, survivor-nya.Tapi b...
by nULL & aLteRnate on Jun 28, 2016

5 Minit! 5 Minit!

Salam.Salam Ramadhan.Ramadhan ke berapa aku tak pasti dah sebab sudah lost count. HeheTapi aku tahu,setakat ni tak ada lagi antara kalian yang order delivery McD waktu tengahari, kan?HeheheEntahlah.Setiap Ramadhan mesti aku akan ada pengalaman terlaj...
by nULL & aLteRnate on Jun 21, 2016

Pictures From Super Eagles’ Midfielder Ogenyi Onazi’s White Wedding

Super Eagles player, Ogenyi Eddy Onazi and Sandra Ogunsuyi tied the knot today Saturday, June 18, 2016, in Lagos. The post Pictures From Super Eagles’ Midfielder Ogenyi Onazi’s White Wedding appeared first on Oh Zina!.
by Oh Zina on Jun 19, 2016

Misteri Jiran Rumah Atas: The Sequel

Salam.Kalau kalian semua ingat lagi, aku pernah tulis satu entri berkenaan rumah kosong atas rumah. Untuk ringkasan, disebabkan aku tinggal di rumah kuarters empat tingkat di tingkat paling bawah, maka bermacam-macam bunyi dari rumah atas aku dapat a...
by nULL & aLteRnate on Jun 14, 2016

Ada Apa Dengan Anak Bulan!

Salam.Jadi ini adalah entri pertama untuk Ramadhan 1437H.Rasanya belum terlambat lagi nak ucapkanSELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA.Semoga Ramadhan kali ini menjadi titik perubahan kepada kehidupan ke arah yang lebih baik.Amin.Ada bebe...
by nULL & aLteRnate on Jun 7, 2016

Jangan Takutkan Langit yang Gelap.

Salam.Ramadhan tiba, Ramadhan tiba, Ramadhan tiba!Marhaban ya Ramadhan, Marhaban ya Ramadhan*nyanyi guna suara Opick*Sekali lagi, tajuk tiada kaitan dengan isi entri.Okay.Ketika entri ini diterbit,rasanya ada kurang seminggu lagi nak masuk Ramadhan.D...
by nULL & aLteRnate on May 31, 2016

Komik, Rak Buku, dan Sokongan Terhadap Industri.

Salam.Kalau di masa akan datang,aku dan (bakal) isteri aku terpisah di dalam shopping complex,ada dua tempat dengan kemungkinan paling tinggi isteri aku boleh cari jumpa aku semula iaitu:(1) kedai komik, dan(2) kedai mainan.Mungkin beginilah si gila...
by nULL & aLteRnate on May 24, 2016

Ceko Ceko Ah!

Salam,seperti yang dijanjikan tetapi tidak dinantikan,topik hari ini ialah rambut (lagi).Tajuk entri tiada kaitan dengan isi.Cekak, pada diri aku, bukanlah sesuatu yang baru.Aku pakai cekak sejak zaman belajar dulu lagi.Bila kau malas sikat rambut,da...
by nULL & aLteRnate on May 17, 2016

I Must Confess I Still Believe...

Salam.Oh bayi bayi, how was I supposed to know that something wasn't right here...Oh bayi bayi...Sebenarnya aku berkira-kira patut ke aku post komik nisebab technically ni bukanlah komik sangat.Plot tak ada. Continuity dalam panel tak ada. Climax tak...
by nULL & aLteRnate on May 10, 2016

Aku dan 3 Anak Kucing.

Salam.4 Januari 2016 yang lepas,kucing aku melahirkan 3 anak kucing yang comel kiut miut rasa nak picit.Ibu kucing yang melahirkan itu sebenarnya berbadan kecil,jadi sedikit merisaukan bila dapat tahu dia mengandung dulu.Ye laa,badan kecil, dibuatnya...
by nULL & aLteRnate on May 3, 2016

Ikat Habis ke, Ikat Tepi?

Salam.Sekali lagi.Tajuk entri tak ada kaitan dengan isi.Hahahahahahahahaha.Haiih *bunyi mengeluh*Cerita rambut lagi si cEro ni.Tak ada idea lettew.Mesti ada antara kalian kata,"Kalau rambut panjang nak ikat tapi terkeluar-keluar,maknanya rambut tu ta...
by nULL & aLteRnate on Apr 26, 2016

Anda Tanya cEro Jawab. #AskcEro

Salam.Jika anda sedang membaca ayat ini, sila tepuk tangan andakerana menurut Blogger Draft, ini adalah post ke-800 dalam blog #cerolian ini.Oh, harap kalian tak terlalu gigih mengira kerana angka 800 tu termasuk sekali beberapa post yang aku revert...
by nULL & aLteRnate on Apr 19, 2016

Suka adalah Satu Proses.

Salam.Jadi,apa pendapat kalian tentang masalah yang dibincangkan di atas?.
by nULL & aLteRnate on Apr 12, 2016

JASA PREWEDDING MURAH BERKUALITAS KOTA MALANG

PAKET PREWED A.  Minimal Rp. Call 5 Photo (Edited) B. Medium Rp. Call 5 Photo (Edited) 1X Photo Print 16Rs 10X Photo Print 4R C. High Rp. Call 15 Photo (edited) 2X Photo Print 16Rs + Frame 15x Photo Print 4R NB : all File all Location Unlimited Shot...
by wisata holiday on Apr 6, 2016

"Kelip Sahaja Mata. Jangan Melawan."

Salam.Bertemu sekali lagi dalam Siri Angker.Salah satu elemen utama cerita seram adalah suasana gelap. Suasana gelap selalu dikaitkan dengan waktu malam. Sebab itu kebanyakan cerita seram menjadikan waktu malam sebagai latar belakang kisah. Gelap dan...
by nULL & aLteRnate on Apr 5, 2016


Trending Topics

Close