Blog Posts - Wed



Stuck In Second Gear.

Salam.Disebabkan komik di bawah bertajuk Kawan,dan 'kawan' dalam English ialah 'friend',maka sepanjang masa bermula dari waktu aku lukisnyasampailah ke waktu aku tekan butang publishaku asyik humming-kan lagu opening untuk sitcom Friends je.Dan sampa...
by nULL & aLteRnate on Nov 10, 2015

tl;dr

SalamEntri kali ini aku nak kongsi satu emel yang aku dapat beberapa minggu lepas.Put your reading glasses, open your minddan kuatkan kekuda kalian kerana entri ini sedikit panjangdan bakal mengundang kebosanan.Kalau baik, bacalah sampai habis.Tapi k...
by nULL & aLteRnate on Nov 3, 2015

Hazers Gonna Haze.

Salam.Pada saat aku taip entri ini untuk di'schedule'kanjerebu sudah semakin reda.Berita kata hanya satu tempat sahaja yang IPU tidak sihat.Batu Pahat katanya.Harap jerebu akan terus menerus reda dan hilangdan langit biru cerah indah dapat kembali di...
by nULL & aLteRnate on Oct 27, 2015

"Ikut kau. Aku tak kisah..."

Salam,pernah tak kalian ada perasaan nak tumbuk seseorang di muka?Pernah? Tak pernah?Baiknya dia tak pernaaaahhhh....Kita semua ada jenis kawan yang macam ni.Indecisive. Berhaluan kiri.Suruh kita buat keputusantapi bila kita buat keputusan, dia tak m...
by nULL & aLteRnate on Oct 20, 2015

Kamen Rider cEro.

Salam.Pernah tak kalian buat sesuatu yang memalukan semasa kecildan sangat memalukan sehinggakan walaupun selepas hampir 20 tahunkenangan itu masih lagi terasa sangat memalukan?Angkat tangan siapa perasan yang lukisan cEro makin malas!**angkat tangan...
by nULL & aLteRnate on Oct 13, 2015

Misteri Bilik Basuh Blok B.

Salam.Kehidupan di asrama memang tidak akan lekang dari cerita angker dan seram. Aku yakin semua sekolah dan asrama ada cerita seram tersendiri. Malah kalau ceritanya lebih kurang sama sekalipun, bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Ini adalah kerana c...
by nULL & aLteRnate on Oct 6, 2015

Semua Ada!

Salam.Antara sebab aku suka makan di kedai mamak ialah:1) servis yang pantas, dan2) pelbagai pilihan makanan.Namun bak kata orang,hidup tak selalunya indah,langit tak selalu cerah,suram malam tak berbintangitulah lukisan alam.Ini memang hal sebenar y...
by nULL & aLteRnate on Sep 29, 2015

Blog, Basikal & Escapism.

Salam.Sebelum terlupa,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.Dalam browser chrome aku ada satu senarai bookmark blog yang aku selalu jengah dari tahun 2009.Blog ni kebanyakannya aku bookmark sebab isinya yang mantap,ada juga yang menambat hati aku dengan gaya b...
by nULL & aLteRnate on Sep 22, 2015

Debu Jerebu Rabu.

Salam.Jerebu di langit nampak asapnya.Jerebu di hati siapa yang peduli...**ewah**Disebabkan ini post yang sudah dijadualkan lebih awal,aku tak pasti bagaimana keadaan jerebu ketika post ini diterbitkan.Tapi pada masa aku tulis entri ini,jerebu di tem...
by nULL & aLteRnate on Sep 15, 2015

Enam Poin Kosong.

Salam,ini ialah kesinambungan kepada satu entri lalu yang bertajuk Enam Poin Empat.Aku cadangkan kalian baca dulu entri tersebut sebelum terus membaca entri ini.Yup.Aku tahu ada je yang tak baca entri yang aku suruh tu baca tu.Jadi aku letakan rumusa...
by nULL & aLteRnate on Sep 8, 2015

Misteri Peristiwa Di Koridor Sekolah.

