emieysandra Profile

emiey

Join Date:
2010-12-09

About
i love writing..about my life,
as my own appreciation.
My Social profiles

Blogs Owned

blog is my world, where i share my happiness and also any conflicts.

Visit Follow

Other Tags: remaja, dunia cinta, preschool, emieysandra, friends

Latest Blog Posts

  • Ready To Go! trip to Bali.
    on Mar 11, 2015 in trip 2015 trip to Bali
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Hari ni dah 12 Mac! hari yang ditunggu for our first trip by flight together gituu.   Sebenaranya emy dah update segala persiapan untuk trip ni ikut check box yang dah disediakan awal-awal.  Tapi keka...
  • Welcome Home!!
    on Feb 24, 2015 in cintakufariz
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Alhamdulillah..encik suami dah selamat sampai pagi tadi di Kota Bharu.  Sedihnya tak dapat sambut kepulangan encik suami. Encik Suami pula yang terpaksa datang ke sini sebab emy masih kerja tak boleh nak c...
  • Stress.
    on Feb 22, 2015
    As salam w.b.t Hati menggesa-gesa supaya menghupdate. Lepas tengok Anugerah Meletop mata ni masih belom mengantuk. Minggu lepas adalah minggu yang stressful pada emy. Iyerp..stres dengan masalah kerja, lepas tu batuk..kemudian selsema dan kemudian d...
  • Yoga.
    on Feb 5, 2015 in kesihatan yoga
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Sejak tahun lepas emy sangat sensitif mengenai penjagaan kesihatan sebab tengah trying to conceive (ttc) kan..ada sebabnya kenapa Allah bagi kita ujian.  Cari hikmah di sebalik ujian yang diberi ;)  B...
  • Pilihan mama mama saya!
    on Feb 4, 2015 in kesihatan mak mentua my life my mum vco
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Singgah ke blog kejap dalam sibuk membuat RPH ni.hehe..sebab rindu nak dengar lagu Seluruh Cinta nii ;) Haa..siapa dah tengok MR.PERFECT 10 ni? tak payah angkat tangan :p bikin jelesh ai je..plan nak ke Miri h...
  • Suamiku Mr.Perfect 10Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Sekarang tengah hot dengan filem Suamiku Mr.Perfect10.  Lakonan Lisa Surihani dan Aaron.  Rasa nak tengok sangat, tapi apakan daya...panggung wayang nya nggak ada di sini :( paling dekat ke Miri atau...
  • Kumpulan ke Final Maharajalawak Mega 2014
    on Jan 30, 2015 in Maharajalawak
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Semalam berlangsung semifinal Maharajalawak Mega 2014.  Maharajalawak Mega ni sangat seronok kalau tengok ramai-ramai pastu gelak berjemaah ramai-ramai.  Oh...rindu family la gini >_<" Seminggu...
  • Pak Supir di Bali
    on Jan 30, 2015 in trip to Bali
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Bila dah mula sekolah ni, sy memang dah mula sibuk.  Tambahan, penat melayan keletah anak-anak prasekolah yang comel+nakal.  Alhamdulillah, tahun ni takde la budak yang extreme nakal.  In sha Al...
  • Rekreasi di petang hari.Dulu masa BIG iaitu Bina Insan Guru..bakal-bakal cikgu didedahkan dengan pelbagai aktiviti mencabar termasuklah aktiviti air seperti berenang dan berkayak. Ok..bab berenang kite biarkan di angin lalu sebab tak mencapai keyakinan diri untuk berenang.
  • Yeayyy! dah sekolah
    on Jan 27, 2015 in prasekolah sk meritam skmeritam
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Percaya tak, emy excited betol nak g sekolah. haha..sebabnya kebosanan ya amatttttt~ Harini dah buka sekolah, tapi murid prasekolah masih cuti sebab cikgu dan ppm sibuk mengemas.  Kami berdua sibuk la kem...
  • Cikgu..where are you??Bismillahirrahmanirrahim...As salam... hahaha..sungguh mencuit hati pula kakak kepada Ilma Khalisa yang bernama Umairah ni. kejap kejap mesti tanya..'cikgu..where are you' bila emy hilang dari pandangannya dah anak teacher,dari 4 tahun lagi dah...
  • Pusat Pemindahan BanjirAs salam wb.t Alhamdulillah...dah tiga malam emy menumpang di rumah kawan berdekatan dengan kuarters sekolah.  Hehe...kiranya ini lah pusat pemindahan banjir.wee~ Sebenarnya pusat pemindahan banjir di kawasan ni sangat jauh dan emy yakin...
  • Pengalaman Merasa Banjir.As salam w.b.t Hari kedua merasa banjir di sekolah.  Walllah..entah apa perasaan ni. gembira..risau..semua ada. Tapi percaya apa percaturan Allah s.w.t In sha Allah semua akan okey.  Rasa penat.  Bila dah diberi cuti, rehat je dul...
  • Cikgu..bertahan! - Banjir
    on Jan 20, 2015 in cikguamirah
    As salam w.b.t Rentetan banjir pagi tadi,berlarutan sampai ke malam.  Air makin naik. Emy dengan housemate dan seorang kawan masih d kuarters. Masih tinggal 4 anak tangga ni.huhu..cikgu, bertahan! Rumah pun takde letrik ni. Harap takde binatang...
  • Prasekolahku Banjir
    on Jan 19, 2015 in cikguamirah
    Bismillahirrahmanirrahim..As salam... Hujan dah beberapa hari di kawasan Limbang ni. Banyak sekolah di ulu dah naik air, tak dapat lalu.  Harini air dah sampai di Meritam.  huwaaaa...merasa jugak suasana banjir. Takut...risau...eh ada ra...
  • Wedding Kak Aviana
    on Jan 18, 2015
    As salam w.b.t. Harini emy dijemput untuk ke wedding salah seorang kenalan di kampung. Kenal masa majlis di sekolah la.  Sebenarnya majlis ni dah berlangsung seminggu. ya. Seminggu! Macam-macam jugak adat deols kat sini. Since emy dah stay di k...
  • Tanweer - Tadah Tangan
    on Jan 17, 2015 in berdoa waktu doa mustajab
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Best topik Rancangan Tanweer harini iaitu berkenaan dengan tadah tangan, berdoa kepada Allah S.W.T  sangat sesuai dengan situasi Emy kala ini. Untuk mengingatkan. Ya, doa sudah usaha setakat termampu pun s...
  • Sonata Musim Salju
    on Jan 17, 2015 in cintakufariz encik suami
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Cuti hujung just duduk rumah.  Tenangkan diri yang masih dalam kesedihan sebenarnya. Waktu ni sangat mengharapkan encik suami ada di sisi.  Alhamdulillah, emy antara isteri yang bernasib baik sebab ha...
  • Fikir Positif!
    on Jan 14, 2015 in cikguamirah eg tukar
    Bismillahirrahmanirrahim...As salam... Semalam adalah mimpi ngeri. Rasa down sangat. Di saat kebanyakkan rakan satu batch satu maktab dulu dapat pindah.  Nama Emy adalah nama yang tidak tersenarai sama.  Ya Allah..sakitnya.  Dari pem...
  • Penghujung Hariku.
    on Jan 13, 2015 in cikguamirah eg tukar
    Bismillahirrahmanirrahim..As salam... ni putih efek dari filter instagram..redha la yer mata yang memandang :P Pagi tadi cukup bersemangat emy bersiap untuk ke sekolah.  Tak sabar rasanya nak menghadapi cabaran hari ini. Macam mana pula...
1
Blogs
0
Followers
0
Following