Jahit Manik @ beading Blog Posts

  • Tempahan dan kelas dibuka semula!Akhirnya selesai kami berpindah, jenuh sungguh pindah randah ni ya 😥. Maka dengan demikian, kami menerima semula tempahan jahitan manik untuk individu dan pukal 😉. Siapa yang nak belajar jahit manik, cepat2 la bawak mak ke kakak ke ad...
  • Lokasi baru kedai
    on Dec 7, 2016
    Jom datang ke kedai baru kami di Pusat Komersil Parklane di Kelana Jaya ya.Waktu Operasi:10 am - 7 pmTutup pada:Setiap Ahad  (minggu 1 & 3)Setiap Jumaat  (minggu 2 & 4)Contact Ayu - 017-2836592, Zil - 010-2258942...
  • Kami buka esok!
    on Dec 4, 2016
    Finally we will open tomorrow 😁. Open: 10 am Our new location:E-G-8 Pusat Komersil Parklane Jalan SS7 / 26, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya SelangorLandmark: -Shoplot putih kelabu di belakang KJMC.-Berhampiran Paradigm Mall-Kedai di sebelah...
  • Tutup 23/11 - 3/12
    on Nov 22, 2016
    Sorry kami tutup kedai dari 23/11 - 3/12 ya untuk proses berpindah. Walaubagaimanapun online order masih dibuka 😊Maaf ya 😉Nanti say announce alamt kedai baruThanks 😊. Apa2 boleh contact - Ayu 0172836592Zil 0102258942#debeadsco...
  • Kelas jahit manik asasBeberapa hari lepas saya ada kongsi gambar student belajar jahit chunky beads. Kali ni saya kongsi pula pasal Pn. Sally yang menghadiri kelas jahitan manik asas. Apa beza kelas ni dengan yang chunky beads tu?? Kelas ni special sikit, dari pagi 1...
  • Jom belajar cara - cara jahit chunky beadsAnda berminat nak belajar cara - cara menjahit chunky beads? Ha boleh lah pilih corak - corak yang disediakan oleh kami dan kami akan ajar cara menjahitnya. Senang aja sebenarnya, tak susah pun :) 1 corak ambik masa dalam 1 -2 jam ikut kelajuan...
  • Crumble untuk baju nikah
    on Nov 7, 2016 in baju nikah crumble jahitan manik
    Baju nikah untuk Cik Shahnaz. Crumble di leher dan pearl tabur disekitar leher dan juga montees di bunga-bunga lace, nampak sangat sweet 😊 kan.Congratulation Pn. Shahaz on your wedding. Siapa yang nak buat tempahan boleh buat appointment jumpa Ayu...
  • Bengkel jahitan manik moden MPWK
    on Oct 31, 2016
    Pada 8 Oct lepas, kami di jemput untuk mengajar bengkel Jahitan Manik Moden, program oleh Majlis Pembangunan Wanita dan keluarga (MPWK) yang dirasmikan oleh Dr. Hjh Zahrah A. Kadir di Kuala Selangor.Hampir 50 peserta dari sekitar Selangor dan KL yang...
  • Montees Chain & Bunga sequins.Nampak gayanya bunga - bungaan🌹🌸💐🌺🌻🌼 menjadi trend musim sekarang ni kan? Sana sini orang menggayakan design bunga macam sticker bunga, bunga kain, bunga 3D dan juga bunga sequins.Nak tudung and baju si...
  • Fleur & Butterfly Colection by Niara
    on Oct 20, 2016 in chiffon shawl niara shawl
    Morning 😊.Sekejap je dah hari Jumaat kan. Esok cuti yay! Tapi saya x cuti 😅 kedai buka this weekend kepada yang berminat nak shopping manik atau hantar baju untuk beading.Anyway, check out FLEUR & BUTTERFLY COLLECTION by NIARA! Tr...
  • Debeadscatalog di instagramHi beaders! Check out instagram baru kami khas untuk catalog manik2 kami sahaja. Follow @debeadscatalogChunky beads updated catalog ada disitu dan barang2 baru 😉.
  • Belajar jahitan manik terkini
    on Sep 15, 2016 in Kelas Jahitan Manik
    Hi beaders!Ramai yang mengeluh tak dapat nak join full day kelas, so kami sediakan short kelas untuk anda semua. belajar based on design yang anda sukai.Akan ada banyak lagi design yang menyusul. So tak yah nak pening2 kena belajar sepanjang hari ya...
  • Wedding Gown
    on Sep 8, 2016
    Musim naik pelamin dah dekat, masih tercari - cari tukang jahit manik? Hantar saja kepada kami gown kahwin, dress kahwin, baju nikah, atau bridesmaid pun boleh juga, meh kami touch up baju anda sehingga berkilau - kilau dengan design yang elegan...
  • Koleksi terbaru Niara - Fleur Collection. Jom follow!
    on Sep 6, 2016 in chiffon shawl keknis niara shawl
    Terbaru dari Niara - koleksi shawl - shawl yang dihalusi dengan rekaan manik oleh kami.Ada 4 design terbaru, Likes dan follow page Niara atau pun instagram Niara_fashion untuk mendapatkan maklumat terkini ya.#niara #bubbleprinteds...
  • Kelas jahit manik Basic Khamis niKelas jahitan manik untuk basic pada khamis ini, kepada siapa - siapa yang berminat masih boleh join kelas basic.Untuk maklumat lanjut sila layari link --> Kelas jahitan manik Atau contact Ayu - 017 - 2836592 /  Zil - 010 - 2258942...
  • Jahitan sulaman manik pukal dibuka semula!Ingin kan jahitan manik pukal untuk chunky beads, glass beads, sequins, menampal hotfix, menampal lace dan sebagainya, boleh lah buat appointment dengan kami dulu.Harga berdasarkan material, design dan kuantiti. Lebih banyak pcs yang dihantar, akan l...
  • Kelas jahitan manik sudah bermula
    on Jul 19, 2016 in Kelas Jahitan Manik sulaman manik
    Ramai yang menunggu dan bertanyakan kelas jahitan manik kami, Ya kelas sudah bermula! Cikgu Ayu dah boleh start mengajar :)Sesiapa yang berminat boleh lah book date dengan Ayu - 017-2836592 / Zil - 010-2258942Akan datang, kelas berdasarkan pelba...
  • Moved to ground floor
    on Jun 8, 2016
    We have moved to ground floor - lot B-03. Still in the same building:Brothers Mall Wholesalecity USJ 1, Subang Jaya.Our business hour for Ramadhan month:10.30 am - 7.pm everyday.For those who wants beading service please make appointment first:Z...
  • Ostrich Feather
    on May 9, 2016 in ostrich feather
    Bulu Ostrich penyeri baju anda untuk raya ini?RM39 per yard. 10 yard ke atas RM30 😊Black, grey, beige, light beigeInspired by J Lo #debeadscollection #manik #beading#beads #kahwin #sayajualmanik#manikmurah #beadingser...
  • Jahit manik pukalMasih mencari - cari tukang jahit manik untuk pukal?Kami masih lagi menerima tempahan jahitan manik individu atau pukal untuk jahitan manik jenis chunky/dwh beads, patch lace atau flowers etc sahaja. Slot adalah terhad!Untuk fancy2 design n special d...
Close