RiverstoneGirl Profile

Alam

Join Date:
2016-02-12

About
All about the Sincere...and loyalty
My Social profiles

Blogs Owned

Kisah kehidupan diri dan isu semasa

Visit Follow

Other Tags: Isu Semasa, Kisah Anak Nakan, Riadah, Makan, Kesihatan dan Petua

Latest Blog Posts

  • Rusia - Pertempuran di Aleppo BERAKHIR.
    on Dec 14, 2016 in Home
    Salam Luahan dari Puan Alam,Walaupun tak berapa berani nak ambil tahu kes peperangan yang berlaku di Aleppo sebab takut dengan bencana yang berlaku disana namun jari jemari yang kecil ni ingin jugak berkongsi dengan pembaca tentang kekejaman Rusia ya...
  • Gila : Ubah Wajah Jadi Syaitan Betina
    on Dec 12, 2016
    Hi Netizen,Dasyat sungguh orang putih ni...Bila stress dengan familyTak sangka pulak sampai macam ni sekali dia ubah muka dia dari cantik dan elegan kepada wajah seumpama syaitan ciptaan dia sendiri..Menakutkan...bak kata omputih ..Creepy kot..Puan A...
  • HOTEL : Ibis Styles Kuala Lumpur Fraser Business Park
    on Dec 12, 2016 in Hotel Ibis Pudu SVC
    Hi Entri,Short Vacay December , Puan Alam dan Suami menginap di hotel yang baru dibuka berdekatan dengan LRT Chan Sow Lin.Wajah Depan Hotel Actually kami ingin ke IKEA Cheras dan membeli belah serba sedikit untuk kelengkapan rumah.Jadi Suami mem...
  • Burger NJoy Ayam Goreng Meletop
    on Dec 7, 2016 in Burger NJoy penang
    Pulau Pinang Syurga makan..Sape setuju??Sila sambung baca..hihi Ok kalini Cik Alam nak story hal gerai ni yang dah beroperasi lebih setahun.Tapi baru berkesempatan Cik Alam menerjah usai pulang dari kerja.Gerai mula beroperasi pada jam 700 malam...
  • Burger NJoy Ayam Goreng Penang
    on Dec 7, 2016 in Burger NJoy penang
    Pulau Pinang Syurga makan..Sape setuju??Sila sambung baca..hihi Ok kalini Cik Alam nak story hal gerai ni yang dah beroperasi lebih setahun.Tapi baru berkesempatan Cik Alam menerjah usai pulang dari kerja.Gerai mula beroperasi pada jam 700 malam...
  • Design Village Penang
    on Dec 6, 2016 in design village
    Shopping Complex tumbuh bercambah di Pulau Pinang ni. Tambah lagi satu shoping complex dibahagian tanah besar.Design Village diberi nama.Mudah je nak cari guna waze hehe..Tapi Cik Alam boleh tunjuk direction dari Jambatan kedua Pulau Pinang paling de...
  • HOT SPOT Penang : Design Village Penang
    on Dec 6, 2016 in design village
    Shopping Complex tumbuh bercambah di Pulau Pinang ni. Tambah lagi satu shoping complex dibahagian tanah besar.Design Village diberi nama.Mudah je nak cari guna waze hehe..Tapi Cik Alam boleh tunjuk direction dari Jambatan kedua Pulau Pinang paling de...
  • Warna Warni Pesta Pulau Pinang 2016
    on Dec 5, 2016 in Pesta penang
    Hi Netizen,Bulan melawat Pesta Pulau Pinang sudah bermula..Minggu ni Pulau Pinang minggu hujan di malam hari..So sebelum nak mengunjung kene dengar dulu la kajian cuaca ya...Kalau tak rugi je nak singgah masuk ke tapak pesta.Bayaran macam biasaDewasa...
  • KOLEKSI KANAK-KANAK DIDI AND FRIENDS MURAH.
    on Dec 5, 2016 in Didi and Friends
    End of years ni banyak offer and diskaun,Tak ketinggalan promosi pakaian dan mainan kanak-kanak bertemakan kartun Didi and Friends.Cantik2 jugak pakaian yang dijual , murah dan berkualiti.Cik Alam share link dari Izooka ni untuk pembelian secara onli...
  • Padah suka mencuci kereta di kedai ?
    on Dec 2, 2016
