apisv2 Profile

Mohd Hafis

Join Date:
2010-08-05

About
I am a student ( University Teknikal Malaysia Melaka ) currently taking a degree in communications and multimedia.
I have experienced present multimedia product and design.

Blogs Owned

1 - Blog Apis

This blog featuring a variety of tutorials, such as Photoshop, Flash, Maya 3D, after effects, and.. others. In addition, this blog also provides tips and tricks for new bloggers. Moreover, This blog.. contains stories of creative cartoon created by me.

Visit Follow

Other Tags: blog tips, nuffnang, blog tips, blogger, blogspot

Latest Blog Posts

  • Salah Siapa ?Salah Siapa ? Salam sejahtera kepada semua pembaca...Kalau korang tengok gambar kat bawah paham dak? kalau paham korang memang kreatif ;)Subtopik kali ni aku nak ketengahkan:Jangan rasa kita hebat (ujub)Jangan hina orang lain yang berbuat baikJa...
  • Cerita Pasal BercakapCerita Pasal Bercakap Salam kepada semua pembaca, semalam aku cerita pasal diam. skang aku nak cerita pasal bercakap plak...hehehe. Kurang bercakap melainkan apa yang perlu sahaja merupakan salah satu tanda orang berbahagiabestnya....;)abu terte...
  • Cerita Pasal Diam
    on May 18, 2011 in cartoon pendiam cerita diam
    Cerita Pasal Diam Salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca, kali ni aku nak cite satu kisah berkenaan dengan diam.Penah dengar dak falsafah tentang diam?Diam itu orang kata bodoh?abu seorang yang pendiamPada satu hari seorang ustaz sedan...
  • Cerita Pasal Bersin
    on May 17, 2011 in bersin cartoon cerita
    Cerita Pasal Bersin Salam dan selamat sejahtera kepada semua pembaca. Pertama sekali nak tanya kat korang, penah dengar dak ayat falsafah ni?Kita berjalan jantung berjalan, kita tidur jantung berjalan,Kita berhenti jantung berjalan, jantung berh...
  • Cerita Pasal Busking
    on May 16, 2011 in busking cartoon
    Cerita Pasal Busking Salam kepada semua pembaca, wa teringat pasal zaman era 90an. Dimana kegemilangan muzik-muzik rock berkumandang di jalanan. hahah..Kalau lu orang tengok Filem Rock lu paham la cite2 zaman kegemilangan rock.Dulu boleh la kala...
  • Maharaja Lawak Minggu Ke-7 3gp
    on May 15, 2011 in maharaja lawak
    Maharaja Lawak Minggu Ke-7 3gpSalam kepada semua pembaca...saje nak share ngan korang lepas aku dh convert Maharaja Lawak Minggu Ke-7 ke 3gp. File ini achive. Ade 6 kumpulan seperti Jozan, Jambu, Balas, Amir, Nabil, Sepah.Jangan lupa password ny...
  • Amalan Kejuruteraan FKM
    on May 15, 2011 in amalan kejuruteraan
    Amalan Kejuruteraan FKMSalam kepada semua pembaca, pada hari ke 4 kami pelajar Fakulti Teknologi Maklumat(FTMK) beralih ke Fakulti Kejuruteraan Mekanikal(FKM) selama 3 hari lagi. Pada hari pertama 12 Mei 2011 kami di ajar menggunakan CES 2011 EDUPACK...
  • Selamat Hari Guru
    on May 14, 2011 in selamat hari guru cartoon
    Selamat Hari GuruSalam semua. Di kesempatan ini , aku rasa masih sempat nak ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru seluruh dunia yang banyak berbakti meluaskan ilmu pengetahuan, terutama sekali kepada cikgu2 aku kat Sekolah Kebangsaan LKTP, Seko...
  • Hari Ke-2 Dan Ke-3 Amalan Kejuruteraan
    on May 11, 2011 in amalan kejuruteraan
    Amalan KejuruteraanUtem Kampus BandarFakulti Pengurusan Teknologi Dan Teknologi KeusahawananPada hari ke-2 , wa start moto pkol 8 setengah pagi, nak citer skit dalam perjalanan ade la sebuah kete Proton Exora bukan men x lagi kat jalan raya. Orang la...
  • Hari Pertama Amalan Kejuruteraan
    on May 9, 2011
