husnahamizan Profile

Husna Hamizan

Join Date:
2013-02-22

Blogs Owned

" Menggunakan internet untuk menyampaikan maklumat Islam, menyampaikan suara Islam dan.. memperlihatkan Islam merupakan satu jihad utama " - Petikan Daripada Kitab Fikh al- Jihad.. Karangan Prof. Dr. Sheikh Yusuf Al- Qaradhawi

Visit Follow

Other Tags: fikrah, tazkirah, muhasabah, husnahamizan, adorable syafiq

Latest Blog Posts

  • Transit Cinta
    on Mar 30, 2013
    Saya mahu kasih saya sampai kepada mereka.....buat insan yang memiliki cinta dalam nuraninya......buat jiwa yang mencintai jalan dan perjuangan ini...ABAH.MAMA.ALONG.ADIK.KONCO-KONCO RAPAT.BATALION SEUMUR SEBAYA.SEPUPU SEPAPAT, SAUDARA MARA TERHEBAT.
  • Untuk Panglima
    on Mar 29, 2013
    Untuk berjalan bersamakuHanya doa ku pinta untuk membantuMoga kau dan aku dalam kerahmatanNya selalu.Tak perlu khuatir,aku akan datang sendiri mencarijika takdir Allah mengatakan itu pasti.kerana yang dirancang adalah yang terbaikuntukmu,Untukmu Pang...
  • Janji
    on Mar 28, 2013
    Tegap pohon kerana akar,Tegap kasih kerana ikrar,Teguh akarnya, pohon takkan bongkar,Teguh ikrarnya, kasih takkan ingkar.
  • Mama.
    on Mar 27, 2013
    Mama, apa khabar denganmuDi sini ku merindukan kamuKu harap kasihmu takkan berubahKerna kasihmu kan bawa ke syurga.Mama apa khabar denganmuKu harap kamu baik selaluKu rindu dengar suara indahmuKerna dirimulah semangat hidupku.Mama ampunkan segala dos...
  • Terindah.
    on Mar 27, 2013
    Haura' Aniqah- Kumpulan Nasyid Asrama Telok Panglima Garang 2012.Hehe. carilah saya, jumpa saya dapat ferrero rocher. hahahaha :DDi waktu subuh sunyiSepi tanpa suaraMensyahdukan hati ini...Di pelarian ini yang kita impikanMengharap RedhaMu ya Tuhan..
  • Segmen : 300 Blogger
    on Mar 27, 2013
    Klik Banner !
  • Wordless Wednesday
    on Mar 27, 2013
    ...
  • Jauh.......
    on Mar 25, 2013
    Salam Alaykum.Kita mungkin perlu berjauhan lagiuntuk menghukum rasa hatiagar tahu menghargaitahu nilai dirinamun syaitan galak mengusikdan aku bergasak menegakkan dinding akhirhingga termeterainya janji dan cerialah luh mahfuz meraikan lafaz akad kam...
  • Konsep Gelas
    on Mar 25, 2013
    DO IT YOURSELF !Kosongkan gelas.Bahan- bahan :1. Gelas.2. Air kosong.Cara :1. Isikan gelas penuh dengan air. Hati- hati, jangan sampai tertumpah.2. Setelah hampir penuh, isikan lebihan air yang sama ke dalam gelas tersebut.Apakah pemerhatian yang kit...
  • Trend Facebook
    on Mar 24, 2013
    PEREMPUAN1. Post gambar sendiri.2. Letak caption - "saye gemuk, saye tak cantik macam awok awok awok sumerrrr"3. Kelip- kelip mata, tunggu orang puji.P/S : Langkah ini sesuai untuk gadis yang betul- betul kurus je. Saya bet !LELAKI1. Post gambar send...
  • Segmen: Saya nak doodle dari MH!
    on Mar 24, 2013
    Klik pada banner di atas untuk join !Salam Alaik,Mira !Saya impikan doodle seperti ni : *cewah ayat :3- Berhijab #EDA6ED- Berbaju peplum #FA66D5- Berkain #000000- senyum nampak gigi.- lain- lain ikutlah mana yang Mira rasa sesuai :)Hehe, Sorry kalau...
  • Wordless Wednesday #3
    on Mar 20, 2013
    Lelaki adalah Qawama buat wanita.Qawama. Pelindung. Protector. Our other half. Every lady's personal version of knight in shining armor. Verse 34 Surah An-Nisa. ...
  • Wordless Wednesday #2
    on Mar 20, 2013
    “Hidup hanya ada erti pada yang bahagia.” Hai manusia,sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang lelaki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling mengenal. Sesungguhnya orang yang pal...
  • Wordless Wednesday #1
    on Mar 20, 2013
    I wish tomorrow I happy like this " live well or hell, I will choose ... May Allah bless me....” ...
  • Qawama {Pelindung} Part4 |husnawrites|
    on Mar 19, 2013
    "Assalamualaikum", sapa Dayana untuk jemaah kelas Zikir.Haura masih berdiri di belakang pintu.Meraup muka.Debar dan gelisah.Ahhh. Betulkan niat, Haura! Bisik hatinya."Cikgu, boleh saya berjumpa dengan Zikir Amsyar ?", Dayana memohon izin."Silakan", s...
  • Saya Rasa....
    on Mar 19, 2013
    Pagi yang lazim dijangkiti kedinginan, saya cenderung berpeluk tubuh sendiri berselang kucupan hangat ke bibir secawan koteh; KOPI + TEH, dan itu mengghairahkan.Menyarung palazo deretan butang di tengahnya, Memaksa kemeja polos menutup...
  • Kejamnya ?
    on Mar 19, 2013
    Dua perkara yang kejam di dunia dari pandangan mata saya.Pertama, manusia.Kedua, rindu yang bermaharajalela.Kalau lah ada penawarnya.Kalau lah.
  • Segmen : Hijrah Itu Indah
    on Mar 17, 2013
    Klik poster di atas, untuk sertai !Alhamdulillah, ini hidup saya.Saya seorang gadis Islam yang masih hanyir dan busuk kerana masih kurang perfume imannya. Sungguh, kadang iman saya ada di tahap petala kelapan, adakala juga kurang daripada itu.In...
  • Segmen Jom Pilih Hadiah
    on Mar 16, 2013
    Bismi Allah, Salam Alaykum :)Tekan pipi comel perempuan atas ni untuk join segmen ni !Okay, perempuan yang cute atas ni meminta saya memilih hadiah. Halamak wehh, sape je taknak. haha.Okay, den torai :1. Dress           ...
  • Penjaga Blog
    on Mar 15, 2013
    Salam Alaykum !Header baru - separa dan hampir-hampir hidup segan mati tamau. Haha. Okay, sepanjang pemergian saya nanti ke Kem PLKN Geo Cosmo,  Kuala Kubu Bharu, haa inilah header yang akan menjaga blog saya, Kitab Online saya.TAHPAPE...
1
Blogs
0
Followers
0
Following