NagaHensem Profile

Join Date:
2008-12-11

Blogs Owned

Kod, kord, chord, chords gitar Melayu, Malaysia, Indonesia, Dan Singapore. Antara artis Aizat -.. Hanya Kau Yang Mampu, Sahabat, Imran Ajmain - Seribu Tahun, d'Masiv - Cinta Ini Membunuhku,.. Hazrul Nizam -Kaulah Segalanya dan banyak lagi

Visit Follow

Other Tags: Chords, Guitar, Kod, Kord, Gitar

Latest Blog Posts

  • Apa Lagu Sentimental Yang Best?
    on Jul 17, 2011 in Author Message
    Salam semua, dah berminggu aku cuba cari lagu sentimental yang takde lagi kat blog atau website lain. Ape lagi ye lagu yang ada dalam album-album artis Malaysia dan Singapore yang belum diketengahkan lagi? Lagu dari Indonesia tak usah cakap lah ... b...
  • Yuni Shara - Sepi
    on Jul 1, 2011 in Malaysia Yuni Shara Chords Indonesia
    Salam semua ... lama dah rasanya tak update apa2 kat sini. Maklumlah, busy dengan undergraduate final project tahun lepas dan sekarang sambung master la plak. Last sekali update kod gitar masa bulan Disember 2009 dan sekarang dah hampir 1 tahun 7 bul...
  • KPTM - Politeknik Malaysia
    on Dec 22, 2009 in Lain-lain Malaysia
    Fuhh ... baru habis hampir RM 100 tukar tali untuk 2 gitar dengan polish sekali .. isk isk isk .. bangkrup . Satu gitar kapok (tali murah) dan gitar elektrik-akustik satu lagi dengan tali addrio anti karat .. baru la sedap nak main semula, tali x ker...
  • Saje je nak update blog .. :P~
    on Dec 13, 2009 in Author Message
    Salam semua ... akhirnya ada gak peluang update blog ni. Maklumlah lama tak main gitar semenjak masuk semester 5 ni, ditambah lagi dengan cerita-cerita dan OST Korea yang makin melambak untuk didownload. Kemudian ada plak game online Mafia Wars dari...
  • Aiman - Cinta Terakhir
    on Dec 13, 2009 in Malaysia Chords Aiman
    Aku tertarik dengan lagu Ressa Herlambang - Menyesal yang merupakan lagu tema sinetron Tasbih Cinta (Indonesia). Lirik yang agak sedih dan bermakna bagi aku dan lagu sentimental yang perlahan dan mudah dicari ... :P~ . Tapi seperti yang kita tahu, pi...
  • Geocities Akan Ditutup
    on Jul 11, 2009 in Author Message
    Salam, nampaknya setelah 10 tahun laman web peribadi Geocities yang aku gunakan untuk memaparkan kod gitar yang lebih tersusun akan ditutup pada Oktober 2009 ini. Untuk itu, insyaallah aku akan cuba carikan alternatif lain. Itupun kalau aku mempunyai...
  • Syed Azmir - Padamkan Cerita Cintamu
    on Feb 20, 2009 in Syed Azmir Singapura Chords
    Salam, bertemu kembali :). Hari ni setelah mencuba berkali-kali untuk menunaikan permintaan dari Lyn sekali lagi, akhirnya berjaya juga. Mula-mula dengar nampak macam senang, tapi ada part-part lagu ni yang perlukan daya fokus dan kesabaran yang ting...
  • Alyah - Tak Mungkin Kerana Sayang
    on Feb 14, 2009 in Alyah Malaysia Chords
    Salam, sebulan rasanya tak update blog ni. Maklumlah semester ni ambil kalkulus, jadi bengong sket mengadap buku. Ditambah lagi dengan kelas malam yang tiba-tiba, huru hara nampaknya jadual kali ni. Jadi, harap kepada pelawat-pelawat yang menunggu ko...
  • Imran Ajmain - Selamat Ulang Tahun Sayang
    on Jan 5, 2009 in Imran Ajmain Singapura Chords
    Salam, dan rasanya tak terlewat lagi untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2009. Apa azam anda tahun ini? Dan bagaimana tahun 2008 yang lalu, dapatkah anda semua mencapai impian dan azam anda? Anyway, kepada sesape yang ada request lagu melalui laman...
  • Shima - Ke Pangkuanmu
    on Dec 28, 2008 in Malaysia Shima Chords
