roseharissa Profile

Nora

Join Date:
2013-01-23

Blogs Owned

Art, illustrator, novel, vector art, majalah APO?

Visit Follow

Other Tags: vector potrait, novel rose harissa

Latest Blog Posts

  • Rindu Itu Cinta - 4
    on Sep 25, 2013 in Rindu Itu Cinta
     draw in Adobe Illustrator CS3, credit with permission: FATTAH AMIN ZURYA pandang aku dari hujung rambut sehingga ke hujung kasut. Kemudian, mata dia kembali naik memandang muka aku dengan kening bertaut. Macam ada benda tak kena aje.
  • Rindu Itu Cinta - 2
    on Sep 23, 2013 in Rindu Itu Cinta
       *hero credit (with permission) to : Fattah Amin “PSSTTT…Nisa, mamat yang pakai baju merah hati, kat meja depan tu dari tadi asyik pandang ke sini aje…” Hanim berkata dengan suara separuh berbisik. Bibirnya diusahakan sedaya m...
  • Rindu Itu Cinta - 3
    on Sep 23, 2013 in Rindu Itu Cinta
     draw in Adobe Illustrator CS3, credit with permission: FATTAH AMIN “AL! Bangun!” Rozan berteriak keras mengejutkan aku yang sedang enak berlingkar atas katil. Aku bergerak malas, bukan mahu bangun sebaliknya mencari posisi yang l...
  • RINDU ITU CINTA - 1
    on Sep 10, 2013 in Rindu Itu Cinta
    Salam...  Sebenarnya RIC ni cerita lama. Tapi aku revamp balik guna POV1. Cover pun tukar sebab baru jumpa lelaki yang sesuai untuk jadi Al-Hadi. Ini Fattah Amin ...Hero Remaja 2011/12. Aku tak pernah tau pun pasal dah tak baca majalah remaj...
  • Guy Next Door - Last
    on Aug 15, 2013 in Guy Next Door
    Perbincangan tiga penjuru sedang berlangsung. Suasana ruang tamu rumah Mak Cik Umi dan Pak Mid terasa berbahang walaupun aircond dan kipas terpasang serentak. Melambunglah bil elektrik rumah Pak Mid ni… Perhatian aku lebih kepada Fandi. Dia dah ge...
  • Dari mass market ke underground = BERSARA?!
    on Jul 8, 2013 in Voice out
    Salam buat semua...Ini bukan entri Guy Next Door... hehe... Kalau baca tajuk di atas, rasanya sesiapa yang selalu ada kat pages RH akan aware perkara ni. Gua cakap gua dah malas menulis. Gua dah penat. Gua nak go underground dan menulis di blog sa...
  • Guy Next Door - 19
    on May 20, 2013 in Guy Next Door
    Yahuuuu… hari ni mak dengan abah balik dari Mekah! Taklah aku rasa macam anak yatim lagi kat rumah ni… hahaha… Aku jingkrak-jingkrak sorang diri dalam bilik.  Entah mengapa aku rasa tak sabar sangat nak jemput mak dengan abah. Mungkin seb...
  • Guy Next Door - 16
    on Apr 30, 2013 in Guy Next Door
    AKU tak pasti samada tindakan aku ni betul ke tidak. Tapi aku memang ikut apa kata hati aku suruh buat, pujuk Kris dan pergi jumpa Kris! Rentetan daripada itu, sekarang, aku dah terpacak depan bangunan pejabat Kris. Sambil bersandar pada kereta, aku...
  • Guy Next Door - 15
    on Apr 18, 2013 in Guy Next Door
    MANGKUK tingkat dah aku cuci. Malas nak simpan lama-lama kat rumah. Takut terlupa nak pulangkan, aku pun merajinkan diri pergi ke rumah Mak Cik Ton.  Tapi bila dengar suara riuh-rendah di dapur rumah Mak Cik Ton, segan pulak rasanya nak tunjukk...
  • Tatasusila anak muda zaman social network...
    on Apr 15, 2013
    Saranghaeyo, Arumi... waktu diberi tugasan untuk buat novel berkonsepkan hallyu oleh penerbit sampai dipanggil masuk meeting bagai, aku tak pernah expect novel ni memberikan impak pada budak-budak sekolah. Ni, bukan aku perasan atau syok sendiri... n...
