Follow

Humorous and skewed overview on Malaysian politics!

Owner: alamkekal

Listed in: Politics

Language: Malay

Tags: Malaysia, Melayu, Malay, blog melayu, blog Malaysia

Report it


Site Statistics

Unique Visitors Today:
0
Page Views Today:
0
Unique Visitors this Week:
0
Page Views this Week:
0
Unique Visitors this Month:
0
Page Views this Month:
0
Total Unique Visitors:
33,367
Total Page Views:
41,645
Total Hits Out:
204
Traffic Chart

Latest Blog Posts for Alam Kekal

  • RON97 naik 5 sen??Apa cerita ni, mak cik gemuk?! Naik harga minyak senyap-senyap! Takut pembangkang jadikan isu dalam pilihan raya kecil DUN Galas dan Parlimen Batu Sapi ke? Mari kita sama-sama lihat harga barangan asas dan makanan naik ke tak lepas ni. Setahu saya, s...
  • RON97 naik 5 sen??Apa cerita ni, mak cik gemuk?! Naik harga minyak senyap-senyap! Takut pembangkang jadikan isu dalam pilihan raya kecil DUN Galas dan Parlimen Batu Sapi ke?Mari kita sama-sama lihat harga barangan asas dan makanan naik ke tak lepas ni. Setahu saya, se...
  • Hero kembali mengganas!!
    on Nov 1, 2010 in Hero reboot
    Salam kepada semua.. kalau la ada yang masih lawati blog ni.Lama sungguh saya tak update blog ni. Tak, saya belum give up menulis blog lagi. Give up dengan kerja, yes. Dah hampir. Anyway, saya ucapkan selamat kembali menulis kepada diri saya sendiri.
  • Lafaz niat puasa sebulan dan sehari di bulan Ramadhan
    on Aug 10, 2010 in sharing Hero helping others
    Selamat menunaikan rukun Islam yang ketiga kepada semua hamba Allah yang mukallaf. Berikut adalah lafaz niat puasa untuk sehari dan juga lafaz niat puasa untuk sebulan (khusus bagi mereka yang entah macam mana boleh tak terniat untuk berpuasa kees...
  • Malang tak berbau, benda dah nak jadi, dah takdir,.. banyak la songeh parents tu nanti.. bukan dia yang putus jari!
    on Mar 28, 2010 in anak Malaysia tragedi ridiculous
    Hati-hati!! Wabak stupidcow-like parenting kembali mengganas!! A child's hand got stuck in a walkalator (flat, skewed escalator) in Alamanda, Putrajaya, today. The poor child lost a finger or maybe several. I t was horrible. Blood was gushing all ove...
  • Imam Ahmad berasal dari Bangi?
    on Feb 22, 2010 in anak Hero konflik keluarga
    Hahaha.. bukan le Imam Ahmad bin Hambal pengasas mazhab Hambali tu. Ni Imam Ahmad baru umur 6 tahun. Anak lelaki saya. Kisahnya macam ni. Tengah hari tadi, adik no. 3 tiba-tiba tegur saya kat YM ala-ala kecoh gitu, BUZZ, "abg busy tak? ada berita gem...
  • Daftar Kata Nama Baru
    on Feb 18, 2010 in Malaysia kapal selam bahasa funny
    Menurut Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi di sini, kerosakan yang dialami KD Tunku Abdul Rahman adalah kecil dan tidak menjejaskan operasi kapal selam tempur berenjin diesel itu.Tetapi, jelas beliau lagi, kerosakan itu menyebabkan...
  • Tips Memberi Hutang
    on Feb 16, 2010
    Orang ingin berhutang wang dengan anda? Saya nasihatkan anda berhati-hati jika bakal peminjam berjanji akan membayar semula pada sekian hari, sekian tarikh atau sekian waktu. Misalnya, "aku janji akan bayar balik sebulan dari sekarang" atau...
  • Yeah, well.. It didn't happen..
    on Feb 16, 2010
    You know what they say.. "an exodus of attitude is an exodus as well". No. They didn't say that. :p Anyway, the champ is staying. Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
  • Berpanas di Kuala Linggi
    on Feb 6, 2010
    Kami kat resort di Kuala Linggi.. Family day opis wife.. Tengah tengok Selat Melaka.. Ombak menghempas bibir pantai bagai menyatakan sesuatu.. Dan bayu laut pun menyapa mesra kulitku yg mulus.. :p Eh? Itu lanun ke tu?! Sent from my BlackBerry...
Loading Comments...

Comments

{ds_PageTotalItemCount} commentcomments
{pvComments::date}
{pvComments::comment}

Post a Comment

Close