Blog Posts - Yummy Tummy



Asam Laksa Paling Sedap Di Dunia!

Hola!Aku bukan la peminat asam laksa. Aku tak makan asam laksa dua tiga tahun pun aku tak kisah. Kiranya asam laksa tu makanan yang sangat mustahil aku nak cari haha. Suatu hari tu tetiba mama (mil) beli asam laksa. Tengok kuah asam laksa tu macam me...
by Miss Volvo on Jul 1, 2016

Laksa Paling Sedap Di Dunia!

Hola!Aku bukan la peminat laksa. Aku tak makan laksa dua tiga tahun pun aku tak kisah. Kiranya laksa tu makanan yang sangat mustahil aku nak cari haha. Suatu hari tu tetiba mama (mil) beli laksa. Tengok kuah macam menarik je. Aku pun coba la sikit..
by Miss Volvo on Jul 1, 2016

Glory 78 Steamboat & Snack Corner, Cameron Highlands

Halo?Malam pertama kat Cameron Highlands, boiren bawa iols makan steamboat kat Glory 78 Steamboat & Snack Corner. Full house kau.Boifren nak makan steamboat untuk panaskan badan. Ada dua pilihan, tom yam or chicken soup. Dah tentu weols pili...
by Miss Volvo on Mar 25, 2016

Ole-ole Dari Turkey

Hola!Abang angkat I dari Turkey nak datang Malaysia. Dia bukan rakyat Malaysia yang menetap di Turkey tapi dia memang warganegara Turkey :)Dia tanya nak ole-ole apa? I jawab apa-apa je la hehe.Tadaaaaaaaaaaaa.. ni la ole-ole dari Turkey!Perfume Empor...
by Miss Volvo on Jan 5, 2016

Ramly Burger Naik Harga

Hola!Sebelum ni I selalu beli burger ramly. Sedap dan murah punya pasal kan mesti la I suka. Harga sebiji burger ala carte RM2.80 je. Makan sebiji pun dah kenyang. Tu yang buat I puas hati tu haha.Baru-baru ni beli burger ramly tetiba je dah naik har...
by Miss Volvo on Dec 6, 2015

Cuti Melaka : Cendol Jam Besar (Clock Tower)

Setiap kali I bercuti kat Melaka I wajib datang makan cendol kat sini hehe.Fuhhhhh sedap gilaaa!!Macam-macam jenis cendol jual kat sini. Cendol ice cream (RM3.80), cendol durian ice cream (RM4.50), cendol durian pulut (RM4).Aahhhhhhhh semuanya sodapp...
by Miss Volvo on Dec 5, 2015

Makan @ Mohd Chan Abdullah

Hola!Hari ni iols nak cerita pasal makanan hahaha. Miss Volvo dan makanan berpisah tiada. Tagline penting tu haha. Okay okay hari tu iols dengan boifren makan kat Restoran Mohd Chan Abdullah kat Kelana Jaya.Ayam sweet and sour. Omg sedap!!Nasi goreng...
by Miss Volvo on Nov 16, 2015

Macadamia Waffeln

Habt Ihr manchmal auch so richtig Lust auf Waffeln? Bei mir ist das meistens Sonntags früh der Fall. Wenn ich welche mache, dann sollten sie aber richtig lecker sein, genau wie diese hier.     Zutaten: 240 g Mehl 60 g ungesalzene Macadamianüsse...


Trending Topics

Close