    Hi Entri...Cik Alam ni jenis kereta buat stok kasut . Sebab mudah nak jejalan kemana mana dan suai kan kasut dengan pakaian.So penuh la ruang belakang tu dengan kasut2 tumit tinggi , sneaker , slipper takde jenama main hentam je asalkan selesa dan ka...
  • Antara 10 Tips Paling Awesome Untuk Hilangkan Bosan Dekat Rumah !!
    on Dec 2, 2016
    Hola Entri...Menghilang kan stress dan tension ada pelbagai cara.Dan salah satunya lepak tengah cerita korean bersiri..itu bagi Cik Alam la..Tak pun , singgah night market Batu Feringghi beli DVD Bluray yang cerita satu DVD ada 4 atau 6 movie tu...ha...
  • Terkini di Net : Gorilla menyanyi sedap weyhh!!
    on Dec 2, 2016
    Hi Entri...Agaknya sebab ramai sangat yang dok smule merata . Ade la jugak makhluk ni nak menyanyi sesama dengan netizen.Agaknya ..suara dia sedap tak?Click image untuk ramai lagi kengkawan dia berkaroke lepas kan tension di rimba ..
  • Kenapa Pati Ikan Haruan Hanyir?
    on Dec 2, 2016 in kesihatan
    Hi Entri..Cik Alam nak share sikit Bagi mak2 yang harus lalui selepas bersalin adalah seisi berpantang selama 44hari..atau lebih untuk menjaga kesihatan dalaman dan badan .Bagi Cik Alam  pulak yang harus melanggah (minum) pati ni sebab ingi...
  • Hokaido Baked Cheese Tart now at Penang
    on Dec 1, 2016 in hokaido makan
    Hi Entri...Cheese Tart !! Cheese Tart!! ..Actually dah start jual di Queensbay lebih kurang few month.Tapi Cik Alam baru sempat sharing and post sebab baru sempat merasa tart tu.Seindah khabar dari rumors around, memang sedap .Shoplot nak cari mudah...
  • Berhabuk dah ni....
    on Dec 1, 2016
    Hi Entri...Uishh ..lama betoi la tak update blog..sampai satu semangat seru nak delete blog...Sayang la nak delete ..bukan mudah nak karang cherita macam2 n sharing info kat semua.Pernah tak blogger lain rasa macam tu..kekadang tak de story sangat na...
  • Pandora Gift Voucher RM700!
    on Aug 9, 2016 in semasa
    Hi Entri...Dengar je "Pandora" , kita dah boleh imagine gelang yang simple berbentuk bulat-bulat..Bersambung dari untaian pelbagai bentuk menarik..Alam suka jugak gelang ni , tapi tak la addicted sangat untuk memilikinya.Dengan corak yang cantik dan...
  • POTLUCK RAYA @ OSRAM
    on Aug 3, 2016 in makan
    Hi Entri..Time kerja tak berapa nak banyak ni boleh la Cik Alam mengemas cerita kelmarin di office process tech..mengedit foto2 mana yang sempat Cik Alam snap sebelum bekas kosong. (''  ,)Potluck yang mengenyangkan saat Syawal yang kian meninggg...
  • ELAK MENATAP SKRIN HANDPHONE SEBELUM TIDOR ...
    on Aug 1, 2016 in tips kecantikan
    Hi Entri...Bahaya penggunaan cahaya skrin LED tanpa kita sedari , sebab tu la kita dinasihatkan elak menatap skrin telifon ketika ingin tidur.Cik Alam tak cakap lepas je...ini berdasarkan fakta yang dijelaskan oleh Penerima Anugerah Nobel dalam...
  • TERJEBAK : HOW STRONG IS YOUR WEBSITE?
    on Jul 29, 2016
    Hi Entri...Blogwalking harini ke dalam Blogger Lea Aleeya iaitu Tuan tanah kepada >> http://sotskirt.blogspot.comTerjebak ke dalam link yang dikongsikan oleh Puan Lea kita ni untuk menilai tahap kekuatan website yang Cik Alam buat ni..1st...
  • Segmen Bloglist Sotskirt.blogspot Ogos 2016
    on Jul 29, 2016 in Giveaway
    Assalamualaikum wbt..Segmen Bloglist Sotskirt.blogspot Ogos 2016  |  Bermula bulan depan, Lea akan update bloglist sebulan sekali. So dengan itu, sebulan sekali akan ada segmen bloglist untuk mencari bloglist baru. Jika...

Favorite Blogs (16)

1
Blogs
0
Followers
0
Following