    Hari Pertama Amalan KejuruteraanSalam kepada semua pembaca, semalam merupakan hari pertama amalan kejuruteraan. Kenapa? Sukatila aku nak citer.. wakaaka...Semalam wa belajar Microsoft Project. Sebelum ni dah blaja subjek system developtment. Skang bl...
  • Selamat Hari Ibu
    on May 7, 2011 in cartoon selamat hari ibu
    Selamat Hari IbuSalam dan selamat sejahtera. Di kesempatan ini saya nak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu seluruh dunia terutama sekali ibu saya. Semoga ibu saya dan ibu yang lain berada dalam keadaan sihat sejahtera, bahagia dan gembira ;).h...
  • Page Speed Online
    on May 6, 2011 in kelajuan blog page speed blog tips
    Page Speed OnlineSalam sejahtera kepada pembaca sekalian, wa tgh usha-usha StumbleUpon. Pastu wa pasan page speed online dari googlelabs. Jadi wa nak share gak same lu olang...Page speed online bukan kira bape banyak data transfer per saat. Tapi dibe...
  • Mari Menari !
    on May 6, 2011 in cartoon tarian tarian tradisional
    Tarian Tradisionalusop ngan abu yang sedang asyik menariSalam dan selamat sejahtera  kepada pembaca semua. Kali ni wa pon bosan2 gak, wak wt la tajuk mari menari.Pada masa sekarang ni wa rasa kurang dah yang mengamalkan tarian tradisonal. Sebab...
  • Download Maharaja Lawak 3gp
    on May 5, 2011 in maharaja lawak Download
    Download Maharaja Lawak 3gpSalam kepada pembaca, wa boring2, wa tolong convertkan dan share ngan korang video maharaja lawak 3gp.Tapi wa xconvert semua terus. convert satu2 pkai adobe premier. video yg lain wa update kemudian.. hope korang enjoyyy..h...
  • Cerita Pasal GuliCerita Pasal GuliHassan Juara Guli Peringkat Rumah Kuning di Kampung TimunSalam, kepada pembaca. dan selamat sejahtera. Tengah2 wa duduk bosan2 belek laptop. Tiba-tiba datang satu idea . Wa nak cite pasal permainan tradisional. Dulu dh besa dh wa men...
  • Video: Osama Bin Laden
    on May 3, 2011 in News latest latest news
    Osama Bin Laden Salam kepada semua pembaca. Tadi wa usha2 news kat Google Reader. Wa tengok punya la meletup-letup US buat news pasal Kematian Osama Bin Laden. Wa baca punya baca. US seronok dengar khabar kematian Osama. dengan kosa kata "Justic...
  • Apa itu RSS Feeds ?
    on May 2, 2011 in rss feeds blog traffic blog tips
    Apa itu RSS Feeds ?apa itu rss feedsSalam kepada semua pembaca. dan selamat sejahtera. Nak terangkan sedikit pasal RSS feeds. Kepada sape yang dah tahu kene lebih tahu ;p. RSS feeds adalah cara popular bagi mempromosikan artikel atau kandungan b...
  • Cerita Pasal Snooker
    on May 2, 2011 in cartoon cerita
    Cerita Pasal SnookerSeman pemain snooker terkenal Kampung LalangSalam dan selamat sejahtera kepada pembaca..Tadi tiba-tiba aku nak buat post pasal snooker...Lepas dah buat gambar kat atas, tak da idea lak nak tulis pasal per. Apa-apa pun pada masa se...
  • 7 Teknik Mencari Pembaca Setia
    on May 1, 2011 in blog tips
    7 Teknik Mencari Pembaca Setiapaham kan situasi di atas ;p1. Pertama sekali mestilah fokus kepada subjek dan topik yang sesuai melalui kategori kandungan blog anda. Contohnya kalau blog anda menceritakan tips dan tutorial; janganlah plak korang cerit...
  • Cerita Pasal Kalkulator
    on Apr 30, 2011 in cartoon cerita statistik katun
    Cerita Pasal Kalkulatorjangan sampai terlupa lagi bawak kalkulatorPada suatu hari Abu ada peperiksaan Statistik, Abu seorang yang rajin belajar. Malam  tu seharian dia belajar bersama-sama kalkulator beliau. Kalkulator Abu banyak berkhidmat kepa...

Favorite Blogs (29)

1
Blogs
1
Followers
0
Following