    Hi semua, akhirnya dapat juga post kord lagu baru hari ni. Maklumlah, jari-jemari ni sakit lepas cincang daging baru-baru ni. 3 tahun tak makan kuih 'cara' .. fuhh .. dapat juga merasa akhirnya lepas berhempas pulas. Anyway, untuk lagu baru, pet
  • Revalina - Ceritaku
    on Dec 15, 2008 in Revalina Singapura Chords
    Memandangkan ada permintaan dari lyn melalui shoutmix, maka pagi ni aku cuba cari lagu kumpulan Revalina dari Singapore ni. So, godek punya godek, jumpa juga kat YouTube .. dan mulalah aku cari satu demi satu kod ni di pagi yang sunyi sepi ni dan set...
  • Melly Goeslaw & Yusry KRU - Dibius CintaHi semua, macam dah lama tak post kod lagu baru kan .. sorry yek, sebab bz mendownload anime dan lagu English baru .. so, malam ni masa tengok carta Hot FM 30, ternampak title lagu ni, so mulalah cari kod gitar satu per satu .. punya la susah nak mat...
  • Raffi Ahmad & Ayushita - Jangan Bilang Tidak
    on Nov 22, 2008 in Ayushita Raffi Ahmad Chords Indonesia
    Comelnya ayushita ni walaupun rambut dia pelik semacam .. kekeke .. anyway, lagu ni memang best masa memula Raffi Ahmad start nyanyi, sesuai dengar masa tengah rindu orang jauh di sana .. ni yang tak best bila masih solo ni.. kekeke .. :P~Video: Cred...
  • Rossa - Atas Nama Cinta
    on Nov 19, 2008 in Rossa Chords Indonesia
    Yeyyy ... akhirnya page builder di geocities dah elok, so memandangkan aku terasa gembira di malam ini, terimalah lagu dari Rossa - Atas Nama Cinta . Kalau untuk korus tu korang rasa tak berapa sedap guna F#m, korang boleh gantikan dengan A, berpuluh...
  • Sheila Abdull - Mungkinkah
    on Nov 13, 2008 in Sheila Abdull Malaysia Chords
    Mmm .. kenapa la geocities tak boleh guna lagi sampai hari ni, kecewa betul . Anyway, kod terbaru adalah dari lagu Mungkinkah - Sheila Abdull . Lama nak cari chord dia, cuma masa je takde nak pegang gitar ni .. enjoy the song ok, goyang goyang ... :p...
  • Aizat AF5 - Lagu Kita
    on Nov 11, 2008 in Aizat AF5 Malaysia Chords
    Mmm .. nampaknya website geocities dah tak bleh letak hyperlink tetiba, sebaik ada blogspot ni, so boleh tekan dekat structured code untuk dapatkan code yang lebih tersusun ok. Enjoy the beautiful song .. Aizat - Lagu Kita .. :)Video : Credit To wafa...
  • Hazrul Nizam - Kaulah Segalanya
    on Nov 8, 2008 in Hazrul Nizam Singapura Chords
    Fuhhh ... akhirnya dapat jugak aku siapkan lagu Hazrul Nizam nih .. berpeluh la jugak pagi ni .. anyway, enjoy ya .. sentimental betul lagu nih .. kekekeVideo: Credit To bluezombie10 At YouTubeIntro :A D A Bm A G D G AG AKau merubah segalaD BmCinta y...
  • Imran Ajmain - Seribu Tahun
    on Nov 5, 2008 in Imran Ajmain Singapura Chords
    Enjoy the new chords .. click pada link Structured code di akhir setiap code untuk mendapatkan kod yang lebih teratur .. sorry ... :(Video: Credit To 7deadsins At YouTubeIntroG#m F# E F# G#m F# EE C#m F# G#mC#mRelaku menunggumuF# BSeribu tahun lama l...
  • Aizat AF5 - Sahabat
    on Nov 5, 2008 in Aizat AF5 Malaysia Chords
    Salam, kod terbaru di pagi hari ini ialah Sahabat dari Aizat .. untuk code yang sama dan lebih teratur, diharap leh lawati Aizat - Sahabat Susah nak jarakkan kod-kod tu dalam blog ni.. isk isk .. anyway, enjoy ya .. :)Video: Credit To ismyzeal At You...
  • d'Masiv - Cinta Ini Membunuhku
    on Nov 4, 2008 in Chords Indonesia d'Masiv
    Serius, lagu ni punya la susah aku nak cari kod strum part solo tu .. so, kalu rasa2 tak sedap tu, ganti la yek dengan kod korang dan harap boleh bantu maklumkan kat aku perubahan kod yang lebih baik.. dan bagi yang tak tahu kod Em/7 tu, korang leh g...
1
Blogs
0
Followers
0
Following