intansaffyna Profile

Intan Saffyna

Join Date:
2016-12-11

About
lifestyle Blogger
My Social profiles

Blogs Owned

Malaysian Blogger and Lifestyle Blogger

Visit Follow

Latest Blog Posts

  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 12 : Tips Kecantikan
    on Dec 20, 2016 in Cabaran Blogging Tips Kecantikan
    Salam Ladiess ♥ Bila sentuh bab kecantikan, mesti semua orang nak cantik pada wajah saja, tapi tidak pula fikir pada anggota yang lain, walaupun ianya jugak penting untuk kecantikan menyeluruh. betul tak?? tapi tu sesengah pandangan saja. nak...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 11 : 5 Lagu Cinta Kegemaran
    on Dec 18, 2016 in Cabaran Blogging Febret Song
    Salam Ladiess ♥waw! lagu cinta. oleh kerana dah berapa hari terskip entry blogging challege ni, aku malas nak taip panjang. dah lah baru balik kenduri. penat , tak larat , mengantuk. tapi disebabkan aku kena cari lagu cinta kegemaran, so aku nak bu...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 9 : Selfie' sampai lenguh
    on Dec 18, 2016 in Cabaran Blogging My Self
    Salam Ladiess ♥Hi,hmm aku failed dah! aku dah skip tajuk ni. sebab musabab adalah rahsia.kahkah. tajuk kali ni best sebab kita akan syok sendiri dan perasan bila selfie. dari dulu lagi aku suka selfie tapi tak tahu pulak bila tangkap gambar sendiri...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 10 : Vision Board' Pengasas
    on Dec 18, 2016 in Cabaran Blogging
    Salam Ladiess ♥untuk vision tahun ni ada yang belum tercapai dan yang dapat dicapai pun sudah. alhamdulillah berkat doa , usaha dan tawakal inshaallah Allah bantu. yang belum capai tu boleh bawak ke next year. (Aku nak skip sementara tajuk ni...
  • Tips : Mengatasi masalah period pain
    on Dec 16, 2016 in Info Anda Tips Kesihatan
    Salam Ladiess ♥Pernah rasa sakit akibat senggugut? Pernah rasa betapa sakitnya senggugut..sampai tak boleh nak duduk, nak berdiri lama pun sakit, baring pun tergolek sini sana. Kaki rasa kejang, perut memulas, pinggang sakit..mungkin pernah dirasai...
  • Giveaway by Pulsera MY
    on Dec 15, 2016 in Give Away
    Salam Ladiess ♥TARIKH: 12 DISEMBER 2016 - 16 JANUARI 2017  Hi, dengan ini saya nak ajak semua join Giveaway yang pertama sekali saya buat bersempena dengan NEW YEAR BRACELET COLLECTION BY PULSERA MY yang hanya akan mula dijual pada tarikh...
  • New Year Giveaway by MF
    on Dec 15, 2016 in Give Away
    Salam Ladiess ♥ Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.KLIK BANNER UNTUK JOINHadiah:Grand Top Referral : RM100Weekly Top Referral : RM20(21hb, 28h...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 8 : Fashion SayaSalam Ladiess ♥Rasa nak skip je tajuk ni.. haaha. boleh? sebab aku takde gaya nak berfashion. betul tak de. kalau aku gantikan dengan fashion anak aku boleh kan.. apa yang anak aku pakai aku jugak yang fashionkan dia, jadi tak salah lah kan.. ...
  • DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA
    on Dec 15, 2016 in Give Away
    Salam Ladiess ♥1. Buat entry dengan tajuk: DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA 2. Like page ni:   3. Follow instagram ni (for those yang ada instagram). Alaaa 3 ig je :D @ainulaqma @eesbeenatura @premiumbeautiful_expert 3.WAJ...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 7 : Apa Yang Saya Baca
    on Dec 14, 2016 in Cabaran Blogging