  • Lelaki Sebelah Rumah @ APO?
    on Mar 15, 2013 in Cerpen APO?
    Cerpen ni dah lama sebenarnya... keluar kat majalah APO? isu #246... tahun 2009. Time ni guna samaran lain untuk cover kekosongan ruangan cerpen biasa, illustrasi pun kartunis Cendol yang buat, sebab brader Lolo dah tak menulis kat APO? lagi... ...
  • Guy Next Door - 14
    on Feb 25, 2013 in Guy Next Door
    DARI luar rumah, aku ­dapat dengar suara Kris ­menyanyi. Serba salah pulak aku nak hantar mangkuk ­tingkat berisi lauk-pauk ­untuk dia. Tapi ­memandangkan dah niat nak bagi kat dia, maka aku pun masuk ke halaman dapur ­rumahnya ­melalui pintu...
  • Kisah Mak Yowmi dan anak² Chinese New Year
    on Feb 22, 2013 in Voice out
    Mak Yowmi... haaa... nama dah macam bibik aje kan?  Sebenarnya Mak Yowmi ni bukanlah sesiapa... dia hanyalah seekor kucing betina yang suka bertenggek mintak makan kat tingkap dapur rumah aku ni sejak sebulan yang lalu. Kami pun bagi ajelah mak...
  • Guy Next Door - 13
    on Feb 22, 2013 in Guy Next Door
    LEGA rasanya bila Fandi dah jelaskan sebab musabab ­kehilangannya yang tiba-tiba dari hidup aku. Fandi kata, dia memang tak perasan aku. Yang dia peluk tu sepupu dia baru sampai dari London. Berkali-­kali dia ­bersumpah, siap nak cium kaki aku. He...
  • Guy Next Door - 12
    on Feb 19, 2013 in Guy Next Door
    EIDETIC memory - ­biasanya ­dirujuk sebagai memori ­fotografi, adalah satu istilah ­psikologi atau ­perubatan, lebih ­ditakrifkan ­sebagai keupayaan ­untuk menarik balik imej, bunyi, atau objek ­dalam ingatan dengan ketepatan yang melampau.
  • Guy Next Door - 11
    on Feb 18, 2013 in Guy Next Door
    MAK dengan abah dah ­selamat memasuki ruang ­perlepasan antarabangsa bersama ahli ­rombongan umrah yang lain. ­Tinggal aku termangu-mangu. Macam tak percaya bila difikirkan, dalam masa dua minggu lebih dari sekarang, aku akan bersendirian kat rum...
  • Guy Next Door - 10
    on Feb 18, 2013 in Guy Next Door
    AKHIRNYA... genap seminggu Fandi lenyap macam ditelan bumi. Cuti hujung minggu aku yang biasanya dipenuhi dengan ­aktiviti dating + tengok wayang + ronda-ronda sampai ke malam, ­akhirnya berlalu dibawa angin! Akibatnya, aku memulakan ­kerja pada...
  • Guy Next Door - 9
    on Feb 18, 2013 in Guy Next Door
    ESOKNYA, waktu baru aje sampai pejabat, aku singgah ke meja Mia. Laju aje aku buka mulut tanya Mia, “Beb, kau dah add ke guy next door aku tu?” “Amboi? Ayat tu macam nak claim guy next door tu kau punya aje?” “Huh! Ke situ pulak kau! Aku...
  • Kalau tak bisa memuji janganlah mencaci...
    on Feb 15, 2013 in Kartun
      Pada suatu petang cuti Tahun Baru Cina... kami meronda-ronda di sebuah kawasan perumahan banglo...   Sebagai orang yang pernah belajar senibina, mulut aku memang tak henti buat komen selari... bajek macam haibatttt la sangat kekdahnya...
  • Mandi dengan hantu?!
    on Feb 13, 2013 in Seram APO?
    Ni cerita lama kat APO? tahun 2003... sajelah aku 'up' semula kat sini sebagai promosi, bagi sesiapa yang bosan baca cerita cinta aku, boleh cari Majalah APO? sebab sampai sekarang aku masih berkarya kat situ... Cerita gabungan kisah benar masa kat...
1
Blogs
0
Followers
0
Following