visal Profile

Visar Korenica

Join Date:
2010-07-19

Blogs Owned

Islamic Poetry in Albanian language

Visit Follow

Latest Blog Posts

 • Viktimë e kohës
  on Jul 22, 2010
  Besnik JahaRri në shtrat i shtrirë, veç presJo, nuk jam gati të vdesPres një zë që të thërrasE atij zëri t’i vihem pasS’e di se për ku ai zë do t’shkojëUnë veç do ta ndjek, s’do ta lëshojëDo t’i vihem pas se i lodhur jamNë...
 • FËMIJËRIA
  on Jul 22, 2010 in Bota jone
  Ardita KajtaziPse aq më largfëmijërisë që jam Aq më largTë jetuarit jetës jam.Pse?
 • O këngë e shpirtit tim
  on Jul 22, 2010 in Vdekja dhe varri Bota jone
  Besnik JahaO këngë e shpirtit tim Mos më jep psherëtimën e dashurisë së vjetërMos më ëndrro dashurinë e kotëMos më shpreso fatin e kapur pas të ardhmesMos më klith zë nga vuajtjaMos më fishkëllo për gëzimin që kisha dikurMos mu a...
 • Fuqia e buzëqeshjes
  on Jul 6, 2010 in Bota jone
  Argjend Xhelili Di të shkruaj shum e të them pakMundohem me brishtësinë e fjalëve të miaTa shpreh fuqinë e buzëqeshjes tëndeE gjithë ajo që bluhet në kokën timePeshon më pak se një grimë e asaj që zihej në zemrën tëndePo vërtitem...
 • Dy pika në hapësirë
  on Jul 6, 2010 in Frymezim
  Argjend XheliliNuk kam pasuri, pallate e paraJam ky që më shihni, ju që më njihniPo më i lumtur do isha sikur të mos kem asgjëE të ndihem që kam c’do gjë Se sa të kem çdo gjë e të ndihem sikur nuk kam asgjëSepse çdo gjë që ë...
 • Edhe kjo është jetë
  on Jul 6, 2010 in Frymezim
   Besnik JAHANë vendin tim s’jam i lirëSi i huaj n’vendin tim jetojTë mirës i them e mirëTë keqen me dëshirë luftojMbi dheun tim, të babës timPo jetoj si n’dhe të huajKam mbetur kështu jetimPadrejtësisë shumë po i druajE thë...
 • Emrat tanë
  on Jun 30, 2010 in Bota jone
  Besnik JAHAN’parkun e qytetit unë, tiI gdhendëm emrat në një fletëPo fleta u shkye e ç’mbetiNë këtë jetëE pata shkruar dhe emrin tëndEdhe në murin e dhomës simeÇdo ditë e shikoja atë vëndMe plot gëzimeMe emër tëndin poezi pata...
 • Lutje Hënës
  on Jun 30, 2010 in Frymezim
 • Ku të takoj ty
  on Jun 30, 2010 in Bota jone
  Besnik JAHATë takova,Në ëndrrat e mia të gjata.Në horizontin e diellit.Mbi tokë duke lindur dita.Në vesën e livadheve, në pranverë.Në borën e bjeshkës së Sharrit.Në jetën time duke shetitur,Me ty…Kisha bërë rrugë të gjatë udhë...
 • Dëshmitar i kohës
  on Jun 30, 2010 in Bota jone Frymezim
  Besnik JAHAJam një dëshmitar i kohës pështirëDishmitar i kohës me vetë dëshirëDo të flas pa masë, gjersa t’më dëgjojnëDo të thërras injorantët dijen ta kuptojnëSi dëshmitar i kohës pasi që jamArgumente mjaft dhe të fuqishëm i...
 • Nëna
  on Jun 27, 2010 in Bota jone
  Arta IBRANIPër NJERIUN që pa më të mirën në mua;Për NJERIUN që ishte mur kur më vinte të përplasem në të;Për NJERIUN që më mësoi si të fali e të mos dorëzohem kur kam frikë;Për ATË që rrinte pa gjum kur unë ëndërroja;Për N...
 • MIKU I MIRË - 4
  on Jun 24, 2010 in Bota jone Frymezim
 • Për dashurinë
  on Jun 20, 2010 in Frymezim
  Hevzi ZEQIRIShenjtëria e dashurisë, -Mesi i zemrës së rinisëNuk ka çmim për dashurinë;As s’është blerë, as s’është shitë.Dashuri pas dashurieVetëtimë pas vetëtimeI vjen mësazhi HyjnorÇdo zemre në krahëror.Dashuria nuk është...
 • Kërkesë për miratim drejtësie
  on Jun 17, 2010 in Bota jone
  Besnik JAHAO ti mall i lumturuar që më dogje porsi flakëNë mendime i hutuar shikoj njerëzit tash në dallgëNë mendime po kërkoj një pishtar për udhëtimTash e disa vjet kërkova e ende jam në kërkimDhe ti loti i syrit tim që pikon i shoq...
 • Një trung bujar përreth me kusarë
  on Jun 17, 2010 in Bota jone
  Besnik JAHAO ti degë e trungut tim të tharëPse më jep petal si nga loti i larëPse ma fsheh zemrën e trungut bujarO ti degë e trungut tim të tharëO ti syth i vogël i degës së dalëPse më rri i heshtur ashtu pale-palëPse nuk i tregon ti t...
 • SOT - NE DHE JETA
  on Jun 13, 2010 in Bota jone
 • Dua
  on Jun 12, 2010 in Frymezim
  Besnik JAHADua të shohE s’jam e lirë të shikojDua te dëgjojPor veshët m’I kanë mbyllurDua edhe të udhëtojE jam e mbyllur në kafazDua dhe të mendojPor mendimet m’I burgosënDua të këndojPor gojën ma mbyllin me t’dy duartDua edhe t...
 • Dua
  on Jun 9, 2010 in Frymezim
  Ardita KAJTAZIEdhe sotSi dikurDua të këndoj,Po të tjerët këngën ma ngatërrojn.Edhe sotSi dikurDua të hedh valle rreth botës.Po sot bota po hedh valle rreth meje.Edhe sotSi dikurDua të jem.
 • Bota pa dashuri
  on Jun 7, 2010 in Bota jone
  Hamdi NUHIJUShterpet çdo ndjenjëKarshi bukurisë sateNën lëvozhgat e brengaveOscilon kjo fjalë…Bota e hidhur e mbytur në llomin e budallakisëKërkon rikthimin në epiqendërAty ku dashuria luan rolin e mirësisëDhe jo nxitjes për djallëzi...
 • Fjalët e tij
  on Jun 7, 2010 in Islam Bota jone
  Hevzi ZEQIRIU nisa detit me valë,Për Zotin tim.U nisa rrugës pa kthim,Në vendin tim t’arrij.Atje ku bien vëllezërit e mi;Atje ku për çdo ditë,Vajton i shkreti fëmi.... ... ...Prisja dallgët e larta,Ja, erdhi bisha-njeri.Barot dhe flakë...

Favorite Blogs (1)

1
Blogs
0
Followers
0
Following