nuarx Profile

Join Date:
2010-03-17

Blogs Owned

Gaji Sendiri merupakan blog yang menawarkan informasi berkaitan dengan pemasaran internet(internet.. marketing), blogging serta informasi berkaitan dengan seo.

Visit Follow

Other Tags: buat duit dengan facebook, buat duit dengan blog, perniagaan internet, bisnes internet, cara buat duit di internet

Latest Blog Posts

  • Produk Pertama GajiSendiri ?
    on Jun 18, 2010 in Berita
    Assalamualaikum WBT. Salam hormat kepada rakan-rakan serta pengunjung blog ini. World Cup sudahpun tiba. jadi mana satu pasukan pilihan anda ? :) Saya cenderung ke arah pasukan Brazil. Tapi tak fanatik mana. Walaubagaimanapun, gol pasukan Brazil temp...
  • Kawan, Jangan Tertipu Di Internet
    on May 24, 2010 in Tips penipuan di internet
    Fuh, agak ‘berhabuk’ juga blog gaji sendiri ini. Dah lama saya tak update memandangkan saya sedang praktikal buat masa ini. Nasib baik ia hanyalah praktikal semata. Tak lah terlalu rindukan subjek-subjek di universiti sangat. Sebab saya m...
  • Saya Masih Seorang Pembaca
    on May 9, 2010 in Offtopic Perniagaan internet Tip
    Bila kawan-kawan bersiap-siap untuk ke tempat kerja, saya hanya tersenyum. Cuti juga aku hari ni. :) Jadi, azam saya adalah untuk fokus pada projek panduan rahsia yang sedang saya majukan sekarang ni, disamping tak menjejaskan keperluan lain yang tur...
  • Rahsia Pelawat Yang Ramai ke Blog
    on Apr 29, 2010 in Review pelawat tambah teknik
    Sebelum ni, saya pelik mengapa ramai orang yang dah berkerja suruh saya sambung belajar selagi mampu sebelum melangkah ke alam pekerjaan. Tak bestkah alam kerja ni? Mengapa mereka nasihatkan macam tu? Kalau nak cakap kurang duit, tak mungkinlah. Mere...
  • RM20 Untuk Ayah
    on Apr 19, 2010 in Offtopic kisah nasihat renungan
    Saya masukkan entri kali ini ke dalam blog GSC sebagai satu renungan kepada diri saya sendiri serta sahabat-sahabat yang akan mendirikan rumah tangga tak lama lagi. Walaupun jealous dengan mereka, tapi masa saya belum sampai lagi. :) Jadi kepada saha...
  • Asas Pendaftaran Program Affiliate
    on Apr 13, 2010 in Affiliate asas daftar program
    Salam sejahtera kepada sahabat-sahabat yang mengunjungi blog ini. Dalam entri kali ini, insyaAllah, saya akan tunjukkan asas pendaftaran program affiliate jika anda berminat menjana pendapatan di internet menerusi teknik ini. Program affiliate merupa...
  • Walking With The Wise Entrepreneur
    on Apr 9, 2010 in Review buku patric chan
    Alhamdulillah, saya baru tiba di rumah semalam dan ketika menulis entri ini, baru sahaja bersarapan dengan nasi beringin. :) Kalau nak tahu keenakan nasi beringin, jemputlah datang ke Muar. Selain dari mee bandung, anda boleh try nasi beringin. Dala...
  • Komisyen Dan Buku Dah Sampai Rumah
    on Apr 7, 2010 in Offtopic buku komisyen
    Petang semalam, abah saya call. Saya ingat ada informasi penting. Rupa-rupanya cuma nak beritahu yang satu kiriman berbentuk buku dah tiba di rumah saya dengan selamat. Tajuk buku tersebut ialah “Walking With the Wise Entrepreneur” hasil...
  • Teknik Mudah Affiliate: Sure Berkesan?
    on Apr 6, 2010 in Review teknik mudah affiliate
    Berikut adalah serba sedikit mengenai Ebook Teknik Mudah Affiliate yang baru sahaja dilancarkan oleh saudara SmartZul dari SmartUsaha.com. Ia berkaitan dengan teknik viral menggunakan ebook. Walau semua orang tahu teknik ini, namun dengan teknik ini,...
  • 10 Faktor Anda Gagal Dalam Temuduga
    on Apr 4, 2010 in Tips kerja lulus temuduga
