yulan Profile

nur wirda

Join Date:
2010-06-29

Blogs Owned

More bout Food

Visit Follow

Other Tags: food, Resepi

Latest Blog Posts

  • ✺ contess missyaniabdullah ✺
    on Jun 30, 2010 in contess
    1st time joint contess nmekasih ye pada Cik yani sebab ajak jointsekadar suka-suka je nkorang pun boleh jointg tengok kat blog si cantik manis n ye missyaniabdullahsuka PIC nkenangan di PLKNdi HITAM PUTIH kan sebab kulit masing-masing dah semakin gel...
  • ✿ cara untuk dapatkan sambal yang sedap ✿
    on Jun 30, 2010 in petua
    mudah jekalau terbeli cabai kering yang lurus tukorang goreng duludengan minyak panaspastu baru rebusdan mesin kan* jenis aku, aku camporkan dengan bawang besar seulas, dan 2 keping asam keping...
  • ♥ Nasi Tomato ♥
    on Jun 30, 2010 in emak nasi
    nyummy..peberet aku tau..mudah tuk orang BUJANGResepi Nasi ~ untuk 6 orang makanbahan-bahan 3 pot beras (air 3 pot)3 sudu besar tomato puree1/2 tin susu cair1 biji tomato 1 biji lobak merah ~sesuai tuk aku yg x makan lobak4 sekawan (bunga cengkih, bu...
  • ✿ Cara untuk dapatkan kuih kembung ✿
    on Jun 28, 2010 in petua
    ini adalah cucor udangsebenarnya..aku pun x berapa tau sangattapi setelah diuji dan di kaji dicuba dan terus mencubaakhirnya, aku berjaya!!aku xmo kedekut ILMUaku kongsikan dengan korang semuakorang bancuh kuih mcm biasa,selalu orang letak YISaku let...
  • ♥Ikan Bilis Nam Heng♥
    on Jun 24, 2010 in ayza melayu
    Maaf...tiada Gambar...♥♥ •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•♥♥ Ikan Bilis Nam Hengdi adaptasikan oleh seorang GuruBahan-bahanIkan Bilis [ikut kehendak sendiri]Cili Padi ( dipotong) [ikut suka ja nak banyak mana]Bwang Besar (dipotong...
  • ♥Bengkang Roti♥
    on Jun 23, 2010 in bengkang
    bahan-bahan :5kupang santan1 cawan ayaq1 buku roti gardinear1 tin kecik susu cayaq1/2 cawan gulacara membuat :ceraikan roti tersebut..masukkan santan, ayaq, susu cayaq, gula..kacau bagi sebati..bagi kembang roti tu..boh dalam bekas dan bakaq.. dalam...
  • ♥kek batik biskut meri♥
    on Jun 23, 2010 in kek
    Sedap dan lazat......kek kegemaran sekeluarga...bahan-bahan3/4 cawan mejerin/planta1/2 cawan gula halus1 bungkus biskut meri..yang dlm RM 41 cawan milo3 biji telor1/2 cawan susu caircara membuat1. pukul mejerin dengan gula sehingga kembang2. masukkan...
  • ♥Burger Kids♥
    on Jun 23, 2010 in kudapan
    bahan-bahan:1 keping Roti burger1 keping ayam burger1 biji telor1 keping cheese2 sudu besaq sayoq kobis yang telah dicincang jadi dadusedikit sos cili dan mayonissedikit sos tiram dan rempah dagingcara memasak:1 potong roti menjadi 2..2 bakarkan roti...
  • ♥BiHuN IkaN MaSiN♥
    on Jun 23, 2010 in abah sepetang
    n resepi.. dari ayahanda tercinta..resepi orang bujang.. mesti cuba tau...bahan2:=1/2 ekor ayam... diambil isi sahaja.. tulang jangan dibuang1/3 ekor ikan tengiri masam.. ambil isi..cabai melaka... ikut kehendak masing25 ulas bawang putih.1 1/2 paket...
  • Mengenali SF
    on Jun 23, 2010 in pengenalan
    PengenalanAkhirnya.. setelah berfikir panjang..saya yang bernama Wirda Ayuni @ Yulan. Telah membuat 1 keputusan yang pasti untuk mencipta BloG istimewa khas buat teman-teman semua.. disini saya sertakan RESEPI @ RSF yang telah saya cipta dan create k...
  • ♥spaghetti versi yulan♥
    on Jun 23, 2010 in barat
    hah.. korang mesti cuba k...sodap sehingga menjilat jari...ok lah.. moh kita start dengan bahan2,...bahan A5 biji cabai melaka @ cili padi (klu nak pedas lagi.. tambah lagi)2 biji cabai kering1 biji tomato..1 tin kecik tomato puri...1/2 cawan airbaha...
  • ♥Kek Coklat Moise♥
    on Jun 23, 2010 in kek
    wow... sedap sangat-sangat kek n..yang penting.. kurang maniskorang try kkat sini aku sertakan sedikit resepi..bahan-bahanbahan A3 biji telur1 cawan kecil minyak masak2 cawan kecil gulabahan B2 cawan kecil tepung gandum1/2 cawan kecil serbuk koko1 su...
  • ♥BiSKuT GoReNG♥
    on Jun 23, 2010 in abah kudapan
    haha...resepi n aku wat time sarapan or makan petang..mudah dan sedap.. resepi dari ayahanda ku..bahan2...5 keping biskut kering1 biji telursedikir sos cili.. klu nak boh sos lain pun xpa..cara memasak...1. patah2 kan biskut kering tu...2.. panaskan...
  • ♥puding keremal♥
    on Jun 23, 2010 in puding
    nyummy...suka benor puding n.. lazat...buat khas tuk kak zura..bahan-bahanbahan A5 biji telor gred A5 sudu besaq gula1/2 tin susu cair1/4 cawan kecil tepung kastad ( mesti yg sudah dibancuh dgn air k)1 sudu kecil esen vanilabahan B1/2 cawan gula1/4 c...
  • ♥roti johan♥
    on Jun 23, 2010 in emak kudapan
    bahan2...roti...(xkesah, roti gardiner boleh, roti burger boleh, roti hotdog lagi la buleh)daging cincang yang telah di rebus.. (ikut kita nak banyak atau sket)telor 2 bijibawang besar yang di cincangdaun sup sedikit yang dicincangsos cilisos ladamay...

Favorite Blogs (1)

1
Blogs
0
Followers
0
Following