Salam.Biar aku bongkarkan satu rahsia mengenai blog ini. Bila kalian ada terjumpa entri tanpa komik dan panjang lebar macam entri ini, ataupun entri tulis tangan macam entri sebelum ini, maknanya sama ada aku sedang sibuk dengan urusan duniawi ataupu...
by nULL & aLteRnate on Sep 1, 2015

Di Anlaki C.

Salam.Tuah jarang melekat pada diri aku......dan aku okey dengannya.Beberapa minggu lepas aku ada join satu peraduan dalam twitter yang dianjurkan satu agensi pengiklanan yang agak dikenali.Arahannya senang:"Win an #xxxxxxxx merchandise set!Just tell...
by nULL & aLteRnate on Aug 25, 2015

Telefon Berbunyi Ring Ring Ring...

Salam.Siapa baca tajuk entri ni dalam irama lagu 'Telefon Berbunyi' angkat tangan!**angkat tangan**Jadi biar aku pendekkan cerita.Salah satu misi jangka panjang aku yang pada orang biasa mungkin akan kata aku ni kuat berangan tapi sebenarnya aku betu...
by nULL & aLteRnate on Aug 19, 2015

Apa Aku Buat Bila Internet Tiada...

Salam.Kebanyakan orang akan kata internet adalah ciptaan manusia yang terbaik selepas penemuan penicillin.Tapi aku rasa, aku rasalah, ciptaan manusia yang terbaik ialah burger.Minggu lepas,kawasan rumah aku mengalami gangguan talian telefon selama se...
by nULL & aLteRnate on Aug 11, 2015

Zhitty Zit.

Salam.Jangan risau.Kali ini bukan lagi entri raya.Tapi...lebih kepada aftermath kepada raya.Suatu pagi,aku melihat muka di cermin.Ada satu jerawat durjana besar merah menyala hinggap di muka."Jerawat pun nak kecoh ke, C?"Macam ni,aku pandang jerawat...
by nULL & aLteRnate on Aug 5, 2015

Seminggu Berhari Raya.

Salam."Alaa, C. Entri raya lagi? Bosan arr bro!""Tak habis lagi ke raya kau ni?""Kontang idea letteww..."Tuan-tuan dan puan-puan,pengajaran hari ini ialah KEPENTINGAN TIMING.Timing is everything.Disebabkan hari raya tempoh hari jatuh pada hari jumaat...
by nULL & aLteRnate on Jul 28, 2015

Baju Raya dan Soalan Raya.

Salam.Selamat hari raya.Macam mana kalian beraya?Ada timbang berat badan tak pagi raya pertama tempoh hari?Kalau kalian follow aku di twitter @cerolian,kalian akan tahu yang aku hanya beraya di KL pada hari raya pertama.Kami hanya boleh balik kampung...
by nULL & aLteRnate on Jul 21, 2015

Diari Ramadhan Aku : Baju Baru

Salam.Dah tahu dekat-dekat nak raya ni trafik blog agak lengang,yang pergi publish entri dengan 4 komik dah kenapa?Apakan daya, idea datang mencurah pada masa yang tak sesuai.Kadang-kadang aku rasa aku ni agak kurang bijak...The thing isaku tahu manu...
by nULL & aLteRnate on Jul 14, 2015

Diari Ramadhan Aku : Tahu

Salam,berbuka puasa adalah seperti berhari raya kecil.Ianya dirai atas kejayaan berpuasa seharian.Maka berbuka puasa seorang diri samalah seperti beraya seorang diri.Kita rai seorang diri. Tiada teman. Tiada kawan.Maaf kalau sedikit melankolik.Aku pe...
by nULL & aLteRnate on Jul 7, 2015

Cerita Ramadhan Minggu Lepas.

Salam.Entri ini panjang. Sila bertahan membacanya.Ramadhan boleh menjadi penyebab untuk (mini) reunion bersama kawan-kawan lama.Kalau nak diharapkan waktu lain, bila diajak berjumpa catch-up cerita,masing-masing sibuk dengan alasan 'ada komitmen', si...
by nULL & aLteRnate on Jun 30, 2015


Trending Topics

Close