    Salam Ladiess ♥aduh! part ni paling lemah sebab aku bukan seorang ulat buku. pernah baca novel pun zaman jiwang dulu masa bujang.. boleh la feeling leleh. sekarang ni dah tak dapat nak himpun masa untuk membaca. tak dan haih! oleh itu, untuk e...
  • Rahsia Disebalik Cube Ais
    on Dec 14, 2016 in Info Anda
    Salam Ladiess ♥Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia. Banyak sungguh fakta kelebihan ais. Secara saintifik, dalam blog ini telah diterangkan dengan lebih mendalam dalam katagori Teori Tekanan. Secara ri...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 6 : My LoveSalam Ladiess ♥Rasa tercabar betul, hari ni aku lewat lagi update entry cabaran blogging, kalau bukan disebabkan aku follow low ni, dah lama aku tido sasama dengan anak aku. tapi apa kan daya walaupun pun terlewat masih lagi sempat kalau aku taip l...
  • Cukur rambut pertama kali ;)
    on Dec 12, 2016 in Putera Mikaell Danish
    Salam Ladiess ♥#trowback, selepas belek² gambar dan fikir entry ape yang nak masuk kali ni, terus ternampak gambar danish tengah cukur rambut. first time buang semua rambut selepas lahir. tapi selepas akikah baru botakkan. masa tu danish baru...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 5 : Apa Ada Dalam Bag Saya
    on Dec 12, 2016 in Cabaran Blogging Intan Suka update
    Salam Ladiess ♥ waw! dah masuk hari kelima aku ikuti cabaran blogging ni, tapi kali ni aku agak lambat sikit publis entry. sebab musababnya aku agak malas nak selongkar apa ada dalam handbag, bila buka bag ja pasti amik masa dua hari baru sete...
  • Kelebihan Mandi Malam
    on Dec 12, 2016 in Info Anda
    Salam Ladiess ♥Mandi Malam.🛀 Ni tabiat aku, kadang-kadang aku suka mandi waktu malam, rasa selesa sangat sebelum tido, tapi ada yang mengatakan mandi malam tak elok, ya aku akui ada kala benar kenyataan tu, manakala ada bagusnya jugak mandi mala...
  • Selamat Hari Kemerdekaan yang ke-59 | 2016Salam Ladiess ♥ kembali lagi dengan cerita #trowback, anak umi dah 1 tahun 7 bulan (31082016). umi dah bercadang awal-awal nak bawak pegi tengok bunga api, memandangkan anak umi dah besar dah pandai tengok dan pandai bercakap. umi nak danish g...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 4 : Tips Kemas Rumah
    on Dec 11, 2016 in Cabaran Blogging Tips
    Salam Ladiess ♥ sunday adalah masa paling sesuai untuk mengemas, tapi di hujung tahun macam sekarang selalu banyak jemputan kenduri, jadi masa mengemas terhad, masak pun tak payah sebab dah kenyang makan nasi kat kenduri. cuma bagi aku bab ni...
  • Selamat Hari Kemerdekaan yang ke-58 | 2015Salam Ladiess ♥selamat hari kemedekaan anak umi, gigih umi beli bendera babanyak semata-mata nak buat baju merdeka sudirman. semangat sangat umi tau. tapi nenek danish yang jahit ni.. exited umi bila dah siap baju ni. malam esok nya merdeka um...
  • Cabaran 30 Hari Blogging | Day 3 : Tempat Makan Best
    on Dec 10, 2016 in Cabaran Blogging Food Review
    Salam Ladiess ♥Jenuh fikir tempat best, boleh dikatakan semua tempat yang aku pernah pergi makan tu best, makanan sedap, servis baik. tapi kat sini aku pilih satu je la sebab tempat ni yang aku selalu pergi ulang² tanpa rasa jemu. tambah...
  • Tak nampak pun chatbox?
    on Dec 10, 2016 in Blog Problum
    Salam Ladiess ♥Dari bulan lepas lagi aku pasang chat box bagi memudahkan sapa² yang masuk blog ni senang nak tinggalkan link blog, sebab aku nak cari blog kengkawan baru, memandangkan aku baru je dapat join dunia blogging ni semula. tapi sejak dar...
1
Blogs
0
Followers
0
Following