    Alam pelajaran sudahpun tamat dan kini menyusul pula alam pekerjaan. Sedikit demi sedikit, perjalanan hidup anda mula berubah dan menjadi semakin panjang. Petandanya adalah anda dan ramai graduan lain akan memulakan satu perlumbaan mencari kerjaya id...
  • Facebook Mania: Buat RM10K di Facebook
    on Apr 1, 2010 in Facebook facebook mania
    Rakan saya, Ammar Zahar baru sahaja mendedahkan rahsia bagaimana beliau buat RM10,000 di facebook baru-baru ini. Apa yang pasti, beliau bukanlah menggunakan teknik scam seperti teknik login facebook dapat RM100 tu. Apa yang Ammar gunakan adalah tekni...
  • Pengalaman Manis Muncul di Berita HarianAntara pengalaman yang mungkin orang ramai idam-idamkan adalah muncul di akhbar arus perdana bukan? Saya boleh dikatakan bernasib baik sebab dapat peluang macam ini pada akhir tahun lepas ketika menjadi penganjur satu program berbentuk charity di UIA...
  • Kita Kembali Kepada Asas Affiliate
    on Mar 29, 2010 in Affiliate asas affiliate
    Beberapa hari yang lepas, saya berbual-bual dengan dua orang rakan saya yang menaruh minat untuk menjana pendapatan di internet. Sebelum ini mereka tidak tahu yang saya sebenarnya usahawan internet. Ini kerana, saya masih mengekalkan ciri ‘bawa...
  • Sumber Logo Percuma
    on Mar 24, 2010 in Grafik logo percuma
    Entri kali ini akan mendedahkan satu sumber untuk anda dapatkan logo-logo yang eksklusif dan terbaik untuk anda gunakan di dalam bisnes anda. Logo-logo ini boleh anda miliki secara percuma. Mungkin ada yang tercari-cari sumber untuk menghasilkan logo...
  • Rahsia SEO Dan Keyword – Siri 2
    on Mar 15, 2010 in SEO kata kunci keyword
    Dalam siri pertama artikel ini, saya telah mendedahkan beberapa tip permulaan bagaimana menghasilkan keyword yang mampu meletakkan blog anda di laman utama enjin carian. Jadi, dalam siri ke-2 ini, saya akan berkongsi pula jumlah keyword@kata kunci ya...
  • 7 Cara Buat Duit Dengan BlogDalam artikel terdahulu, saya telah mendedahkan 5 cara buat duit dengan blog. Namun, dua lagi idea menerjah ke minda saya beberapa hari yang lepas berkenaan dengan cara-cara buat duit dengan blog. Jadi entri ini merupakan entri penambahbaikan bagi en...
  • Download Produk Percuma Patric Chan
    on Mar 12, 2010 in Review internet to income percuma
    Dalam entri kali ini, saya ingin menceritakan kepada anda kisah seorang usahawan internet yang telah mencapai kebebasan kewangan sebelum beliau mencecah usia 30 tahun lagi. Beliau adalah Patric Chan dan saya akan nyatakan beberapa faktor mengapa and...
  • 9 Cara Melajukan Blog Anda
    on Mar 8, 2010 in Blog Tips Tip
    Saya pasti ramai blogger yang menginginkan pengunjung datang ke blog mereka. Namun, pengunjung pasti akan berasa hampa sekiranya blog kita sukar untuk dipaparkan. Apa sebabnya ? Bagaimana cara melajukan blog kita agar pengunjung yang hadir suka untu...
  • Theme Wordpress Pertama Dilancarkan!
    on Mar 5, 2010 in Blog Theme wordpress
    Salam sejahtera sahabat-sahabat sekalian. Alhamdulillah, setelah sekian lama ‘berangan-angan’, akhirnya theme wordpress pertama keluaran Gaji Sendiri dihasilkan. Jika anda ingin download dan menguji theme ini, anda boleh lakukannya sekara...
  • Paypal Untuk Pembayaran Facebook Ads
    on Mar 1, 2010 in Berita Facebook Facebook Ads paypal
    Facebook dilaporkan akan menggunakan Paypal sebagai salah satu daripada sistem pembayaran yang akan digunakan bagi menyewa ruangan Facebook Ads mereka. Dua syarikat gergasi maya dunia ini, Facebook dan Paypal, telah bersepakat untuk mewujudkan kerja...
1
Blogs
0
Followers
0
Following